حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

شنبه, ۲۰ اردیبهشت , ۱۴۰۴ Saturday, 10 May , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4825 تعداد نوشته های امروز : 9 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 152×
  • تقویم شمسی

    اردیبهشت ۱۴۰۴
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
    ۱۲۳۴۵۶۷۸۹۱۰۱۱۱۲۱۳۱۴۱۵۱۶۱۷۱۸۱۹۲۰۲۱۲۲۲۳۲۴۲۵۲۶۲۷۲۸۲۹۳۰۳۱  
  • انتقادات شدید از رسوب کالا در بندرشهیدرجایی
    ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۴
    شناسه : 28187
    بازدید 132
    1
    درنشست مشترک رئیس اتاق بازرگانی ایران با فعالان اقتصادی هرمزگان مطرح شد دریانیوز// در پی حادثه انفجار در بندر شهید رجایی، نشست مشترک رییس اتاق بازرگانی ایران با فعالان اقتصادی استان هرمزگان برگزار شد. نشست مشترک رئیس اتاق بازرگانی ایران با فعالان اقتصادی هرمزگان در پی حادثه بندر شهید رجایی با حضور هیات رییسه اتاق بازرگانی ایران، هیات رییسه اتاق بازرگانی هرمزگان، نمایندگان مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی، معاون اقتصادی استانداری هرمزگان و .... برگزار شد.
    ارسال توسط : نویسنده : علی زارعی منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریانیوز// در پی حادثه انفجار در بندر شهید رجایی، نشست مشترک رییس اتاق بازرگانی ایران با فعالان اقتصادی استان هرمزگان برگزار شد. نشست مشترک رئیس اتاق بازرگانی ایران با فعالان اقتصادی هرمزگان در پی حادثه بندر شهید رجایی با حضور هیات رییسه اتاق بازرگانی ایران، هیات رییسه اتاق بازرگانی هرمزگان، نمایندگان مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی، معاون اقتصادی استانداری هرمزگان و …. برگزار شد.

    رسوب کالا در بندر شهید رجایی غیرقابل‌ قبول است

    رئیس اتاق بازرگانی ایران در نشست با فعالان اقتصادی هرمزگان، رسوب طولانی‌مدت کالا در بندر شهید رجایی را عامل تشدید فاجعه اخیر دانست و خواستار تشکیل کمیته‌ای ملی با حضور مجلس، دولت و بخش خصوصی برای جبران خسارات و اصلاح رویه‌ها شد.

    صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی ایران، در نشست مشترک با فعالان اقتصادی هرمزگان، ضمن تسلیت به خانواده‌های جان‌باختگان حادثه انفجار بندر شهید رجایی و آرزوی شفای مصدومان، این فاجعه را غم‌انگیز برای کل ملت ایران خواند و اظهار داشت: بندر شهید رجایی، دروازه اقتصادی کشور با ۶۰ درصد تجارت ملی، به دلیل رسوب کالاها و بی‌نظمی در انبارداری، متحمل خسارات سنگین شد رسوب چندماهه کالا در هیچ جای دنیا قابل‌قبول نیست.

    وی با انتقاد از نبود زیرساخت‌های مناسب و قوانین شفاف، گفت: بی‌توجهی برخی مسئولین در بانک مرکزی، وزارت صمت و سایر نهادها به اولویت‌های بندری، به این فاجعه منجر شدو باید کمیته‌ای ملی با حضور نمایندگان مجلس، معاون اول رئیس‌جمهور و بخش خصوصی تشکیل شود تا مسائل فعالان اقتصادی به‌صورت کارشناسی حل شود.

