حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

شنبه, ۱۵ آذر , ۱۴۰۴ Saturday, 6 December , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 6153 تعداد نوشته های امروز : 7 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 173×
  • تقویم شمسی

    آذر ۱۴۰۴
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
    ۱۲۳۴۵۶۷۸۹۱۰۱۱۱۲۱۳۱۴۱۵۱۶۱۷۱۸۱۹۲۰۲۱۲۲۲۳۲۴۲۵۲۶۲۷۲۸۲۹۳۰  
  • قدردانی استاندار از ساخت همراه سراهای بیماران توسط اتاق بازرگانی
    ۱۵ آذر ۱۴۰۴ - ۶:۱۰
    شناسه : 36597
    بازدید 128
    0
    دریانیوز// استاندار هرمزگان از اتاق بازرگانی استان بدلیل توجه به حوزه مسئولیت های اجتماعی و اقدام به ساخت دو همراه سرا در بیمارستان های شهیدمحمدی بندرعباس و کودکان این شهر قدردانی کرد.
    ارسال توسط : نویسنده : علی زارعی منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریانیوز// استاندار هرمزگان از اتاق بازرگانی استان بدلیل توجه به حوزه مسئولیت های اجتماعی و اقدام به ساخت دو همراه سرا در بیمارستان های شهیدمحمدی بندرعباس و کودکان این شهر قدردانی کرد.
    محمد آشوری در یکصد و یازدهمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی با اشاره به پروژه‌های مسئولیت اجتماعی اتاق بازرگانی گفت:نخست لازم می‌دانم از مجموعه اتاق بازرگانی تشکر کنم. این مجموعه در حوزه مسئولیت اجتماعی، به‌ویژه در ساخت همراه‌سرای بیمارستان شهید محمدی و بیمارستان کودکان، اقدامات ارزشمندی انجام داده است. فراهم کردن فضای مناسب برای همراهان بیماران یک ضرورت بود و خوشبختانه این کار با جدیت در حال اجراست.محمد آشوری، استاندار هرمزگان، ضمن قدردانی از اقدامات اتاق بازرگانی هرمزگان، بر اهمیت نقش‌آفرینی بخش خصوصی در توسعه استان تأکید کرد.
    لزوم صیانت از سرمایه‌گذاران
    استاندار هرمزگان با تشریح چالش‌های اساسی اقتصاد استان و کشور، بر ضرورت بازنگری جدی در روش حکمرانی اقتصادی، ارتقای بهره‌وری، صیانت از سرمایه‌گذاری و تقویت گفت‌وگوی منسجم میان اضلاع مختلف حاکمیت و فعالان اقتصادی تأکید کرد.وی در ابتدای جلسه با قدردانی از مشارکت بخش خصوصی و بخصوص اتاق بازرگانی هرمزگان در حوزه‌های مسئولیت اجتماعی و توسعه‌ای گفت: هرمزگان امروز با دو چالش بنیادین یعنی تغییر اقلیم و کاهش منابع آبی مواجه است؛ ترکیبی که در کنار ضعف الگوی کشت، روش‌های سنتی و فشارهای روزافزون محیط‌زیستی، فعالیت‌های کشاورزی و شیلات را به سمت انسداد سوق داده است.

