حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

شنبه, ۲۷ اردیبهشت , ۱۴۰۴ Saturday, 17 May , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4878 تعداد نوشته های امروز : 9 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 154×
  • تقویم شمسی

    اردیبهشت ۱۴۰۴
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
    ۱۲۳۴۵۶۷۸۹۱۰۱۱۱۲۱۳۱۴۱۵۱۶۱۷۱۸۱۹۲۰۲۱۲۲۲۳۲۴۲۵۲۶۲۷۲۸۲۹۳۰۳۱  
  • ضرورت راه اندازی پایانه صادراتی  و صنایع تبدیلی و تکمیلی در هرمزگان
    ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۸:۴۷
    شناسه : 28487
    بازدید 1110
    1
    مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی تاکید کرد دریانیوز// مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور بر ضرورت راه اندازی پایانه صادراتی و صنایع تبدیلی و تکمیلی در هرمزگان تأکید کرد.
    ارسال توسط : نویسنده : علی زارعی منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریانیوز// مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور بر ضرورت راه اندازی پایانه صادراتی و صنایع تبدیلی و تکمیلی در هرمزگان تأکید کرد.

    محمدرضا طلایی در نشست با مدیران تشکل‌های تعاون روستایی استان هرمزگان گفت: در جلسه با استاندار هرمزگان نیز در خصوص راه اندازی پایانه های صادراتی و صنایع تبدیلی و تکمیلی گفتگو کردیم و راه اندازی پایانه صادراتی و صنایع تبدیلی و تکمیلی در هرمزگان ضروری است و بایستی اجرایی کنیم.

    طلایی گفت: خام فروشی در هرمزگان درآمدی را عاید کشاورز نمی کند و سودی ندارد و بدلیل بالابودن کرایه حمل ونقل ، کشاورزان هرمزگانی سودی نمی برند و ضرورت دارد صنایع تبدیلی و تکمیلی در استان داشته باشیم و پایانه صادراتی راه اندازی شود. طلایی با ابراز خرسندی از دیدار با تشکل‌ها، گفت: تشکل‌های روستایی در حوزه کشاورزی و صنایع تبدیلی نقش کلیدی دارند و باید از این ظرفیت‌ها به‌خوبی بهره‌برداری شود.

    بزرگ‌ترین فرصت‌ها در حال حاضر در حوزه مولدسازی و صنایع تبدیلی است.وی با تأکید بر اهمیت جلوگیری از خام‌فروشی، گفت: ما به‌طور جدی بر مولدسازی و صنایع تبدیلی تمرکز کرده‌ایم. اگر تشکل‌ها وارد این حوزه‌ها شوند، علاوه بر ایجاد اشتغال و درآمد بیشتر، از خام‌ فروشی جلوگیری خواهیم کرد.

    برای حمایت از این پروژه‌ها، آماده‌ایم که ۵۰ درصد هزینه‌ها را تقبل کنیم. طلایی همچنین بر راه‌اندازی روستابازارها تأکید کرد و افزود: این پروژه‌ها می‌توانند به تنظیم بازار محصولات کشاورزی کمک کنند و به درآمد کشاورزان اضافه کند.به گفته وی در برنامه هفتم توسعه بایستی شهرداری های در بهترین نقاط ،زمین را دراختیار تعاون روستایی قرار دهند تا روستابازارها اجرا شوند.

    طلایی افزود: در روستابازارها محصولات کشاورزی را ۲۰تا۲۵ درصد زیرقیمت عمده فروشی عرضه می کنیم‌.طلایی گفت: تعاون روستایی از همان ابتدا قدرت نفوذخوبی در روستا داشت و در تصمیم گیری های کلان کشور اثرگذار بوده ایم.وی افزود: ۵میلیون بهره بردار درکشور را تشکل های تخصصی حوزه تعاون روستایی تحت پوشش دارند و ۸۵درصد تولیدکنندگان بخش کشاورزی زیرمجموعه تشکل ها هستند.

