دریانیوز// کافیست کسی غروب هنگام ، مسافر جاده بندرعباس – میناب باشد و کاروان های چندتایی خودروهای سوخت بر را ببیند که با چه سرعت وحشتناکی برخلاف جاده اصلی حرکت کرده و هرآن ممکن است به خودروی عبوری دیگری برخورد کرده و فاجعه دردناکی را رقم بزنند .
این تجربه هرروزه این جاده هاست و برای بسیاری از مسافران و رانندگان عادی این جاده پراز ترس و دلهره است .کمی از غروب نگذشته که جاده ها ،جولانگاه انواع خودروهای شوتی که درست مانند ماشین های انتحاری داعش درحرکتند می شود .
تاکنون و طی این سال ها ، صدها نفرازخانواده گرفته تا رانندگان بیگناه قربانی سوخت کش های بی حساب و کتاب شده اند .آنها نه مدرک قانونی دارند و نه هیچگونه مقرراتی را رعایت می کنند و به هیچ چیزدیگرهم جز رسیدن به مقصد و خالی کردن مشک پراز سوخت پایبند نیستند.چه جان های معصومی که دراثربرخورد و تصادم این سوخت کش ها سوختند و خانواده هایی که بی سرپرست شدند .
سود سرشار و گردش مالی بالای قاچاق سوخت سبب شده همه از پالایشگاه تا جایگاه توزیع درگیر قاچاق شوند .برخی قاچاقچیان سوخت مجهز به سلاح نیز بوده و تفاوتی با تروریست های دیگرندارند . سود سرشار قاچاق و پولشویی گسترده سبب شده حتی ارقام قیمت ملک و خانه در برخی شهرهای هرمزگان ، به بالاتراز حد عادی صعود کند.
برخی افراد که از همین راه به نان و نوایی رسیده اند اینک خود بانددار شده و با خرید خودروهای سایپا و استخدام رانندگان نوجوان کم سن و سال به اقدامات سازماندهی شده برای قاچاق سوخت دست می زنند. فردی می گوید برای اجاره دادن یک زمین ۲۰۰۰متری در اطراف بندرعباس در دیوار آگهی کرده که دربین کسانی که برای اجاره زمین آمده اند یک تبعه افغان شیک پوش با خودروی گران قیمت هم بوده که صراحتا گفته است زمین رابرای دپوی سوخت و قاچاق می خواهد و دوبرابر مبلغ اجاره هم حاضر است بپردازد .
این حکایت برخی و یا بسیاری از روستاهای اطراف بندرعباس و میناب است .هزاران مخزن خانگی چند هزارلیتری برای قاچاق سوخت ،مثل بشکه های باروتی که هرلحظه ممکن است منفجرشوند در زمین ها،خانه ها و باغ ها پنهان شده است . شبکه های مافیایی و بهم متصل که سوخت را به انحا گوناگون از مبادی دریافت کرده و بوسله خودروهای شوتی سوخت بر به روستاهای ساحلی میناب می رسانند .
منافع مالی این امر چنان سرشار و زیاد است که برخی عاملان را به ثروت زیادی رسانده و به اندازه ای درآمدش هنگفت و چرب است که تعدادی از آنها در سن و سال پایین ،صاحب چندین خانه در شهرهای مختلف شده اند.قاچاق سوخت به دلیل ،نان و آبدار بودن سبب تغییر روحیه مردم این نواحی شده و دراکثر روستاهای میناب و حتی بندرعباس ، آثار و نشانه های آن به وضوح قابل مشاهده است .
دیگر حاضر به کارهایی مثل صیادی و ماهیگیری نیستند .درحالی که برخی منتفعان قاچاق سوخت سعی دارند مبارزه دستگاههای مسئول را قومیتی و مذهبی وانمود کنند ولی دریک نگاه منصفانه و دلسوزانه، برخورد و دستگیری باندهای قاچاق ، مواجهه جدی با غارت ثروت ملی است که بعلت عدم اصلاح قیمت های انرژی مستقیم روانه جیب دلالان و قاچاقچیان می شود .
متاسفانه برخی ترک فعل های پیشین دستگاههای مسئول سبب نفوذ و رخنه باندهای فساد درپاره ای ارگان ها و نهادهای خاص شده و همین آلودگی ،سبب تجری و جسارت بیشتر قاچاقچیان سوخت شده است . باندهای قاچاق به صورتی ،وسیع شده و خودرااز هفت دولت آزاد می بینند که در روستاها و محل های دپو ، تاسیسات زیر ساختی برای نگهداری و انتقال هم ایجاد کرده اند .
برخی از آنها دارای سلاح بوده و تاکنون چندین بار به نیروهای امنیتی تیراندازی کرده اند و حتی چند مامور انتظامی دراین راه به شهادت رسیده اند .بی تردید برای مواجهه با مافیای هفت سر قاچاق سوخت ،یکدستگاه و نهاد به تنهایی کارایی ندارد بلکه می بایست همتی جمعی و اراده ای همسو در بین نهادهای متولی صورت گیرد و به صورت هماهنگ برای مقابله با قاچاقچیان تدبیر شود .
ثبت دیدگاه