    اتاق بازرگانی از روز نخست با برگزاری جلسات هیئت نمایندگان و هماهنگی با بانک مرکزی، بیمه‌ها و بانک‌ها، پیگیر جبران خسارات بوده و آمادگی کامل برای همکاری با دولت و مجلس دارد. رئیس اتاق بازرگانی ایران با قدردانی از مدیریت استاندار هرمزگان و تلاش دستگاه‌های اجرایی در مهار بحران، اظهار کرد: مدیریت این حادثه توسط استاندار، نمایندگان مجلس و نهادهای مسئول، شایسته تقدیر است، اما برای جلوگیری از تکرار چنین فجایعی، باید قوانین تسهیل‌کننده ترخیص کالا و تأمین نقدینگی فعالان اقتصادی اصلاح شود.

    وی همچنین از اتاق بازرگانی هرمزگان و محمدرضا صفا برای میزبانی و پیگیری مستمر مسائل قدردانی کرد.حسن‌زاده گفت: اتاق ایران با تمام توان، از طریق مرکز پژوهش‌های خود و هماهنگی با دستگاه‌های ملی، برای رفع تعهدات ارزی، پرداخت خسارات و تأمین نقدینگی فعالان اقتصادی تلاش خواهد کرد تا بندر شهید رجایی به جایگاه اصلی خود بازگردد.حسن‌زاده با اشاره به موقعیت راهبردی استان هرمزگان و اهمیت بندر شهید رجایی به‌عنوان مهم‌ترین دروازه اقتصادی ایران، گفت: وقتی بندری با این میزان اهمیت و تردد کالایی، با چنین حادثه‌ای روبه‌رو می‌شود، باید به‌صراحت اعلام کنیم که نظام لجستیک و گمرکی کشور نیازمند بازنگری اساسی است.

    وی در تشریح زمینه‌های این حادثه، به رسوب هزاران کانتینر در محوطه گمرک بندر شهید رجایی اشاره کرد و افزود: ما سال‌هاست درباره انباشت بی‌ضابطه و بلاتکلیف کالا در این بندر هشدار داده‌ایم. امروز در انبارهای گمرک شاهد نگهداری اقلام آتش‌زا، کالاهای فاسدشدنی و مواد شیمیایی در کنار یکدیگر و بدون رعایت استانداردهای ایمنی هستیم. این بی‌نظمی خطر بزرگی است که به فاجعه انجامید.

    رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور ادامه داد: در هیچ کشور توسعه‌یافته‌ای چنین وضعی در مبادی تجاری و گمرک‌ها قابل‌تصور نیست. بی‌توجهی برخی دستگاه‌های اجرایی و تداخل وظایف، موجب شده تا مسئولیت‌پذیری به حداقل برسد. اگر امروز این حادثه رخ داده، فردا ممکن است در نقطه‌ای دیگر شاهد تکرار آن باشیم، اگر اصلاح نکنیم.

    حسن‌زاده خواستار تشکیل کمیته‌ای ویژه با مشارکت مجلس شورای اسلامی، دولت، بخش خصوصی، بیمه‌ها و دستگاه‌های مرتبط برای بررسی دقیق علل حادثه، شناسایی مقصران، اصلاح ساختار گمرک و پرداخت خسارات به صاحبان کالا شد و افزود: اتاق بازرگانی ایران آمادگی دارد تمامی ظرفیت‌های کارشناسی، فنی و حقوقی خود را برای کمک به عبور از این بحران و بازسازی اعتماد فعالان اقتصادی به‌کار گیرد.

    وی همچنین خواستار ورود جدی بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت برای تأمین نقدینگی فوری جهت جبران خسارات وارد شده به صاحبان کالاها و شرکت‌های فعال در بندر شهید رجایی شد و تصریح کرد: خسارات وارد شده به فعالان اقتصادی باید در کوتاه‌ترین زمان جبران شود تا چرخ تجارت کشور متوقف نشود.

    رئیس اتاق ایران با بیان اینکه نباید اجازه دهیم مرگ و آتش، نتیجه‌ بی‌توجهی به ساختارهای فرسوده لجستیکی کشور باشد، گفت: حادثه بندر شهید رجایی باید آغازگر اصلاحی بنیادین در نظام لجستیکی، گمرکی و مسئولیت‌پذیری نهادی کشور باشد. اتاق بازرگانی ایران در کنار مردم و فعالان اقتصادی می‌ماند تا این مسیر به سرانجام برسد.