    استاندار هرمزگان تصریح کرد: ادامه این وضعیت بدون ورود جدی به شیوه‌های علمی و بهره‌ور، ممکن نیست و برای حفظ مزیت‌های کشاورزی و صید باید رویکرد تازه‌ای اتخاذ شود.آشوری تازیانی با تأکید بر اینکه شورای گفت‌وگو تنها متعلق به دولت و بخش خصوصی نیست، خاطرنشان کرد: این شورا باید عرصه تعامل سه‌ضلعی دولت، مجلس و قوه قضاییه با بخش خصوصی باشد و بدون این درک مشترک، بسیاری از تصمیمات اجرایی یا به نتیجه نمی‌رسد یا با تأخیرهای فرسایشی روبه‌رو می‌شود.وی افزود: بخش زیادی از مشکلات موجود به دلیل نبود همین هماهنگی است؛ جایی که مجلس قانونی را تصویب می‌کند، دستگاه اجرایی آن را به شیوه‌ای متفاوت تفسیر و اجرا می‌کند و بخش خصوصی نیز از زاویه‌ای دیگر با آن مواجه می‌شود.
    استاندار هرمزگان در ادامه با اشاره به فلسفه وجودی شورای گفت‌وگو اظهار داشت: مأموریت این شورا رفع موانع است، نه اینکه با افزودن فرآیندها و محدودیت‌های جدید، مشکلات پیچیده‌تر شود.وی با اشاره به جایگاه هرمزگان در رتبه‌بندی محیط کسب‌وکار تأکید کرد که بهبود ۱۰ پله‌ای گام مثبتی است، اما کافی نیست و برای رسیدن به جایگاه مناسب‌تر باید دقیقاً مشخص شود چه اقداماتی باید انجام و چه موانعی باید حذف شود تا استان از رتبه ۲۱ کشور به رتبه ۱۱ برسد.آشوری تازیانی در ادامه سخنان خود با تشریح الزامات تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌های ملی، ۸/۲ درصد این رشد باید از محل بهره‌وری و ۲/۵ درصد از مسیر سرمایه‌گذاری تأمین شود و این یعنی دو ستون اصلی اقتصاد کشور باید هم‌زمان تقویت شوند.
    وی تأکید کرد: بدون امنیت سرمایه‌گذاری هم در بُعد واقعی و هم در بُعد احساس امنیت تحقق چنین اهدافی ممکن نیست.استاندار هرمزگان با اشاره به اهمیت فعال‌سازی کارگروه سرمایه‌گذاری و کارگروه امنیت سرمایه‌گذاری، یادآور شد: دولت، بخش خصوصی، دستگاه قضایی و نهادهای امنیتی باید با هماهنگی کامل در این مسیر حرکت کنند.وی یکی از ریشه‌های اصلی مشکلات اقتصادی کشور را تراکم قوانین و برداشت‌های متعدد از آنها دانست و گفت: انباشت قوانین و صدور مقررات متنوع، دستگاه‌های اجرایی را دچار سردرگمی کرده و به‌جای تسهیل، عملاً موجب ایجاد مانع شده است.وی افزود: کشور در چنین شرایطی فرصت آزمون و خطا ندارد و باید احترام، تکریم و حمایت عملی از فعال اقتصادی به‌عنوان یک اصل غیرقابل‌چشم‌پوشی مورد توجه قرار گیرد.

    آشوری تأکید کرد که گاهی یک تفسیر نادرست از قانون، مسیر سرمایه‌گذاری را به‌طور کامل مسدود می‌کند و این رویکرد باید اصلاح شود.استاندار هرمزگان با انتقاد از ذهنیتی که دولت را رقیب بخش خصوصی معرفی می‌کند، گفت: دولت در ذات خود تسهیل‌گر است و هرگونه رقابت با بخش خصوصی انحراف از مأموریت اصلی دولت به‌شمار می‌رود.وی با بیان اینکه پارلمان واقعی بخش خصوصی، نمایندگان تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران هستند، تصریح کرد: دولت باید با نگاه گره‌گشایی وارد عمل شود و مسیر فعالیت‌های اقتصادی را تسهیل کند نه اینکه با سازوکارهای پیچیده اداری، بخش خصوصی را با دغدغه‌های مضاعف مواجه سازد.آشوری در بخش دیگری از سخنان خود به افزایش اختیارات استان‌های مرزی اشاره و تأکید کرد: استانداران مرزی در حال حاضر اختیارات جانشینی وزرای میزهای مشترک اقتصادی با کشورهای همسایه را دارند و این ظرفیت می‌تواند تحول بزرگی در توسعه تجارت خارجی و افزایش صادرات استان ایجاد کند.
    وی همچنین با اشاره به تصمیمات دولت در حوزه تنظیم بازار کالاهای اساسی گفت: بخشی از روندهای بروکراتیک سختگیرانه گذشته با دستور رئیس‌جمهور در حال اصلاح است و این موضوع مدیریت عرضه و تقاضا را در استان تقویت می‌کند.استاندار هرمزگان همچنین به چالش‌های زنجیره فولاد استان پرداخت و اظهار داشت: هرمزگان با وجود برخورداری از رتبه سوم تولید فولاد کشور، همچنان زنجیره کامل تولید را در اختیار ندارد و نبود برخی حلقه‌های مهم همچون کنسانتره و گندله‌سازی موجب بی‌تعادلی در تأمین نیاز داخلی و صادرات شده است.
    وی همچنین تأکید کرد: براساس ملاحظات آمایش سرزمین، صنایع فولاد باید در مجاورت منابع آبی مستقر شوند، درحالی‌که سال‌ها مجوزهای بی‌مطالعه برای احداث صنایع فولادی در مناطق کم‌آب صادر شده و همین موضوع فشار مضاعفی به منابع آبی استان وارد کرده است.آشوری با تأکید بر ضرورت اصلاح روش‌های حکمرانی اقتصادی گفت: تمرکززدایی، تسهیل‌گری، ارتقای بهره‌وری، تکریم و احترام به سرمایه‌گذار، تقویت تعامل سه‌ضلعی حاکمیت با بخش خصوصی و ایجاد امنیت پایدار سرمایه‌گذاری، تنها مسیر عبور استان از چالش‌ها و دستیابی به رشد پایدار است.

