حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

چهارشنبه, ۳۱ اردیبهشت , ۱۴۰۴ Wednesday, 21 May , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4915 تعداد نوشته های امروز : 9 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 155×
  • تقویم شمسی

    اردیبهشت ۱۴۰۴
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
     12345678910111213141516171819202122232425262728293031  
  • جزئیات طرح الگوی کشت قراردادی کشاورزی در استان
    ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۸:۱۳
    شناسه : 28732
    بازدید 179
    1
    مدیر عامل اتحادیه تعاونی تولید روستایی هرمزگان تشریح کرد دریانیوز// مصطفی دانایی‌نسب، مدیر عامل اتحادیه تعاونی تولید روستایی هرمزگان، با اشاره به مزایای طرح کشت قراردادی، گفت: در قالب این طرح، کشاورزان پس از انعقاد قرارداد با اتحادیه تعاونی تولید روستایی و کشت محصول بر اساس الگوی کشت تعیین‌شده توسط جهاد کشاورزی، هیچ‌گونه هزینه‌ای برای بذر، کود، سم و ملزومات دیگر پرداخت نمی‌کنند و اتحادیه این اقلام را در اختیارشان قرار می دهد.
    ارسال توسط : منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریانیوز// مصطفی دانایی‌نسب، مدیر عامل اتحادیه تعاونی تولید روستایی هرمزگان، با اشاره به مزایای طرح کشت قراردادی، گفت: در قالب این طرح، کشاورزان پس از انعقاد قرارداد با اتحادیه تعاونی تولید روستایی و کشت محصول بر اساس الگوی کشت تعیین‌شده توسط جهاد کشاورزی، هیچ‌گونه هزینه‌ای برای بذر، کود، سم و ملزومات دیگر پرداخت نمی‌کنند و اتحادیه این اقلام را در اختیارشان قرار می دهد.

    به گزارش خبرنگار دریا ؛ این حمایت باعث کاهش هزینه‌های اولیه کشاورزان و اطمینان از موفقیت کشت می شود. وی ادامه داد:«پس از کشت و برداشت محصول، کشاورزان باید هزینه‌های مربوط به بذر، کود، سم و سایر ملزومات را به اتحادیه پرداخت کنند. این پرداخت تنها پس از فروش محصول به قیمت توافق‌شده انجام می‌گیرد.»

    دانایی‌نسب همچنین اشاره کرد: در این طرح، اتحادیه به نمایندگی از دولت خرید تضمینی محصول را در صورت نبود بازار با قیمت مناسب به کشاورز پیشنهاد می‌دهد. این اقدام باعث می‌شود که کشاورز هیچ‌گونه زیانی از ناحیه فروش محصول نداشته باشد و به‌عنوان یک فرصت مطمئن، محصول خود را به قیمت منصفانه به فروش رساند.

    * مزایای طرح و حمایت‌های دولتی

    وی افزود: با توجه به نیاز کشور به محصولات کم‌آب و پربازده در استان هرمزگان، این طرح برای محصولات مختلف کشاورزی که نیازمند منابع آبی کمتر و بهره‌وری بالاتر هستند طراحی شده است. برای این محصولات، دولت قیمت خرید تضمینی را مشخص کرده و مسئولیت خرید آن‌ها را به عهده می‌گیرد. دانایی‌نسب تصریح کرد: در این طرح، تنها شرط این است که کشاورز طبق الگوی کشت ارائه‌شده توسط جهاد کشاورزی عمل کند و محصول خود را بر اساس نیاز بازار کشت نماید. کشاورزان نیازی به پرداخت هزینه برای نهاده‌ها ندارند و تمامی نهاده‌ها مانند کود، سم و بذر با قیمت‌های تعاونی در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد.

    * کشت قراردادی؛ راه‌حلی برای جلوگیری از بحران‌ها

    دانایی‌نسب در ادامه اظهار داشت: اگر کشاورزان الگوی کشت را رعایت کنند و محصول را طبق نقشه و نیاز بازار کشت کنند، مشکلاتی مانند اضافه‌تولید، بحران فروش و نوسانات بازار که در سال‌های اخیر برای محصولاتی مانند پیاز به‌وجود آمده، پیش نخواهد آمد. در این صورت، بازار محصول از قبل تضمین‌شده است و کشاورز از وضعیت پیش‌بینی‌شده برای تولید و فروش مطمئن خواهد بود.

    وی تأکید کرد: تعاونی‌های تولید روستایی به‌عنوان بازوی اجرایی این طرح، در اولویت قراردادی برای حمایت از کشاورزان قرار دارند. البته تمام کشاورزان استان می‌توانند در این طرح مشارکت کنند، ولی سهامداران تعاونی‌ها به‌عنوان افرادی که به‌طور مستقیم در این شبکه درگیر هستند، اولویت بیشتری در دریافت خدمات و نهاده‌ها دارند.

    دانایی‌نسب در پایان اشاره کرد که اگرچه در حال حاضر عمده حمایت‌ها در زمینه تأمین نهاده‌ها مانند کود، بذر و سم است، ولی در آینده برنامه‌ریزی‌هایی برای تأمین تسهیلات مالی، آموزش‌های تخصصی و ارتقای زیرساخت‌ها برای کشاورزان در دستور کار قرار دارد.وی اظهار داشت: هدف نهایی این است که با حمایت‌های دولت و همکاری تعاونی‌های روستایی، کشاورزان بتوانند بدون دغدغه فروش، محصولات خود را در بازارهای تضمینی به فروش برسانند و در نهایت از سود منطقی و منصفانه‌ای بهره‌مند شوند.

    گفتنی است ، طرح الگوی کشت قراردادی کشاورزی می‌تواند یکی از راه‌حل‌های اساسی برای رفع بحران‌ها و مشکلات تولید در استان هرمزگان باشد. این طرح با تضمین بازار فروش قبل از کشت، کشاورزان را از مشکلات متداول فروش محصولات، کاهش ریسک مالی و عدم پیش‌بینی بازار رها می‌کند و باعث افزایش بهره‌وری و تولید محصولات کشاورزی مختلف می‌شود.نقش حمایتی دولت و تعاونی‌ها در این طرح، عامل کلیدی برای افزایش امنیت اقتصادی کشاورزان و توسعه پایدار بخش کشاورزی در استان است.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.