    رسوب و ماندگاری طولانی مدت کالاها در بندر شهید رجایی

    نماینده مردم هرمزگان در مجلس نیز در این جلسه رسوب طولانی‌مدت کالا در بندر شهید رجایی را عامل تشدید خسارات حادثه اخیر دانست و از پیگیری اصلاح رویه‌های بندری با همکاری دولت و مجلس خبر داد.

    احمد مرادی، نماینده مردم بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجی‌آباد و بندرخمیر در مجلس شورای اسلامی حادثه انفجار بندر شهید رجایی را فاجعه‌ای بی‌سابقه خواند و ضمن تسلیت به خانواده‌های جان‌باختگان و آرزوی شفای مصدومان، از تلاش‌های محمدرضا صفا، رئیس اتاق بازرگانی هرمزگان، برای ایجاد آرامش اقتصادی در استان قدردانی کرد.

    احمد مرادی نماینده هرمزگان در مجلس شورای اسلامی در نشستی که با حضور رئیس اتاق بازرگانی ایران در جمع فعالان اقتصادی در بندرعباس برگزار شد، گفت: ایراد اساسی که در بندرشهیدرجایی وجود دارد وبه رئیس جمهور هم گفتم این است که زمان رسوب و ماندگاری کالاها در این بندر زیاد است.

    مرادی تاکیدکرد: بایستی ایرادات و مشکلاتی که از زمان ورود کالا و تا زمان خروج کالا در بندرشهیدرجایی وجود دارد، احصاء وتصمیمات مناسبی اتخاذ شود.وی تصریح کرد: رییس جمهور دستوراتی را برای رفع مشکلات این حوزه دادند که انتظار می رود وزارت اقتصاد در حوزه گمرکات و وزارت راه در حوزه بنادر اقدامات لازم را داشته باشند تا از رسوب کالاها جلوگیری شود.

    مرادی تأکید کرد: با اقتصاد ودارایی و امورمالیاتی نیز صحبت هایی شده و بایستی حمایت های لازم را از فعالان اقتصادی داشته باشند.مرادی گفت: رییس مجلس نیز دستوراتی را برای پیگیری ابعاد مختلف انفجار بندرشهیدرجایی داده اند.مرادی با انتقاد شدید از رسوب طولانی‌مدت کالا در بندر شهید رجایی که ۶۰ درصد واردات و صادرات کشور را پوشش می‌دهد، اظهار داشت: این معضل اساسی، خسارات حادثه اخیر را تشدید کرد ؛رسوب کالا در بزرگ‌ترین بندر کشور غیرقابل‌قبول است و باید با دستور رئیس‌جمهور و همکاری وزارتخانه‌های اقتصاد و راه و شهرسازی، رویه‌ها اصلاح شود.

    وی با اشاره به تجربه بنادر جهانی افزود: می‌توان با بهره‌گیری از تجارب بین‌المللی، ترخیص کالاها را تسریع و این تهدید را به فرصتی برای بهبود فعالیت‌های بندری تبدیل کرد.نماینده هرمزگان با اشاره به جلسات برگزارشده با رئیس‌جمهور، وزیر کشور و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: پیگیری‌ها برای جبران خسارات فعالان اقتصادی و رفع موانع بیمه‌ای ادامه دارد. کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز برای بررسی علل حادثه به بندرعباس سفر کرد.

    وی همچنین بر ضعف پیشگیری از بحران‌ها تأکید کرد و افزود: اگر تجهیزات اطفای حریق و سرعت عمل بیشتری داشتیم، دامنه خسارات کاهش می‌یافت. این موضوع در مجلس با دستور رئیس مجلس پیگیری می‌شود.نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به حادثه انفجار در بندر شهید رجایی، بر ضرورت پیش‌بینی بحران‌ها و مدیریت انرژی تأکید کرد.وی با بیان اینکه تهدید و آسیب کاملاً واضح است، اظهار کرد: اگر با تامل و برنامه‌ریزی عمل کنیم، همین تهدید می‌تواند زمینه‌ساز یک فرصت مهم برای توسعه و اصلاح زیرساخت‌ها باشد.

