دریانیوز// دکتر محمد آشوری استاندار هرمزگان، مهندس قاسمی رئیس سازمان صمت هرمزگان، مهندس رفیعی مدیرعامل شرکت گاز استان با همراهی مهندس حمید رجب پور مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی از دو پروژه مهم و بزرگ آلومینیوم المهدی بازدید کردند.
مهندس حمید رجبپور، مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی در حاشیه این بازدید از راهاندازی موفقیتآمیز واحد دوم گازی نیروگاه سیکل ترکیبی المهدی و آغاز تزریق برق به شبکه استان خبر داد. وی در ادامه افزود: نیروگاه سیکل ترکیبی المهدی با ظرفیت اسمی ۵۴۶ مگاوات از دو واحد گازی با ظرفیت هر یک ۱۸۳ مگاوات و یک واحد بخار به ظرفیت ۱۸۰ مگاوات تشکیل شده است.
اجرای این پروژه عظیم با سرمایهگذاری ۲۷۰ میلیون یورویی توسط گروه مپنا و المهدی در شرایط پیچیده و پرتنش منطقهای صورت گرفت، زمانی که صدای موشکهای دشمن به گوش میرسید؛ فرزندان ایران سربلند در سایت پروژه، بیوقفه تلاش میکردند تا هرچه زودتر نیروگاه به بهره برداری برسد.
مهندس رجبپور در ادامه خاطر نشان کرد: «واحد اول گازی نیروگاه، رکورد زمانبندی ۳۰ ساله گروه مپنا در راه اندازی نیروگاه را شکست و واحد دوم گازی نیز موفق شد رکورد واحد اول را پشت سر بگذارد. این دستاورد حاصل همدلی کمنظیر میان مسئولین استان و تمام تیم های فنی المهدی بود.
مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی عنوان داشت: در حال حاضر، ۳۶۶ مگاوات ظرفیت نامی بخش گازی نیروگاه به شبکه برق استان تزریق شده و این مایهی افتخار استان و رضایت ماست. خدا را شاکریم که امروز در کنار مردم شریف هرمزگان و همکارانمان در گروه مپنا موفق به رقم زدن چنین رکوردی شدیم.
وی ضمن قدردانی از تلاش شبانهروزی عوامل اجرایی گفت: این پروژه نماد خواستن و توانستن است؛ فاز دوم نیروگاه با تکیه بر اراده ملی و تعهد جمعی به نتیجه رسید.
پایان کابوس هوای فشرده در آلومینیوم المهدی
حمید رجبپور در بخش دیگر بازدید از کمپرسور خانه شماره دو از پیشرفت چشمگیر پروژه تأمین هوای فشرده در این مجموعه صنعتی خبر داد و تأکید کرد: در طول ۲۰ سال فعالیت آلومینیوم المهدی، نبود هوای فشردهی پایدار، ایمن و فاقد آلودگی همواره پاشنهآشیل این مجموعه بوده است؛ اما امروز با اجرای پروژهای عظیم، در آستانه عبور از این چالش تاریخی قرار داریم.
وی با اشاره به اهمیت هوای فشرده در خطوط تولید اظهار داشت: «ما از این هوا برای بارگذاری آندها در دیگهایی استفاده میکنیم که تجهیزاتی با وزن ۳۰ تن دارد و وارد مذابی با دمای نزدیک به هزار درجه سانتیگراد میشود؛ هرگونه ناپایداری یا آلودگی در هوای فشرده میتواند منجر به سقوط تجهیزات یاد شده و حادثه جانی شود.
تاکنون مجبور بودیم از موتورهای دیزل استفاده کنیم که بهدلیل ایمنی پایین، همواره موجب نگرانی جدی در مجموعه بودهاند. مهندس رجبپور افزود: پروژهی تأمین هوای فشردهی با سرمایهگذاری حدود ۱۰ میلیون دلار از سال گذشته آغاز شد و شامل نصب پنج واحد کمپرسور که چهار واحد فعال و یک واحد رزرو به بهره برداری خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی،گفت: خوشبختانه بخش قابل توجهی از تجهیزات پروژه بهطور کامل در داخل کشور تولید شدهاند. مهندس رجبپور با اشاره به ابعاد فنی پروژه ادامه داد: «این واحد جدید توانایی تأمین ۳۳ هزار متر مکعب هوای فشرده در ساعت را دارد.
وسعت تجهیزات برقی به اندازهی برقرسانی به یک شهرستان است، با حدود ۲۰ کیلومتر کابلکشی و دو کیلومتر لولهگذاری. این پروژه واقعاً یک عملیات صنعتی گسترده بود که با همکاری مؤثر همکاران و حمایت مسئولان، اجرایی شد.