    وی تصریح کرد: گفت‌وگوی عقلانی، منصفانه و عالمانه باید محور اصلی تصمیم‌سازی‌ها باشد و حل مشکلات باید پیش از رسیدن به نقطه بحران در دستور کار قرار گیرد.آشوری همچنین از برگزاری نشست بین‌المللی نباتات گرمسیری و خرما توسط اتاق بازرگانی به‌عنوان یک اقدام مهم یاد کرد و افزود:تغییر رویه‌ها و ورود به حوزه‌های جدید باید مبتنی بر مبانی علمی باشد. مزیت‌های استان در بخش‌های گرمسیری فرصت مهمی است و تربیت نیروهای متخصص و تولید دانش در این حوزه اقدامی ارزشمند محسوب می‌شود.
    سه مصوبه جدید در کنار مصوبات پیشین
    استاندار هرمزگان در جمع خبرنگاران نیز به سه مصوبه مهم این نشست اشاره کرد و گفت:در کنار مصوبات قبلی، امروز سه مصوبه جدید داشتیم. یکی از موضوعات بحث تعهدات ارزی ناشی از صادرات و واردات وتأمین کالاهای اساسی بود. بر اساس ابلاغیه جدید دولت به استانداران مناطق مرزی ، ما از بند چهار این ابلاغیه بهره‌مند می‌شویم تا در حوزه تأمین کالاهای اساسی هیچ خللی ایجاد نشود.او با ذکر نمونه‌هایی توضیح داد:تأمین برنج، گوشت و مرغ از جمله مواردی بود که در ماه‌های اخیر با تدابیر اتخاذ شده روان‌سازی شد. ورود برنج به بازار باعث متعادل شدن قیمت‌ها شد و از به‌هم‌ریختگی تنظیم بازار جلوگیری کرد.به گفته آشوری، این مصوبات با هدف حفظ امنیت غذایی کشور و جلوگیری از مشکلات ناشی از تحریم‌ها اتخاذ شده است.وی گفت:در میان استانداران مناطق مرزی تقسیم کار صورت گرفته و هر استان، معین یک استان دیگر شده تا تعادل بازار به‌ویژه در حوزه کالای اساسی حفظ شود.
    ضرورت صیانت از سرمایه‌گذاری در هرمزگان
    استاندار هرمزگان بخشی از سخنان خود را به موضوع رشد اقتصادی و سرمایه‌گذاری اختصاص داد و گفت:در برنامه هفتم، هدف‌گذاری رشد اقتصادی ۸ درصدی انجام شده که ۸/۲ درصد آن از محل بهره‌وری و ۲/۵ درصد از محل سرمایه‌گذاری تأمین می‌شود.آشوری افزود:در شورای گفت‌وگو گلایه‌هایی مطرح شد مبنی بر اینکه در حوزه سرمایه‌گذاری تعادل‌هایی در حال برهم خوردن است و برخی اشکالات ایجاد شده. مقرر شد جلسه‌ای با حضور قوای سه‌گانه، دستگاه‌های حاکمیتی، امنیتی و اطلاعاتی برگزار شود تا در جهت صیانت از سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده تصمیمات دقیق‌تری اتخاذ شود.وی تأکید کرد:این اعتقاد راسخ در سران قوا و دستگاه‌های مختلف وجود دارد، اما گاهی برخی رویه‌ها باعث بروز مشکلاتی می‌شود که امیدواریم با ادامه گفت‌وگوها در کارگروه صیانت از امنیت سرمایه‌گذاری، این موارد برطرف شود.
    برگزاری دو همایش بین‌المللی
    محمدرضا صفا، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی هرمزگان نیز در یکصد و یازدهمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، با قدردانی از استاندار، دادستان، رئیس کل دادگستری و مدیران دستگاه‌های اجرایی، از پیگیری‌های مستمر و منظم دبیرخانه شورا برای رفع مشکلات فعالان اقتصادی خبر داد. صفا با اشاره به نقش مؤثر نشست‌های کارشناسی و اجرایی شورای گفت‌وگو، گفت: دبیرخانه شورا به‌صورت مستمر مسائل روز فعالان بخش خصوصی را رصد و در قالب جلسات تخصصی دنبال کرده است که نتیجه آن، حل بخش مهمی از مشکلات در سطح استانی و حتی ملی بوده است.وی در تشریح دستاوردهای ملی شورا افزود: در حادثه اخیر بندر شهید رجایی، دبیرخانه شورا علاوه بر ایفای مسئولیت‌های اجتماعی، پیگیری‌های مؤثری برای حمایت از فعالان اقتصادی آسیب‌دیده انجام داد.

