دریانیوز// روستابازارهای قلعه قاضی و سرخون در هرمزگان با هدف تقویت شبکه توزیع مردمی افتتاح شد.
همزمان با سراسر کشور و در ارتباط ویدئو کنفرانسی با حضور وزیر جهادکشاورزی و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، دو روستابازار در مناطق قلعه قاضی و سرخون استان هرمزگان به بهرهبرداری رسید.
این روستابازارها با محوریت تشکلهای تعاون روستایی و تولیدی استان و با هزینهای بالغ بر ۹۰ میلیارد ریال از منابع داخلی این تشکلها راهاندازی شدهاند. در این دو مرکز توزیعی، ۹ فرصت شغلی مستقیم برای جوانان منطقه ایجاد شده است.
مدیر تعاون روستایی استان هرمزگان در حاشیه مراسم افتتاح اعلام کرد:روستابازارها با هدف عرضه مستقیم محصولات کشاورزی و کالاهای اساسی با قیمت مناسب، حذف واسطهها و ارتقای معیشت تولیدکنندگان راهاندازی شدهاند.
عیسی برخورداری پور افزود: تاکنون ۷ روستابازار در استان فعال شده و طبق برنامه، تا پایان سال، مجموعاً ۱۴ روستابازار در هرمزگان دایر خواهد شد.وی افزود:در ماه آینده نیز ۴ روستابازار دیگر در شهرستانهای میناب، رودان و حاجیآباد به بهرهبرداری خواهد رسید.
برخورداری پور گفت: تمامی هزینهها توسط خود تشکلها تأمین شده و این طرح بدون اتکا به اعتبارات دولتی اجرا میشود.برخورداری پور افزود: درصورت واگذاری زمین در شهرک پیامبر اعظم(ص) بندرعباس ، آماده ایم یک تا دو روستابازار نیز در این منطقه راه اندازی کنیم.
مویدی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان نیز با قدردانی از تلاشهای مجموعه تعاون روستایی، گفت:روستابازارها نقش مؤثری در ثبات بازار، افزایش دسترسی مردم به کالاهای اساسی و حمایت عملی از تولیدکنندگان دارند. این سازمان از توسعه این طرحها در همه شهرستانهای استان حمایت کامل میکند.
گفتنی است، روستابازارها علاوه بر نقش کلیدی در تأمین و توزیع عادلانه کالاها، بستری مؤثر برای تقویت برند تعاون روستایی و جلب اعتماد عمومی در حوزه بازار محصولات کشاورزی بهشمار میروند.
کریمی مدیرعامل شرکت تعاونی روستایی گامبرون قلعه قاضی نیز بابیان اینکه سرمایه اولیه این شرکت از مردم و به مبلغ ۳۰میلیون تومان بوده است، اظهارداشت: روستابازار گامبرون در زمینی با زیربنای ۱۸۵متر و اعتبار ۴۵میلیارد ریال برای توزیع کالاهای اساسی و سایر اقلام مورد نیاز مردم با قیمت ۲۰تا۲۵ درصد ارزانتر از بازار راه اندازی شده است.
وی با قدردانی از سازمان تعاون روستایی و جهادکشاورزی ،اظهارداشت: با راه اندازی این فروشگاه برای چهارنفر به صورت مستقیم و برای دونفر نیز بصورت غیرمستقیم اشتغالزایی شده است.
۶۴ روستابازار در ۱۷ استان افتتاح شد
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران از افتتاح ۶۴ روستابازار در ۱۷ استان کشور با حضور وزیرجهادکشاورزی خبرداد و گفت: در جنگ ۱۲ روزه اقدامات و پیگیری های گسترده ای بر نظارت مستقیم بر عملیات ذخیره سازی و توزیع کالاها انجام شد.
محمد رضا طلایی در آئین افتتاح همزمان ۶۴ روستا بازار در ۱۷ استان کشور با حضور غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی در محل این سازمان به صورت وبیناری افزود: مسئولیت مستقیم تامین و توزیع پیاز، گوجه فرنگی و سیب زمینی را بر عهده داشتیم و برای خرید و توزیع این محصولات اقدامات لازم صورت گرفت.