    وی خطاب به تشکل های حوزه تعاون روستایی گفت: مشکل کشاورزان را بایستی تشکل ها حل کنند و در قبل و حین وبعد از تولید محصولات اقدام کنند.طلایی تأکید کرد: صنایع تبدیلی و تکمیلی سود بالایی دارند و تشکل ها بایستی در این حوزه سرمایه گذاری کنند تا مشکل کشاورزان برطرف شده و تشکل ها نیز به سود و درآمدزایی بالایی دست یابند و با توجه به شعار امسال «سرمایه گذاری برای تولید» هر اتحادیه ای یک پروژه را به تنهایی و یا بصورت مشارکتی اجرا نماید و ما نیز حمایت می کنیم و زمین ،انبار و… را دراختیارشان قرار می دهیم.

    وی راه اندازی صنایع تبدیلی و تکمیلی را عاملی در جهت جلوگیری از خام فروشی محصولات کشاورزی خواهد.طلایی گفت: هزینه های حمل و نقل بالاست و به صرفه است که در استان صنایع تبدیلی و تکمیلی داشته باشیم که تسهیلات ارزان قیمت سرمایه در گردش با سود ۱۰تا۱۲ را سازمان تامین می کند تا بتوانید صفر تا صد خرید محصولات را از کشاورزان انجام دهید.

    وی از تدوین آیین نامه توزیع کالاهای اساسی خبر داد و افزود: برای خرید بموقع و توزیع میوه نیز در سال جاری برنامه ریزی خوبی انجام شده است.طلایی تأکید کرد: اتحادیه ها بایستی در خرید و فروش محصولات کشاورزی خوب عمل کنند تا مجبور نشویم از دلال ها خریداری کنیم.وی گفت: در جلسه با استاندار هرمزگان در خصوص راه اندازی پایانه های صادراتی گفتگو کردیم و راه اندازی پایانه صادراتی ضرورت هرمزگان است و بایستی اجرایی کنیم.

    وی همچنین به مشکلات مالیاتی و تأخیر در پرداخت کارمزدهای خرید محصولات کشاورزی اشاره کرده و گفت: ما پیگیر رفع مشکلات مالیاتی و تسریع در پرداخت کارمزدها هستیم تا تشکل‌ها بتوانند به‌طور مؤثرتر فعالیت کنند.طلایی از خرید محصولات کشاورزی توسط تعاون روستایی استان هرمزگان بخصوص پیاز که در حال انجام است، قدردانی کرد.

    خوشحالی کشاورزان از خرید پیاز توسط تعاون روستایی

    مدیر تعاون روستایی استان هرمزگان، در سخنان خود گزارشی از وضعیت تشکل‌های استان ارائه داد و به مشکلات مالیاتی و مشکلات زیرساختی اشاره کرد. عیسی برخورداری پور گفت: تشکل‌ها در استان هرمزگان توانمندی زیادی دارند و با این حال، نیاز به حمایت بیشتر در زمینه تأمین نقدینگی، تسهیلات کم‌بهره و رفع مشکلات مالیاتی دارند.

    برخورداری پور گفت:خرید پیاز توسط تعاون روستایی باعث خوشحالی کشاورزان در هرمزگان شد.وی تصریح کرد: بیش از ۵۲۰۰ نفر عضو نظام صنفی کشاورزی استان هستند.وی افزود ۱۸۵۰ تن محصولات کشاورزی خریداری شد.برخورداری پور افزود : روستابازارهای میناب ، رودان و بندرلنگه ۸۰تا۹۰ درصد پیشرفت دارند و درصورت تخصیص تسهیلات کم بهره ، ۱۰تا ۲۰ روز آینده می توانند فعالیت شان را آغاز کنند.