    مرادی با اشاره به اینکه وقوع چنین حوادثی فقط مختص یک نقطه خاص نیست، افزود: این‌گونه بحران‌ها در سراسر جهان ممکن است رخ دهند و باید نگاه ما به مدیریت بحران، نگاهی پیش‌نگر و مبتنی بر آمادگی جغرافیایی باشد.مرادی در بخش دیگری از سخنانش به مشکل ناترازی برق اشاره کرد و گفت: کمبود ۲۰ تا ۲۵ هزار مگاواتی برق، چالش بزرگی برای صنایع و فعالان اقتصادی است که در کمیسیون انرژی مجلس با جدیت دنبال می‌کنیم.

    وی اظهارامیدواری کرد با همکاری دولت و مجلس، موانع اقتصادی رفع شود تا بندر شهید رجایی جایگاه شایسته‌ای در رقابت منطقه‌ای کسب کند.وی باعذرخواهی از مردم و فعالان اقتصادی بدلیل قطعی های مکرر برق که منجر به نارضایتی شان شده است، گفت : از رئیس جمهور و وزیرنیرو درخواست داریم که بر ناترازی برق فائق بیایند، مرادی اظهارداشت: مردم و فعالان اقتصادی وصنایع نسبت به این قطعی های برق اعتراض دارند.

    بندر شهید رجایی؛ قربانی بزرگ سوءمدیریت!‌‌

    دیگر نماینده مجلس، سوءمدیریت و بی‌تدبیری را عامل اصلی فاجعه بندر شهید رجایی دانست و خواستار اصلاح ساختارهای بندری، برخورد با مقصران و جبران خسارات فعالان اقتصادی شد.

    فاطمه جراره، نماینده مردم بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجی‌آباد و بندرخمیر در مجلس شورای اسلامی ضمن تسلیت به خانواده‌های جان‌باختگان حادثه انفجار بندر شهید رجایی و آرزوی شفای مصدومان، از غم و اندوه سراسری ملت ایران سخن گفت و اظهار داشت: سوءمدیریت و بی‌تدبیری در بندر شهید رجایی که یکی از بزرگ‌ترین بنادر اقتصادی کشور است، به این فاجعه منجر شد باید با اصلاح ساختارها و برخورد قاطع با مقصران، از تکرار چنین حوادثی جلوگیری کنیم.

    جراره با تأکید بر لزوم جبران خسارات مالی فعالان اقتصادی، گفت: حجم خسارات جانی، تمرکز را به آن سمت برد، اما خسارات مالی فعالان اقتصادی هنوز به‌طور کامل مدیریت نشده و این نگرانی را تشدید کرده است و اتاق بازرگانی می‌تواند با هدفمندی بیشتر، به تسریع جبران خسارات کمک کند.

    وی افزود: اگر مسائل ایمنی در بندر رعایت می‌شد، خسارات کمتری متحمل می‌شدیم و مسئولین باید کنار هم قرار گیرند تا سرمایه اجتماعی حفظ شود و اعتماد مردم بازگردد.وی با اشاره به ضرورت ایجاد بیمارستان تخصصی سوختگی در مجاورت صنایع بندرعباس، اظهار داشت: چالش‌های درمانی در این حادثه نشان داد که نبود بیمارستان مجهز، خسارات را افزایش داد از وزارت بهداشت و خیرین، به‌ویژه اتاق بازرگانی، می‌خواهیم در احداث این بیمارستان همکاری کنند.

