حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

یکشنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Sunday, 28 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 3008 تعداد نوشته های امروز : 3 تعداد اعضا : 14 تعداد دیدگاهها : 77×
  • تقویم شمسی

    فروردین ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
     12345678910111213141516171819202122232425262728293031  
  • گلایه شهروندان از  بی‌کیفیتی و کمبود نان  در هرمزگان
    ۲۴ تیر ۱۴۰۲ - ۶:۴۳
    شناسه : 9010
    بازدید 1172
    8
    نان را از سفره های کوچک هرمزگانی ها برندارید دریانیوز// نان بی کیفیت، همواره یکی از مهمترین گلایه های هرمزگانی ها در سال های اخیر بوده که متاسفانه به این حوزه توجهی نشد و نانوایان دلیل آن را کیفیت پایین آرد عنوان و مسئولان این موضوع را رد می کردند و عدم آموزش نانوایی و بی‌توجهی به مراحل عمل آوری خمیر و پخت نان، نوسازی نشدن دستگاه ها و... را دلیل کیفیت پخت پایین نان در استان می خواندند و می خوانند و به این دلایل توپ بی کیفیتی نان در استان پاسکاری می شود.
    ارسال توسط : نویسنده : علی زارعی منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریانیوز// نان بی کیفیت، همواره یکی از مهمترین گلایه های هرمزگانی ها در سال های اخیر بوده که متاسفانه به این حوزه توجهی نشد و نانوایان دلیل آن را کیفیت پایین آرد عنوان و مسئولان این موضوع را رد می کردند و عدم آموزش نانوایی و بی‌توجهی به مراحل عمل آوری خمیر و پخت نان، نوسازی نشدن دستگاه ها و… را دلیل کیفیت پخت پایین نان در استان می خواندند و می خوانند و به این دلایل توپ بی کیفیتی نان در استان پاسکاری می شود.
    در هفته های اخیر نیز شهروندان از تعطیلی برخی نانوایی ها و یا کاهش ساعت کاری بعضی از نانوایی‌ها و محدودیت در عرضه نان در مناطق مختلف استان و بندرعباس گلایه مند شدند و این گلایه ها ادامه دارد.
    برخی از ساکنان شهرک پیامبر اعظم (ص) بندرعباس نسبت به تعطیلی و یا کاهش ساعات اداری برخی نانوایی ها در این منطقه مسکونی شلوغ و پرجمعیت اظهارنارضایتی کرده و عنوان می کنند گاهی برای خرید نان مجبورند به مرکز شهر بروند واز آن طرف در برخی نانوایی های داخل شهر هم نان به تعداد محدود عرضه می شود. از آن طرف برخی از متصدیان نانوایی‌ها حرف‌هایی قابل تامل در این بخش دارند. یکی از نانوایی های ماشینی لواش که در هفته های اخیر هم مجبور شده به هر مشتری نان کمتری بدهد و بخشی از آرد موردنیاز را بصورت آزاد تامین کند، می گوید: در این منطقه بخشی از مشتریان و ساکنان محله پول نقد می آورند و کارت بانکی به همراه شان نمی آورند. وقتی از آنها پول نمی گیریم و می گوییم دفعه بعد کارت بانکی را بیاور و هزینه این نان ها را هم پرداخت کن که برخی نمی آیند و یا دوباره کارت بانکی را نمی آورند و دوباره پول نقد می آورند. اگر از آنها پول نقد نگیرم و هر دفعه نان دهیم که ضرر می کنیم و اگر پول نقد بگیریم که آمار فروش نان با کارتخوان کاهش می یابد و چون بر اساس آمار فروش نان با کارتخوان، می توانیم سهمیه آرد دریافت کنیم، بطور قطع میزان آرد دریافتی کاهش می یابد و نمی توانیم نان مورد نیاز شهروندان را بطور کامل پخت کنیم. در این بخش نیاز است فرهنگ سازی شود تا همه مردم بخصوص در محلات از کارت بانکی استفاده کنند تا سهمیه آردمان کاهش نیابد.
    برخی‌ها نیز معتقدند تصميمات اتخاذ شده برای جلوگیری از قاچاق آرد و… بایستی بگونه ای اجرایی شود تا مشکلی برای تامین نان شهروندان ایجاد نشود؛ زیرا بدلیل گرانی روزافزون برنج، بیشتر خانواده ها در استان هرمزگان، مصرف نان شان بالاست و نباید با تصمیات نسنجیده، نان را نیز از سفره های کوچک شان حذف یا محدود کرد.