    خواسته‌ها و دغدغه‌های مدیران عامل تشکل‌های تعاون روستایی

    در ادامه مدیران عامل تشکل‌های مختلف به بیان مشکلات خود پرداختند. زارعی، مدیرعامل اتحادیه دامداران هرمزگان، از مشکلات مالیاتی و تأثیر مصوبه ستاد تنظیم بازار بر دامداران گفت. آتش‌زبان، مدیرعامل شرکت سهامی زراعی تاروحصار، به مشکلات تأمین آب و زمین‌های کشاورزی اشاره کرد.دولخانی، مدیرعامل اتحادیه میناب، در سخنانی بر لزوم حمایت‌های نظارتی و همچنین بهبود روند پرداخت کارمزدها تأکید کرد و گفت: «لازم است علاوه بر نگاه نظارتی، نگاه حمایتی به تشکل‌ها داشته باشیم و پرداخت کارمزدها نیز سریع‌تر انجام شود.»

    دغدغه های اتحادیه تعاون روستایی خلیج فارس هرمزگان

    مدیرعامل اتحادیه تعاون روستایی خلیج فارس، خواستار افزایش تسهیلات کم‌بهره برای راه اندازی صنایع تبدیلی شد و افزود: ما آمادگی داریم در زمینه روستا بازارها و صنایع تبدیلی مشارکت کنیم، اما به نقدینگی و تسهیلات نیاز داریم.سجاد مهدیانفر در این جلسه به ارائه مسائل و مشکلات شبکه تعاون روستایی استان هرمزگان پرداخت.

    سجادمهدیانفر ضمن قدردانی از حمایت‌های بی‌دریغ سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: تشکل‌های تعاون روستایی در استان با تلاش و جدیت فراوان در حوزه‌های مختلف از جمله توزیع کالاهای اساسی، خرید تضمینی محصولات و سایر برنامه‌های ابلاغی فعالیت می‌نمایند.مهدیانفر افزود: مطالبات خرید تضمینی گندم سال گذشته، موجب زیان سنگینی بالغ بر ۳ میلیارد تومان برای استان گردیده است که تقاضا داریم جهت جبران این خسارات و تسویه مطالبات، اقدامات لازم مبذول گردد.

    وی گفت: سال گذشته بابت خرید گندمی که ما به مباشرت از دولت از کشاورز تحویل گرفتیم و تحویل غله و بازرگانی دادیم ،متاسفانه بابت افت کیفی گندم مبلغ۳ میلیارد تومان مجموعه مارا جریمه کردند. البته افت کیفی ای که عاملان تشخیص شرکت غله خودشان در مراکز حضور داشته و کیفیت گندم را بررسی کردند.

    وی با انتقاد از عدم تعیین تکلیف قرارداد خرید گندم سال جاری، اظهارداشت : در خصوص قرارداد خرید گندم سال جاری که با گذشت بیش از دو ماه هنوز تعیین تکلیف نشده است، خواهشمندیم پیگیری شود تا شرایط قرارداد با کارمزد مناسب و شفاف مشخص گردد.وی تاکید کرد: درخواست داریم دستورالعمل رسمی از سوی وزارت جهاد کشاورزی جهت تخصیص درصد مشخصی از کالاهای اساسی و نهاده‌ها به تشکل‌های تعاون روستایی، با اولویت مناطق محروم، تدوین و تصویب گردد.

    به گفته مهدیانفرسهمیه تعاونی‌ها در کود اوره قریب به ۳ سال است که حذف شده است که احیای این سهمیه می‌تواند به درآمدزایی مناسب برای شبکه تعاونی‌ها کمک شایانی نماید.مدیرعامل اتحادیه تعاون روستایی خلیج فارس استان تصریح کرد: راه‌اندازی صنایع تبدیلی کوچک و فرآوری محصولات کشاورزی خارج از فصل، یکی از مهم‌ترین راهکارها برای افزایش بهره‌وری کشاورزی، کاهش ضایعات و افزایش درآمد تشکل‌های تعاون روستایی است.