    وی همچنین از بازدید رئیس اتاق بازرگانی ایران از بیمارستان‌های هرمزگان و حمایت‌های انجام‌شده قدردانی کرد.جراره با انتقاد از موانع اقتصادی کشور، گفت: در سال جذب سرمایه‌گذاری، حادثه بندر شهید رجایی امنیت سرمایه‌گذاران را به چالش کشید .ما به‌عنوان نمایندگان مردم، آماده همکاری با اتاق بازرگانی برای اصلاح قوانین دست‌وپاگیر و بهبود شرایط اقتصادی هستیم.وی تأکید کرد: با قصورکنندگان این فاجعه باید برخورد قاطع شود تا درس عبرتی برای آینده باشد و دیگر شاهد چنین حوادث تلخی در کشور نباشیم.

    جبران واقعی خسارات بندر رجایی زمان‌بر خواهد بود

    معاون امور اقتصادی استانداری هرمزگان، از راه‌اندازی قرارگاه بررسی خسارات حادثه بندر شهید رجایی خبر داد که با همکاری بیمه‌ها، بانک‌ها و دستگاه‌های اجرایی، جبران خسارات فعالان اقتصادی را در حوزه‌های بیمه، بانکی و مالیاتی تسریع خواهد کرد.

    عادل شهرزاد ضمن قدردانی از ابراز همدردی صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی ایران، از تشکیل قرارگاه ویژه بررسی مشکلات و خسارات ناشی از حادثه انفجار بندر شهید رجایی خبر داد.وی اظهار داشت: این قرارگاه از سه روز پیش فعالیت خود را آغاز کرده و با همکاری اتاق بازرگانی، دستگاه‌های اجرایی و نمایندگان بیمه، مسائل در حوزه‌های بیمه، بانکی و مالیاتی بررسی شده است.

    شهرزاد با اشاره به اقدامات انجام‌شده، گفت: سه بیمه‌گذار اصلی و انجمن دفاتر بیمه‌گر با نظارت بیمه ایران، ارزیابی خسارات را آغاز کرده‌اند. همچنین پایگاه داده‌ای برای ثبت اطلاعات خسارت‌دیدگان راه‌اندازی شده تا با تشکیل پرونده و ارزیابی کانتینرها، جبران خسارات تسریع شود.وی افزود: در حوزه بانکی، امهال شش‌ماهه تسهیلات، توقف عملیات اجرایی بانک‌ها و تأمین وام‌های ضروری برای فعالان اقتصادی مصوب شده است.

    در بخش مالیاتی نیز، کمیسیون ماده ۱۶۵ فعال شده تا مهلت‌های قانونی برای فعالان اقتصادی تسریع شود.معاون استاندار با تأکید بر چالش‌های موجود، اظهار داشت: تأمین ارز، رفع تعهدات ارزی برای کالاهای ازبین‌رفته و تأمین نقدینگی کلان برای فعالان اقتصادی از دغدغه‌های اصلی است که نیازمند مصوبه‌ای متمرکز با همکاری اتاق بازرگانی ایران و بانک‌های عامل است.

    شهرزاد همچنین به دو اقدام اقتصادی دیگر در استان اشاره کرد و گفت: در راستای عدالت آموزشی، با مشارکت فعالان اقتصادی و صنایع، ۲۳۵ واحد آموزشی با ۱۸۰۰ کلاس درس در دو ماه گذشته ،تفاهم‌نامه هایش منعقد شده است. همچنین در نهضت سرمایه‌گذاری برای تولید، سرفصل‌های کاری مشخص شده تا هرمزگان به‌عنوان پایتخت اقتصادی کشور، نقش خود را ایفا کند.

    وی ضمن تشکر از حمایت‌های اتاق بازرگانی ایران، ابراز امیدواری کرد که این همبستگی و اقدامات قرارگاه، زمینه‌ساز جبران سریع خسارات و احیای فعالیت‌های اقتصادی در بندر شهید رجایی شود.