وی اظهارداشت: در این جنگ ۱۲ روزه، ۵۴ هزار تن کالای اساسی تامین و دو میلیون تن گندم از سوی سازمان از کشاورزان خریداری شد.وی از دیگر اقدامات در این مقطع زمانی خرید ۲۲۰ هزار تن دانه روغنی عنوان کرد و گفت: در جنگ ۱۲ روزه حتی یک کامیون از این محصولات برگشت نخورد و تمامی آنها به کارخانه های روغنکشی تحویل داده شد.
طلایی تصریح کرد: طی مدت تلاش کردیم تمام کالاها با قیمت مصوب در اختیار مصرفکنندگان قرار بگیرد.وی ادامه داد: بر اساس دستور وزیر جهاد کشاورزی برای بهبود وضعیت بازار محصولات کشاورزی، ایجاد روستا بازارها در کشور در دستور کار قرار گرفت تا محصولات تولیدی کشاورزان به طور مستقیم به دست مصرف کنندگان برسد.
وی اضافه کرد: بنا داریم در هفته دولت ۱۲۰ روستابازار دیگر راه اندازی کنیم که این رقم تا پایان سال به ۵۰۰ روستا بازار خواهد رسید. وی ایجاد ۳ هزار روستابازار تا پایان دولت چهاردهم پیش بینی کرد و افزود: امروز ۶۴ فروشگاه روستا بازار در ۱۷ استان کشور افتتاح شد و امیدواریم طرح مزرعه تا سفره با همکاری بخش های مختلف با تمام توان به مرحله اجرا برسد.
راهاندازی میدان مرکزی بزرگ محصولات کشاورزی
وزیر جهاد کشاورزی از راهاندازی میدان مرکزی بزرگ محصولات کشاورزی در تهران خبر داد و گفت که این میدان به منظور پشتیبانی از روستا-بازارها در نقاط مختلف کشور راهاندازی میشود.غلامرضا نوریقزلجه در آیین رونمایی همزمان از ۶۴ روستابازار در ۱۷ استان اظهار داشت: تا پایان دولت چهاردهم بیش از سه هزار روستابازار در کشور ایجاد خواهد شد.
وی اضافه کرد: هدف ایجاد این روستابازارها عرضه مستقیم محصولات کشاورزی در نقاط مختلف کشور است تا هموطنان بتوانند محصولات را با قیمتهای مناسب و به وفور تامین کنند.وزیر جهادکشاورزی با اشاره به تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی علیه ایران، اضافه کرد: وقتی آنچه که دشمن در سر میپروراند و توهماتی که در سر داشت را در یک طرف میبینیم و در سوی دیگر شرایط موجود را مینگریم، با قاطعیت میتوانیم بگوییم که ملت بزرگ، آگاه، شریف، هوشمند و زمانشناس ایران پیروز شدند.
نیروهای مسلح ما اقتدار نشان دادند و اقتدار موشکی ما باعث افتخار همسایگان و جهان اسلام شد. وی تصریح کرد: دستاندرکاران در موعد مناسب توضیح خواهند داد که چه اتفاقاتی افتاد و دشمن چگونه حمله کرد و چگونه پاسخ دادیم و آنجاست که میتوان به درایت و توانمندی فرمانده کل قوا، مقام معظم رهبری پی برد که در آن شرایط سخت که ارشدترین و مهمترین و توانمندترین فرماندهان را در یک آن از دست دادیم، ایشان با مدیریت و فرماندهی بیبدیل خودشان، شرایط را مدیریت کردند.
عرصه به جایی رسید که دشمن متوسل به دیگران شد که آتش بس اعلام و جنگ متوقف شود و طی روزهای آینده اهالی فن در این خصوص توضیح خواهند داد که چه ضرباتی بر آنها وارد آمد.