    وی با تاکید بر کاهش ضایعات محصولات کشاورزی با راه اندازی صنایع تبدیلی ؛ خاطرنشان کرد:بسیاری از محصولات فصلی مانند گوجه، پیاز، خرما، مرکبات و صیفی‌جات در زمان برداشت دچار افت قیمت و ضایعات می‌شوند. ایجاد واحدهای کوچک فرآوری باعث تبدیل این محصولات به مواد با ماندگاری بالا (رب، ترشی، چیپس، مربا و…) شده و از ضرر جلوگیری می‌کند.

    اشتغال‌زایی محلی و پایدار،افزایش ارزش افزوده محصولات و پایداری فعالیت تعاونی‌ها در خارج از فصل برداشت از دیگه مزایای راه اندازی صنایع تبدیلی در استان است. وی گفت: در راستای اجرای سیاست‌های سازمان در راه‌اندازی «روستابازارها»، اقدامات اولیه و مناسبی در استان انجام شده است و آمادگی جهت راه‌اندازی و افزایش مراکز عرضه مستقیم بیشتر محصولات وجود دارد.

    برای انجام این فعالیت‌ها، نیاز مبرم به تأمین نقدینگی و تسهیلات بلندمدت وجود دارد که متاسفانه قوانین سخت‌گیرانه بانک‌ها دریافت تسهیلات را دشوار کرده است.مهدیانفر تاکید کرد: در صورت تخصیص منابع مالی از سوی سازمان مرکزی به استان‌ها برای توسعه روستابازارها و همچنین راه‌اندازی صنایع کوچک تبدیلی، امکان توسعه و اجرای پروژه‌های موثر در سطح روستاها فراهم خواهد شد.

    وی مانند برخی دیگر از مدیران اتحادیه ها و شرکت های زیرمجموعه تعاون روستایی با اشاره به مسائل و مشکلات مالیاتی شان، افزود:عدم شناخت کافی ماموران مالیاتی و ممیزان از ماهیت تعاونی‌ها باعث شده جریمه‌های سنگینی متوجه تشکل‌ها گردد. وی گفت: خواهشمندیم سازمان یا اتحادیه نظارت های لازم جهت ابلاغ بخشنامه‌ای شفاف به کلیه ادارات کل امور مالیاتی استان‌ها مبنی بر لزوم رعایت کامل معافیت‌های قانونی را انجام دهد.

    همچنین در صورت لزوم، پیشنهاد می‌گردد کارگروه مشترکی میان نمایندگان اتحادیه و سازمان امور مالیاتی کشور جهت حل این مسائل تشکیل و به صورت ابلاغیه به استان‌ها ارسال شود.وی گفت: از توجه و حمایت‌های بی‌دریغ سازمان مرکزی در راستای رفع مشکلات و توسعه فعالیت‌های تعاون روستایی در هرمزگان قدردانی می‌نماییم و امیدواریم که با همکاری‌های بیشتر، شاهد پیشرفت و ارتقاء وضعیت شبکه تعاون روستایی در استان باشیم.

    برنامه های اتحادیه تعاونی تولید روستایی

    مصطفی دانایی نسب، مدیرعامل اتحادیه تعاونی تولید استان هرمزگان، از تلاش‌های اتحادیه برای دستیابی به سودآوری در شرایط دشوار اقتصادی گزارشی داد و گفت: در حال برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی مرکز جامع فراوری و بسته‌بندی محصولات کشاورزی هستیم که به حمایت مالی و تخصیص زمین نیاز داریم.

    مدیرعامل اتحادیه تعاونی تولید روستایی و کشاورزی استان هرمزگان گفت: اتحادیه تعاونی تولید روستایی و کشاورزی استان هرمزگان در تاریخ ۰۸/۰۴/۱۳۸۴ تحت شماره ثبت ۷۴۳۲ در اداره ثبت شرکت‌ها به ثبت رسیده و در حال حاضر دارای ۲۵ شرکت تعاونی تولید در سطح شهرستان‌های استان می‌باشد که از این تعداد، ۱۶ شرکت عضو رسمی اتحادیه بوده و ۹ تعاونی دیگر مراحل اولیه عضویت را طی کرده‌اند و در آینده نزدیک به عضویت کامل اتحادیه درخواهند آمد.