    کمبودها حاصل تخلفات نانوایان و تراکنش‌های غیرواقعی است
    محمدرضا آران مدیرکل دفتر اقتصادی استانداری هرمزگان با اشاره به اصلاحات انجام شده در تخصیص آرد نانوانی‌ها، اظهارداشت: ساختار پیشین توزیع آرد در نانوایی‌ها به شکلی بود که امکان سوء استفاده سودجویان و فروش آرد یارانه‌ای در بازار آزاد را فراهم می‌کرد و همین امر نیز پیش‌زمینه‌ای را برای قاچاق آرد ایجاد می‌کرد. وی با اشاره به اجرای طرح شناورسازی سهمیه آرد نانوایی‌ها در کشور افزود: هدف از اجرای این طرح جلوگیری از خروج آرد از چرخه تولید نان مردم بود، چرا که شاهد بودیم حجم بالایی از آرد یارانه‌ای کشور که اختلاف قابل توجهی با قیمت در بازار آزاد داشت از مرزهای شرقی قاچاق یا به عنوان خوراک دام مورد استفاده می‌گرفت.
    آران ابرازداشت: هر کیسه آرد در حال حاضر با قیمت ۶۰۰ هزار تومان در بازار آزاد خرید و فروش می‌شود در حالی که دولت آرد نوع یک را با قیمت کیسه‌ای ۳۲ هزار تومان و آرد نوع دو را با قیمت کیسه‌ای ۴۹ هزار تومان بین نانوایی‌ها توزیع می‌کند و اگر نظارت کافی و دقیق وجود نداشته باشد، بیم آن وجود دارد که این آرد به دست مصرف کننده واقعی که مردم می‌باشند، نرسد. بر همین اساس نظارت هوشمند بر توزیع آرد و نان در دستورکار قرار گرفت و بستری فراهم شد که نانوایان به اندازه‌ی تعداد نانی که دست مردم می‌دهند سهمیه آرد دریافت کنند. وی ادامه داد: اجرای چنین طرحی که دست‌های بسیاری را از تصدی‌گری در نان مردم حذف می‌کند قطعا با مقاومت‌هایی همراه است؛ اما با عزم دولت و ابلاغ معاون اول رئیس‌جمهور اجرای این طرح از ۱۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ آغاز شد و در مرحله اول طرح هوشمند‌سازی یارانه آرد و نان با رویکرد پالایش و تکمیل داده‌های نانوایان و نصب کارتخوان‌های هوشمند آغاز شد و از ابتدای شهریور ۱۴۰۱ نیز رصد و پایش داده‌های به دست آمده از کارتخوان‌های هوشمند مبنای برخورد با تخلفات نانوایی‌‌ها قرار گرفت، ضمن اینکه در این برهه با برگزاری جلسات مکرر و دوره‌های آموزشی ابهامات موجود در طرح برای نانوایان رفع و تبیین شد.
    مدیرکل دفتر اقتصادی استانداری هرمزگان تصریح‌کرد: بنابر فراهم شدن کامل بستر‌ها و توجیه و آموزش نانوایان از ۲۵ اسفند ۱۴۰۱ طرح شناورسازی سهمیه آرد با تخصیص آرد مبتنی بر عملکرد نانوایان آغاز شد؛ بدین ترتیب که سهمیه اختصاص یافته به نانوایی بر اساس تعداد نان‌هایی که از طریق دستگاه کارتخوان به فروش می‌رساند تعریف می‌شد؛ ضمن اینکه برای جبران خلأهای درآمدی نانوایان کمک هزینه‌هایی تا ۳۰ درصد فروش نان در اختیار نانوایان قرار گرفت‌‌.
    وی اظهارداشت: در اجرای این طرح میزان فروش یک نانوا مولفه‌ای تعیین کننده در سهمیه آرد است؛ بنابراین نانوایانی که به دلیل عرضه نان با کیفیت‌تر، مشتریان بیشتری نیز جذب می‌کنند، از سهمیه آرد و کمک‌هزینه‌های بیشتری نیز برخوردار می‌شوند و در نقطه مقابل نانوایی‌هایی که کیفیت نان پایین‌تری داشته باشند یا رفتارهای خلاف قاعده در تراکنش‌های خرید نان از آن‌ها مشاهده شود با محدودیت در تخصیص آرد یارانه‌ای مواجه خواهند شد.
    آران بيان‌کرد: در این بستر نانوایان حرفه‌ای از کسانی که تنها با امید دریافت سهمیه آرد اقدام به تاسیس نانوایی کرده‌اند، شناسایی خواهند شد؛ بنابراین ممکن است در بلندمدت شاهد افزایش ساعت کاری برخی خبازی‌های حرفه‌ای و در نقطه مقابل کاهش ساعت کاری برخی نانوایی‌ها و حتی تعطیلی آن‌ها باشیم.
    این مقام مسئول خاطرنشان‌کرد: در استان هرمزگان، به استثنای جزایر در هر ماه، سه دوره‌ی خرید آرد برای نانوایان یعنی در تاریخ پنجم، پانزدهم و بیست و پنجم ماه، تعریف شده است که بر اساس عملکرد ماه قبل انجام می‌شود و هر نانوا می تواند بسته به عملکرد گذشته خود حداکثر ۱۰ درصد آرد بیشتری خریداری کند‌. وی در تشریح دلایل کسر سهمیه آرد نانوایی‌ها نیز، گفت: برخی نانوایان با انگیزه دستیابی به سهمیه آرد بیشتر اقدام به ثبت تراکنش‌های غیرواقعی می‌کنند که شناسایی این رفتارها بر اساس الگوهای موجود موجب می‌شود سهمیه آرد نانوایی‌ متخلف کاهش یابد.آران تاکید‌کرد: علاوه بر سهمیه مصوب آرد استان ۱۵۰۰ تن سهمیه آرد مازاد نیز از اداره کل غله استان دریافت کرده‌ایم که در سه دوره‌ی ۱۰ روزه هر دوره ۵۰۰تن به نانوایی‌هایی که پخت بالا و عملکرد مطلوبی داشته باشند اختصاص داده می‌شود‌.مدیرکل دفتر اقتصادی استانداری هرمزگان، با بیان اینکه ماهانه ۱۵ هزار تن آرد در استان توزیع می‌شود، خاطرنشان‌کرد: در حال حاضر هیچ‌گونه کمبودی در حوزه آرد استان وجود ندارد و اگر هم جایی کمبودی مشاهده شود، حاصل از تخلف نانوایان و عدم پخت نان با آرد اختصاص داده شده است که با هدف کسب سود بیشتر آرد را در جای دیگری به فروش می‌رسانند.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.