دریانیوز// در هفتههای اخیر، همزمان با افزایش فعالیت دوربینهای ثبت تخلف در شهر بندرعباس، تعدادی از رانندگان در تماس با روزنامه دریا، دغدغهها و گلایههایی را مطرح کردهاند؛ موضوعاتی که عمدتاً حول ثبت خودکار جریمهها و نحوه عملکرد دوربینها بوده است.
در این زمینه برخی رانندگان بندرعباسی تجربههای متفاوتی از برخورد با سامانههای ثبت مکانیزه تخلف رانندگی داشتهاند.آنها میگویند در حالیکه پیشتر با همان شیوه رانندگی در سطح شهر بدون ثبت تخلف حرکت میکردند، اکنون بدون تغییر در رفتار رانندگیشان، بهصورت مکرر با پیامکهای جریمه مواجه شدهاند. اگرچه هدف اجرای این طرح، افزایش ایمنی و کاهش تصادفات بوده، اما برخی شهروندان با توجه به صدور پیامکهای جدید جریمه، نگرانیهایی را مطرح کردهاند.
رانندهای که در مسیر بلوار شهید رجایی تردد روزانه دارد میگوید: در ماههای گذشته هیچ پیامک جریمهای دریافت نکردم، اما حالا با همان سبک رانندگی، پیامکهای جریمه بابت سرعت غیرمجاز برایم ارسال میشود. بهنظر میرسد دقت دوربینها یا حساسیت آن ها بیشتر شده است.
راننده تاکسی اینترنتی در بلوار ساحلی نیز اظهار میکند: در چند روز گذشته چند جریمه برایم آمده است، البته خوشحالم که ایمنی بیشتر شده، ولی کاش پیش از آغاز این سطح از نظارت مکانیزه، اطلاعرسانی گستردهتری صورت میگرفت که مردم در جریان باشند.
راننده دیگر گفت: چند ماه با همین سرعت و در همان مسیرها کار میکردم؛ هیچ وقت جریمه نمیشدم. اما الان، هر روز صبح که گوشی رو چک میکنم، پیامک جریمه برایم آمده اون هم بابت سرعتهایی که قبلاً نادیده گرفته میشدند.فردی دیگر که بهتازگی پیامک جریمه دریافت کرده، بیان کرد: کاش پیش از جریمه، اطلاعرسانی بیشتری میشد که مردم در جریان حساسیت دوربینها باشند.
در پی دریافت این گلایه ها، روزنامه دریا برای روشن شدن ابعاد موضوع و بررسی دقیق روند اجرایی، گفتوگویی با رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی هرمزگان، سرهنگ نقی حیدری انجام داده که متن کامل آن در ادامه گزارش آمده است. سرهنگ نقی حیدری با تأکید بر رویکرد ایمنی محور پلیس اظهار داشت: در راستای کاهش تصادفات و مدیریت هوشمند ترافیک در بندرعباس، اقدامات گستردهای با همکاری شهرداری، فرماندهی انتظامی استان و استانداری انجام شده تا کنترل ترافیک بهصورت مکانیزه محقق شود.
۱۶۴ نقطه از بندرعباس در زیر ذربین راهور
وی در ادامه افزود:در حال حاضر، ۱۶۴ نقطه از شهر به دوربین ثبت تخلف مجهز شده که از این تعداد تاکنون ۱۴ دوربین فعال و بهصورت مستقیم سرعت وسایل نقلیه را پایش میکنند. در صورت عبور از سرعت مجاز، جریمه بهصورت خودکار صادر و پیامک آن برای راننده ارسال میگردد و کم کم دیگر دوربین ها وارد مدار اجرایی میشوند.
رئیس پلیس راهور هرمزگان تصریح کرد: هدف ما جریمه نیست، بلکه حفظ جان مردم است. آمار سال گذشته بندرعباس نگرانکننده بوده؛ ۱۲۷ فوتی فقط در حوزه درونشهری ثبت شده که با توجه به جمعیت و ساختار شهری، بسیار بالا محسوب میشود.
سرهنگ حیدری همچنین از اجرای فازهای جدید نظارت مکانیزه خبر داد و گفت: در چهارراهها نیز دوربینها بهگونهای تنظیم شدهاند که عبور از چراغ قرمز و تخطی از خط عابر پیاده بهصورت خودکار ثبت شود. شهروندان باید بدانند که رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی وظیفهای همگانی است و دوربینها بدون خطا عمل میکنند و در مراحل بعدی برای راکبان موتورسکلیت هم برنامه داریم.
میانگین سرعت در بندرعباس بالاست
وی با اشاره به بررسیهای مرکز مانیتورینگ اعلام کرد: میانگین سرعت فعلی در سطح شهر بندرعباس بین ۹۵ تا ۱۱۵ کیلومتر است، در حالیکه بر اساس ماده ۱۲۶ آییننامه راهنمایی و رانندگی، سرعت مجاز در معابر اصلی ۶۰، در فرعی ۵۰ و در معابر محلی ۳۰ کیلومتر در ساعت است.
فاصله بسیار زیادی وجود دارد که باید با همکاری مردم به اصلاح آن اقدام کنیم. در پایان، رئیس پلیس راهور استان تأکید کرد: هر رانندهای که به جریمه خود اعتراض دارد، میتواند به پلیس راهور استان واحد مانیتورینگ مراجعه کند. در صورت وجود اشکال، بررسی کامل انجام میشود و در موارد واقعی، نسبت به اصلاح یا بخشش اقدام میشود.
ثبت دیدگاه