    وی با بیان خلاصه عملکرد سال گذشته این اتحادیه گفت: توزیع بیش از ۲۰۰ تن نهاده‌های کشاورزی شامل کود، بذر و سم بین تعاونی‌ها و کشاورزان، مشارکت مؤثر در ساماندهی دام‌های قاچاق و محصولات کشاورزی غیرمجاز به‌عنوان مباشر اجرایی و توزیع ۲۲۰ تن انواع کالاهای تنظیم بازار با نرخ مصوب در سطح استان بخشی از فعالیت های مان بود.

    دانایی نسب از تسویه بخش عمده بدهی‌های اتحادیه به صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی و خرید و تجهیز یک دستگاه خودرو برای استفاده اداری اتحادیه خبر داد و گفت: انتخاب اتحادیه به‌عنوان مباشر خرید تضمینی محصول پیاز در استان که موجب رضایتمندی گسترده کشاورزان گردیده است.

    وی تاکید کرد: با وجود محدودیت‌های مالی، کمبود نیروی انسانی و فقدان زیرساخت‌های مناسب، اتحادیه در طول یک‌سال اخیر با تلاش جهادی و برنامه‌ریزی مستمر، موفق به رسیدن به نقطه سودآوری گردیده که جای تقدیر دارد.وی در خصوص اهداف و برنامه‌هایش گفت:این اتحادیه در نظر دارد با همکاری دستگاه‌های اجرایی و پشتیبانی مسئولین استانی و ملی، نسبت به احداث یک مجموعه جامع فرآوری و نگهداری محصولات کشاورزی شامل سردخانه ۲۰ هزار تنی، خطوط سورتینگ، بسته‌بندی، صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات، اقدام نماید.

    اجرای این طرح می‌تواند تحولی بنیادی در توسعه زنجیره ارزش کشاورزی در استان و کشور ایجاد نماید.دانایی نسب تصریح کرد : عدم برخورداری از ساختمان اداری مستقل از جمله مشکلات جدی اتحادیه است. بر اساس مفاد اساسنامه، تقاضا داریم ریاست سازمان جهاد کشاورزی استان، مساعدت لازم را در واگذاری بخشی از اراضی یا املاک مازاد جهت تأسیس دفتر مرکزی اتحادیه مبذول فرمایند.

    وی به برنامه های صادرات محور محصولات کشاورزی توسط این اتحادیه اشاره کرد و گفت: دفتر فروش مان را در یکی از کشورهای حوزه خلیج فارس دایر می کنیم.دانایی نسب تأکید کرد: درصورت حمایت از سوی مسئولان کشوری و استانی، می توانیم اقداماتی را برای رفع دغدغه های کشاورزان داشته باشیم .وی خطاب به مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: از حضور ارزشمند جناب‌عالی در استان هرمزگان و فرصتی که برای دیدار و گفت‌وگو با تشکل‌ها اختصاص دادید، صمیمانه تقدیر و تشکر ویژه به عمل می‌آورم.

    همچنین برخود واجب می‌دانم از حمایت‌های صادقانه و مستمر مهندس عباس مویدی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان و مهندس برخورداری‌پور، مدیر تعاون روستایی استان که طی دو سال اخیر همراهی صمیمانه و راهبردی با این اتحادیه داشته‌اند، مراتب قدردانی خود را اعلام نمایم.

    وی گفت: با امید به توسعه روزافزون نقش تعاونی‌های تولید در ارتقای امنیت غذایی کشور و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی در بستر مردمی‌سازی تولید کشاورزی.گفتنی است مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی از روستابازار اتحادیه تعاون‌روستایی خلیج فارس هرمزگان بازدید واز فعالیت آن ابراز خرسندی کرد.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.