حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Tuesday, 7 May , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 3040 تعداد نوشته های امروز : 5 تعداد اعضا : 14 تعداد دیدگاهها : 77×
  • تقویم شمسی

    اردیبهشت ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
     12345678910111213141516171819202122232425262728293031  
  • لزوم‌ استقرار آتشخوار در بنادر
    ۰۹ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۷
    شناسه : 13260
    بازدید 1127
    3
    دریانیوز// اهمیت ایمنی و اطفای حریق در بنادر صیادی و‌تجاری بر هیچکس پوشیده نیست و ضرورت دارد در تمام بنادر آتشخوار مستقر شود تا درصورت‌ بروز حادثه و آتش سوزی ،در کمترین زمان اقدام به خاموش کردن آتش شود و از افزایش خسارات جانی و مالی کاسته شود.در استان هرمزگان نیز ضرورت دارد در تمامی بنادر آتشخوار استقرار داشته‌باشند تا بافوریت آتش سوزی‌هارا مهار و خاموش کنند و به صیادان و تجار و سرمایه های موجود در بنادر وبیت‌المال نیز خسارت کمتری وارد شود .
    ارسال توسط : نویسنده : علی زارعی منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریانیوز// اهمیت ایمنی و اطفای حریق در بنادر صیادی و‌ تجاری بر هیچکس پوشیده نیست و ضرورت دارد در تمام بنادر آتشخوار مستقر شود تا در صورت‌ بروز
    حادثه و آتش سوزی ،در کمترین زمان اقدام به خاموش کردن آتش شود و از افزایش خسارات جانی و مالی کاسته شود.در استان هرمزگان نیز ضرورت دارد در تمامی بنادر آتشخوار استقرار داشته‌باشند تا بافوریت آتش سوزی‌هارا مهار و خاموش کنند و به صیادان و تجار و سرمایه های موجود در بنادر وبیت‌المال نیز خسارت کمتری وارد شود .

    * معرفی کشتی آتشخوار
    آیا تا به حال اسم کشتی آتشخوار را شنیده اید؟ با مطالعه این محتوا تا حدودی با کارایی و اهمیت این کشتی ها آشنا می شوید. کشتی های که در هنگام حادثه آتش سوزی در بنادر، سکوها و دریاها آتش را خاموش می کنند به اصطلاح عامیانه کشتی آتش نشانی می نامند. این کشتی ها می‌توانند به وسیله پمپ های قوی آب دریا و فوم مخازن خود را به سمت کشتی دچار حریق هدایت و آتش را خاموش کنند. داشتن اطلاع از چگونگی اطفا حریق در دریا و شناخت کامل کشتی مهم ترین اصل در عملیات نجات و مهار آتش است. هرچند که آموزش عملیات اطفاء حریق و ساختمان کشتی ها تقریبا یکسان است اما محموله موجود در کشتی ها باعث غافلگیر شدن خدمه و پرسنل آن می شود. در این محتوا به عملکرد تجهیزات کشتی‌های آتش خوار بیشتر می پردازیم.

    – معرفی کشتی مهار آتش

    * کشتی های آتش نشانی چگونه عمل می کنند؟

    کشتی های آتش نشانی دارای پمپ های بسیار قوی است که می‌تواند آب دریا و فوم موجود در مخازن خود را مکش و با فاصله و ارتفاع زیاد به سمت آتش پرتاب کند. البته باید توجه داشت که نوع پمپ هرکشتی با توجه به ظرفیت آن ها تفاوت دارد. در اواخر قرن ۱۸ میلادی اولین قایق آتش نشانی تولید شد که با گسترش علم تکنولوژی پیشرفت چشمگیری داشت. امروزه با توجه به فعالیت افراد در حوزه دریا و رواج صنعت کشتی رانی دادوستد بین کشورها دچار تحول شده است. به همین علت بیشتر مواقع خبرهایی از حوادث دریایی و آتش سوزی قایق ها و کشتی ها به گوش می رسد.

    پس می توان به نتیجه رسید که اکثر مشاغل مربوط به دریا به نوعی مستقیم یا غیر مستقیم با هم ارتباط دارند.کشتی آتش نشانی انواع مختلفی دارد که برخی از آن ها علاوه بر خاموش کردن آتش، افراد سانحه دیده را نجات می دهد. کشتی های آتش نشانی علاوه بر مهار آتش برای پیشواز از کشتی ها و ناوگان ها حرکت نمایشی نیز انجام می دهند. کشتی های آتش نشانی گهگاه آتش‌نشانان، پزشکان و تجهیزات پزشکی را به جزایر دیگر جابه‌جا می کند.

    به دلیل نامحدود بودن آب در دسترس این کشتی ها مانعی برای اطفاء حریق وجود ندارد. گاهی اوقات برخورد دو کشتی حامل مواد سوختی و یا حتی ایمن نبودن کشتی ها باعث آتش سوزی می شود در چنین مواردی مهار آتش با سختی همراه می شود. این قایق ها با وصل لوله های آب می توانند به درون کشتی های دچار حریق نیز راه پیدا کنند. از سوی دیگر مهارت و تجربه آتش نشان ها در حوزه دریا و مسائل آن می تواند باعث افزایش سرعت در عملیات اطفاء حریق شود.

    در سال های اخیر به دلیل آتش سوزی های مکرر در کشتی ها جان و مال افراد به خطر می افتاد بنابراین استقرار کشتی های آتش نشانی در بنادر وپروژهای دریایی افزایش یافت. این قایق ها به شناورهای ویژه و همین طور وجود منبع آب در اسکله ها و دریاها برای کشتی های در حال تردد باعث عدم نگرانی شده است.

    * اهمیت ویژه کشتی های آتش نشانی در بندرها و دریاها
    در صورت رخداد حادثه آتش سوزی بهتر است در سریع ترین زمان ممکن آتش مهار شود. اگر یک کشتی به دلیل نقص فنی یا رعایت نکردن نکات ایمنی دچار سانحه شد حضور کشتی آتش نشانی بهترین راهکار برای فرو نشاندن آتش است. درست است که در هنگام حریق در کشتی ها تجهیزات اطفاء وجود دارد اما برای زمانی است که آتش کم باشد. آتش نشان ها به محض نزدیک شدن به کشتی با استفاده از تجهیزات و راه‌اندازی پمپ ها آتش را مهار می کنند. اطفاء حریق با استفاده از آب، دی اکسید کربن و سیستم های نوین اتوماتیک انجام می گیرد.نازل های آتش نشانی یکی از مهم ترین ابزار برای انتقال آب در هنگام آتش سوزی است. وجود مانیتورهای مخصوص در کشتی های آتش نشانی از اهمیت زیادی برخوردار است.

    * تجهیزات مورد استفاده در کشتی آتشخوار
    از آنجا که ایمنی در دریا مهم ترین عامل امنیت و سلامت قایق ها و کشتی ها است داشتن تجهیزات مورد نیاز در کشتی ها امری بسیار ضروری است. کشتی آتشخوار تجهیزات مخصوص به خود دارد در درجه اول رعایت نکات ایمنی در این کشتی ها قبل از پیشامد هر حادثه ای بسیار مهم است. افرادی که در این کشتی ها فعالیت دارند باید مجهز به کلاه ایمنی، گوشی حفاظتی، عینک، ماسک، دستکش، کفش و کمربندی ایمنی باشند. به دلیل وجود مواد نفتی، شیمیایی و سمی در مخازن تنها ورود افراد متخصص آن هم با اطلاع قبلی و تجهیزات اکسیژن امکان پذیر است.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.