    حل مشکلات فعالان اقتصادی نیازمند قرارگاه ملی است

    مدیرکل امور اقتصادی و دارایی هرمزگان نیز با اشاره به پیچیدگی مسائل فعالان اقتصادی در پی حادثه بندر شهید رجایی، خواستار تشکیل قرارگاه ملی با محوریت وزارت کشور برای تسریع در رفع مشکلات و جبران خسارات شد.مهدی دسینه ضمن قدردانی از حضور صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی ایران، به پیچیدگی‌های اقتصادی ناشی از حادثه انفجار بندر شهید رجایی اشاره کرد و اظهار داشت: تا زمانی که این مسئله به‌صورت ملی مورد توجه قرار نگیرد، مشکلات فعالان اقتصادی حتی با اختیارات استانی تا یک سال دیگر نیز حل نخواهد شد.

    دسینه با بیان اینکه ۷۰ تا ۸۰ درصد مسائل مطرح‌شده به وزارت اقتصاد و دارایی مرتبط است، افزود: پیچیدگی‌های ورود و خروج کالا، که همواره مورد اعتراض فعالان اقتصادی بوده، در این حادثه باید به‌صورت معکوس بررسی شود تا راه‌حلی پیدا کنیم. اما اختیارات دستگاه‌های استانی، از جمله گمرک، مالیات و بانک‌ها، برای حل این مسائل کافی نیست.وی تأکید کرد: در ساختار بودجه‌ریزی کشور، درآمدهای گمرک بندر شهید رجایی به‌صورت ملی دیده می‌شود، اما در زمان بحران، نگاه استانی به آن تحمیل می‌شود.

    مدیرکل اقتصاد هرمزگان پیشنهاد داد: برای رفع این مشکلات، باید قرارگاهی ملی با محوریت وزارت کشور و با حضور وزارتخانه‌های مرتبط، بانک مرکزی و دستگاه‌های اجرایی تشکیل شود بدون رویکرد ملی، حل مسائل اقتصادی فعالان این بندر غیرممکن است.وی با اشاره به تلاش‌های قرارگاه استانی که با حضور اتاق بازرگانی و دستور استاندار راه‌اندازی شده، گفت: با وجود پیگیری‌های شبانه‌روزی، محدودیت اختیارات استانی مانع از پیشرفت سریع است.

    دسینه در پایان از رئیس اتاق بازرگانی ایران خواست تا این موضوع را در سطح ملی مطرح کند و ابراز امیدواری کرد که با تشکیل قرارگاه ملی، گره‌های اقتصادی فعالان بندرشهید رجایی به‌سرعت باز شود.

    بازگشت به چرخه اقتصادی نیازمند همبستگی و مدیریت بحران است

    رئیس اتاق بازرگانی هرمزگان نیز در این نشست تأکید کرد که آتش‌سوزی در بندر شهید رجایی، چالش‌های بزرگی برای تجارت کشور ایجاد کرده و جبران خسارت‌ها مستلزم همکاری همه‌جانبه دستگاه‌ها است.

    در این نشست، محمدرضا صفا، رییس اتاق بازرگانی هرمزگان، ضمن خیرمقدم به رییس اتاق بازرگانی ایران و سایر مقامات حاضر، از تلاش‌ها و همراهی مسئولان برای مدیریت بحران و کاهش آسیب‌های ناشی از این حادثه قدردانی کرد.وی با اشاره به ابعاد گسترده این حادثه، اظهار داشت: «آتش‌سوزی در بزرگ‌ترین بندر تجاری کشور، علاوه بر خسارت‌های انسانی و مالی، روند صادرات و واردات کشور را با چالش‌های جدی مواجه کرده و بازگشت به روال عادی نیازمند همکاری و هماهنگی همه دستگاه‌ها است.