وی ضمن قدردانی از تیم های اجرایی گفت: امیدواریم تا هفته آینده کمپرسورها بهترتیب وارد مدار شوند و کابوس همیشگی نبود هوای فشرده مناسب در المهدی به پایان برسد. مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی در پایان بیان کرد: این پروژه نماد خواستن، تلاش و خوداتکایی صنعتی در کشور است.
قدردانی استاندار هرمزگان از گروه مپنا و آلومینیوم المهدی
محمد آشوری، استاندار هرمزگان نیز در حاشیه بازدید از دو پروژه مهم واساسی آلومینیوم المهدی، با اشاره به پروژه هوای فشرده این مجموعه تولیدی گفت: این پروژه سال گذشته با تلاش تیم مدیریتی بهویژه مديرعامل المهدی کلنگزنی شد و افتتاح رسمی آن طی هفت تا ده روز آینده صورت خواهد گرفت.
وی با تأکید بر اهمیت زیستمحیطی و ایمنی واحد تولیدی نقش این پروژه را در تأمین هوای فشرده و متعادل کارخانه جهت ارتقاء کیفیت تولید آلومینیوم بسیار حیاتی دانست و افزود: این طرح با سرمایهگذاری ۱۰ میلیون دلاری تکمیل و آماده ورود به مدار تولید است.آشوری گفت: اقدام مهمی که در کنار تلاشهای گروه مپنا و مجموعه آلومینیوم المهدی، نمادی از همت بلند صنعتگران کشور بهشمار میرود.
استاندار هرمزگان ضمن تقدیر از بهرهبرداری فاز دوم واحد گازی نیروگاه آلومینیوم المهدی اظهار داشت: گروه مپنا و مجموعه المهدی تعهدات خود را در این زمینه بهطور کامل محقق کردهاند. وی بر ضرورت پشتیبانی هدفمند از صنعت آلومینیوم با محوریت توسعه پایدار تأکید کرد و خواستار توجه جدی به اصول ایمنی، تأمین انرژی پایدار و ملاحظات زیستمحیطی شد.
استاندار هرمزگان بیان داشت : برنامههای توسعهای این بخش باید توسط دستگاههای اجرایی مرتبط با سرعت بیشتری پیگیری و اجرایی شوند.آشوری با اشاره به اینکه پروژه نیروگاه آلومینیوم از محل تعهدات صنایع در حوزه تولید برق شکل گرفته خبر داد که واحد دوم با ظرفیت اسمی ۱۸۳ مگاوات وارد مدار شده و آن را گامی مهم در توسعه زیرساختهای انرژی استان برشمرد.
وی با یادآوری شرایط خاص کشور در دوره دفاع از تمامیت ارضی و نقشآفرینی نیروهای مسلح، اظهار داشت: در آن دوران حساس، تصمیمات قاطع و همکاری مؤثر صنعت، تجارت و شرکت گاز استان منجر به گشایش مشکلات و رفع موانعی شد که برخی پروژهها را متوقف کرده بودند.
وی تأکید کرد: واحد دوم نیز اکنون وارد مدار شده و بهزودی بهصورت رسمی افتتاح خواهد شد.استاندار هرمزگان همچنین به پروژه واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی آلومینیوم المهدی که در فروردینماه سال جاری کلنگزنی شد، اشاره کرد و حجم سرمایهگذاری در این حوزه را قابلتوجه خواند.
وی با قدردانی از مدیرعامل گروه مپنا و مدیرعامل آلومینیوم المهدی، از عزم راسخ آنان و همراهی مسئولان استانی تقدیر کرد و گفت: این حمایتها موجب تسریع در اجرای پروژهها شده است.او با اشاره به نقش مؤثر استان هرمزگان در کاهش ناترازی تولید برق کشور اعلام کرد: تاکنون ۳۶۶ مگاوات ظرفیت اسمی نیروگاهی توسط گروه مپنا به چرخه برق کشور افزوده شده است.
ظرفیتی که نهتنها تعهدات ملی را پوشش داده، بلکه بخشی از نیازهای داخلی استان را نیز جبران کرده است. در پایان، آشوری به شرایط اقلیمی گرمسیری استان هرمزگان اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه حدود ۹ ماه از سال نیاز به تجهیزات سرمایشی در استان وجود دارد، اقدامات انجامشده در چارچوبهای قانونی منجر به ارتقای آرامش عمومی و تأمین برق پایدار برای مردم شده است.
ثبت دیدگاه