وی ضمن قدردانی از نقش موثر مردم در این شرایط افزود: همکاران ما در دولت و نیروهای مسلح و قوای سه گانه و همه حاکمیت با هم متحد و یکدست برای حل مشکلات و تداوم خدمترسانی فعال بودند و همه فعالیتها توسط دولت با پشتیبانی سایر قوا انجام شد.
وی اظهار داشت: امنیت غذایی کشور چه دولت در تهران، چه دولت در استانها با فرماندهی استانداران به شکل عالی مدیریت شد. یکی از اهداف دشمن این بود که مردم را با فروشگاههای خالی و صفهای طولانی روبهرو کند، اما با فعالیت همه در حوزه امنیت غذایی کشور شاهد بودیم که در تمامی این ایام در سراسر کشور به وفور در همه جا کالا موجود بود و حتی با قیمتهایی مناسبتر قبل از جنگ تحمیلی عرضه شد.
وزیر جهاد کشاورزی ضمن قدردانی از استانداران، تولیدکنندگان، تامین کنندگان، توزیع کنندگان اصناف و کسبه گفت: تولیدکنندگان پایه اصلی امنیت غذایی کشور هستند. همه کشاورزان و روستاییان ما فعال بودند که به دشمن نشان دادند که ما تلاش میکنیم و بهای استقلال خود را میپردازیم ولی ایران آزاد و آباد را با این سابقه تمدنی درخشان حفظ خواهیم کرد.
وی ادامه داد: در این جنگ ۱۲ روزه سازمان تعاون روستایی نقش پررنگی داشت و در دورترین و محرومترین نقاط کشور کالاها و مایحتاج را به دست مردم رساند.
روستابازار، اقدامی برای کاهش فاصله قیمت مزرعه تا سفره
نوری قزلجه گفت: سازمان تعاونی روستایی کشور همت کرد تا این تشکیلات احیا شود و سهم بیشتری در اقتصاد کشور به دست گرفت. قرار بر این است که یک ساختار مساعد و مستعد فعال شود. همانگونه که دیدیم در این فاصله کوتاه امروز شاهد افتتاح ۶۴ روستابازار هستیم و تا پایان سال به ۵۵۰ و تا پایان دولت به بیش از ۳ هزار مورد خواهد رسید.
وی افزود: تولیدکنندگان ما باید در بازار و تجارت نقش ایفا کنند، زیرا بازار قسمت سودآور زنجیره است و وقتی چنین ظرفیتی را داریم، تولیدکنندگان ما در بحث تعاونیهای تخصصی و روستایی باید از این ظرفیت استفاده حداکثری کنند و سود بیشتری به تولیدکنندگان برسد.
وی سودرسانی به تولیدکنندگان را به نفع تداوم تولید دانست و اظهارداشت: بنابراین مصرفکنندگان نیز میتوانند محصولات را با قیمتهای مناسبتر تهیه و مصرف کنند. این اقدام یک سود دو سویه برای تولیدکنندگان و مصرفکنندگان است.
وی تصریح کرد: ایجاد روستابازار با سرعت و حجم بیشتری پیش خواهد رفت ،زیرا که این تکلیف قانونی و وعده تیم جدید وزارت جهاد کشاورزی برای جامعه ایران در جهت تامین امنیت غذایی به منظور کاهش فاصله قیمتی مزرعه تا سفره است.
وی گفت: شرایط برای همه مجموعهها و تشکلهای خارج از وزارت جهاد کشاورزی فراهم است و انتظار داریم حوزه تعاونیهای مصرف ورود و اعلام آمادگی کنند که در این چرخه فعال شوند.
وی افزود: هدف و تلاش ما این است که تولیدکنندگان ما فعالیتهای اقتصادی خود را داشته باشند و محصولات با کیفیت بالاتر و قیمت مناسبتر در اختیار مصرف کننده ایرانی قرار بگیرد و هر کسی بخواهد در این مسیر رقابت کند، ما از این موضوع حمایت میکنیم.
ثبت دیدگاه