دریانیوز//استان هرمزگان به این علت که یک استان صنعتی و معدنی و اقتصادی محسوب میشود و قطب اقتصاد وتجارت کشور نیز لقب دارد، با حجم قابلتوجهی از مهاجران سایر استانها و کشورهای دیگر روبهرو است که برای یافتن شغل به این استان و شهربندرعباس آمده اند و تنها قصد اجاره یک ملک به عنوان سرپناه را دارند و حاضر به پرداخت مبالغ کلان نیز هستند و همین ناچار بودن در پایان هر سال، بلای جانشان شده و مجبورند مطیع محض صاحبخانهها شوند.
از آن طرف اجاره مسکن توسط شاغلان در صنایع و مهاجران با قیمت های بسیار بالا و حبابی باعث گرانی خانه و اجاره و پول پیش حتی در محلات حاشیه ای بندرعباس شده است که بومیان استان (هرمزگان در فقر و فلاکت و گرانی در جایگاه نخست کشور قرار دارد) توان خرید و اجاره خانه را به راحتی ندارند و بیشترشان در سال های اخیر مجبور به اجاره اشتراکی یا رفتن به روستاها و… شده اند.
از طرفی دیگر به دلیل عدم اجرای هیچ طرح مسکنی در ده سال گذشته و قفل شدن اجرای طرح نهضت ملی مسکن در بندرعباس در دو سال اخیر به بهانه عدم الحاق زمین مورد نیاز اجرای طرح و همچنین واگذار نشدن اراضی مازاد ادارات برای نهضت ملی مسکن در این شهر و از طرفی احتکار املاک و قرار گرفتن نبض بازار در دستان مافیا و دلالان و سوداگران و بی توجهی متولیان مسکن و دستگاههای نظارتی به این حوزه، قیمت های ملک و اجاره صعودی و نجومی و غیرقابل باور شده است و بی خانمان ها و مستاجران بیشترین فشار اقتصادی و… را متحمل می شوند و برخی حتی برای پرداخت ودیعه و اجاره دست به دامان خیرین شده اند که آنها نیز به دلیل شرایط اقتصادی موجود، کمتر می توانند به یاری محرومان بی مسکن و مستاجر بشتابند.
به دنبال این اتفاق، تعادل عرضه و تقاضا در زمینه بازار مسکن، بندرعباس دچار مشکلاتی شده و منزل مسکونی برای اجارهبها به شدت کم شده و صاحبخانهها هر زمان اراده کنند، مستاجر وجود دارد. در چند سال اخیر با رشد مهاجرت از سایر استانها به بندرعباس و افزایش تعداد اتباع و همچنین گرانی بسیاری از اقلام و گرانیها، صاحبخانهها نیز به دنبال جبران کمبودها از واحدهای مسکونی خود هستند. صاحبخانهها عمدتا قیمتها را خودشان اعلام میکنند و برخی مشاوران املاک در گرانی املاک و اجاره ها برای افزایش کمیسیون های شان بی تقصیر نیستند.
متاسفانه شرایط برای مستاجران سخت شده، بهویژه افرادی که درآمد و حقوقشان پایین است. برخی صاحبخانه ها به یک باره ودیعه و اجارهها را چندبرابر میکنند و برای مستاجری که هنوز چند ماه به پایان یک سال اجارهاش بیشتر نمانده، آزاردهنده است.
با این شرایط چندین هزار نفر از شاغلان غیربومی صنایع و بنگاه های اقتصادی فعال در هرمزگان مسکن ملکی یا اجاره ای شان را از داخل شهر بندرعباس تامین کرده اند وباعث افزایش قیمت ملک واجاره شده اند، در صورتیکه اگر صنایع برای پرسنل شان مسکن بسازند که می توانند در شهرک علوی پروژه های مسکن سازی شان را حتی بصورت ویلایی اجرا کنند تا کارکنان و کارگران شان در نزدیکی صنایع دارای خانه باشند، هم آنها خانه دار شده و هم بسیاری از املاک داخل شهر تخلیه می شود و قیمت ملک و اجاره حبابی نخواهد ماند و از طرفی باعث کاهش ترافیک و هدررفت سوخت و زمان می شود. ضرورت دارد مسئولان استان در تعامل با صنایع برای این حوزه بیش از پیش برنامه ریزی کنند تا بحران مسکن در بندرعباس برطرف شود.
ثبت دیدگاه