    موافقت بانک مرکزی با مهلت شش‌ماهه رفع تعهد ارزی تا پایان سال و همچنین معافیت مالیات بر ارزش افزوده بخش حمل‌ونقل از نتایج این پیگیری‌ها بوده است.رئیس اتاق بازرگانی هرمزگان همچنین به آخرین دستاورد ملی دبیرخانه اشاره کرد و گفت: در آبان‌ماه سال جاری، با پیگیری‌های صورت‌گرفته مشکلات سامانه‌های مالیاتی در بخش اخذ مالیات بر املاک و مستغلات مرتفع شد که گام مهمی در تسهیل امور فعالان اقتصادی است.صفا در ادامه با اشاره به برنامه‌های علمی و پژوهشی اتاق، اعلام کرد: اتاق بازرگانی هرمزگان برای تقویت پیوند دانشگاه با بخش خصوصی و افزایش تعاملات علمی و اجرایی، دو همایش بین‌المللی را در بهمن ۱۴۰۴ برگزار می‌کند.

    این همایش‌ها عبارت‌اند از: دومین همایش بین‌المللی نباتات گرمسیری و نیمه‌گرمسیری و خرما و همایش بین‌المللی اقتصاد دریا محور با رویکرد تجارت، حمل‌ونقل و صنایع دریایی. همایش اقتصاد دریامحور قبلی با همکاری دانشگاه هرمزگان و این همایش بامشارکت دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می شود.وی افزود: مقدمات اجرایی هر دو رویداد اکنون در حال انجام است و تلاش می‌کنیم این همایش‌ها به تقویت جایگاه اقتصادی هرمزگان در سطح ملی و منطقه‌ای کمک کند.صفا تأکید کرد: هم‌افزایی میان دولت و بخش خصوصی بهترین مسیر برای حل مشکلات است و اتاق هرمزگان با جدیت این مسیر را دنبال می‌کند.به گفته صفا اتاق بازرگانی هرمزگان همواره جزوه ۵استان برتر کشوردر محیط کسب و کار است.
    احداث همراه سراهای بیمار توسط اتاق بازرگانی
    بنی هاشمی با بیان اینکه احداث همراه‌سرای مجهز بیمارستان شهید محمدی با ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی در دست ساخت است، گفت: این همراه‌سرا تا شهریور ۱۴۰۵ به بهره‌برداری می‌رسد.سید محسن بنی‌هاشمی اظهار کرد: پروژه همراه‌سرای بیمارستان شهید محمدی بندرعباس با زیربنای تقریبی ۱۷۰۰ متر مربع وارد فاز اجرایی شده و هم‌اکنون بیش از ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. وی با ذکر این نکته که تاکنون بیش از ۲۰ میلیارد تومان برای این طرح هزینه شده است، افزود: پیش‌بینی می‌شود تکمیل کامل آن همراه با تمامی تجهیزات و تأسیسات مکانیکی و برقی، بین ۵۰ تا ۶۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری نیاز داشته باشد.
    عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان هرمزگان در ادامه با بیان اینکه پروژه دوم، یعنی همراه‌سرای بیمارستان کودکان بندرعباس نیز با قدرت در حال پیگیری است، افزود: زمین این پروژه در ۴ آذر تحویل اتاق بازرگانی شد و عملیات اجرایی آغاز شده است.وی با تأکید بر نقش این پروژه‌ها در کاهش مشکلات همراهان بیماران به‌ویژه از مناطق دورافتاده و شهرستان‌های استان، تصریح کرد: اتاق بازرگانی هرمزگان با هدف ایفای کامل مسئولیت اجتماعی و حمایت از نظام سلامت استان، این دو همراه‌سرای مجهز را با استانداردهای روز و امکانات رفاهی مطلوب احداث می‌نماید تا همراهان بیماران در طول دوران درمان از اقامتگاه مناسب، امن و رایگان بهره‌مند شوند.وی در پایان ابراز امیدواری کرد که با ادامه حمایت‌های استانداری، دانشگاه علوم پزشکی و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط، این دو پروژه در موعد مقرر و با بالاترین کیفیت به بهره‌برداری رسیده و به ارتقای سطح خدمات درمانی و عدالت اجتماعی در استان هرمزگان کمک شایانی کند.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.