    » صفا همچنین از استاندار هرمزگان و کلیه عوامل اجرایی به دلیل مدیریت قوی و حمایت‌های مستمر از فعالان اقتصادی تقدیر کرد و افزود: «حل مشکلات پیش‌آمده نیازمند عزم جدی و همکاری همه‌جانبه است و امیدواریم با همت تمامی مسئولان، خسارت‌های وارده جبران شود و چرخه اقتصادی منطقه دوباره به حرکت درآید.»در ادامه این نشست، گزارشی از اقدامات انجام‌شده برای برآورد خسارت‌ها و حمایت از آسیب‌دیدگان ارائه شد.

    همچنین بر تشکیل کارگروه ویژه‌ای با حضور نمایندگان اتاق بازرگانی، دستگاه‌های اجرایی، بانک‌ها و گمرکات تأکید شد تا مشکلات پیش‌آمده به‌صورت هماهنگ و مؤثر پیگیری و برطرف شود.رئیس اتاق بازرگانی هرمزگان در پایان سخنان خود بر لزوم تسریع در جمع‌آوری اطلاعات دقیق از میزان خسارت‌ها و وضعیت فعالان اقتصادی آسیب‌دیده تأکید کرد و از همه دستگاه‌ها خواست تا در این مسیر همکاری لازم را داشته باشند.

    اتاق ایران در جبران خسارات بندر شهید رجایی حمایت کند

    نایب‌رئیس اتاق بازرگانی هرمزگان در نشست فعالان اقتصادی با رئیس اتاق بازرگانی ایران، حادثه بندر شهید رجایی را یک فاجعه ملی با تبعات گسترده اقتصادی خواند و خواستار تشکیل شورای گفت‌وگوی ملی و حمایت ویژه اتاق ایران برای جبران خسارات شد.

    حسن روحانی حادثه انفجار بندر شهید رجایی را نه‌تنها یک رخداد محلی، بلکه فاجعه‌ای ملی با تأثیرات عمیق بر اقتصاد کشور دانست و اظهار داشت: بندر شهید رجایی، دروازه تجارت ایران با ۶۰ درصد حجم تجارت کشور، نیازمند توجه ملی برای جبران خسارات است.وی با قدردانی از حضور میدانی استاندار هرمزگان و تلاش نیروهای امدادی برای مهار سریع آتش‌سوزی، گفت: به دستور استاندار، قرارگاه تعیین خسارت تشکیل شد و با همکاری اتاق بازرگانی، ارزیابی خسارات آغاز شده است. اما ابعاد گسترده خسارات، فراتر از توان استانی است.

    روحانی از رئیس اتاق بازرگانی ایران خواست تا شورای گفت‌وگوی ملی دولت و بخش خصوصی را، ترجیحاً در هرمزگان یا تهران، با حضور وزرا و نهادهای ملی برگزار کند تا مسائل فعالان اقتصادی بررسی شود.نایب‌رئیس اتاق بازرگانی هرمزگان با اشاره به چالش‌های فعالان اقتصادی، افزود: رفع تعهدات ارزی کالاهای آسیب‌دیده، تأمین نقدینگی و حمایت بیمه مرکزی برای جبران خسارات، از نیازهای فوری است. اتاق ایران می‌تواند با تخصیص بخشی از منابع مالی و پیگیری در سطح ملی، به فعالان اقتصادی کمک کند.

    وی همچنین خواستار ایجاد منطقه جامع HSE در غرب بندرعباس برای تقویت ایمنی صنایع و بنادر شد.روحانی در پایان ضمن تسلیت به خانواده‌های جان‌باختگان و تشکر از بازدید صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی ایران، از بیمارستان‌های هرمزگان، تأکید کرد: اتاق ایران با مصوبات ملی در حوزه تأمین اجتماعی، مالیات و اموال تملیکی، می‌تواند گره‌های فعالان اقتصادی را باز کند تا بندر شهید رجایی به جایگاه اصلی خود بازگردد.

    انتقاد صریح از وضعیت بندر شهید رجایی؛بندر نباید انبار کالا باشد

    وحید تهمتن، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی هرمزگان نیز با انتقاد از وضعیت فعلی بندر شهید رجایی، این بندر مهم و استراتژیک کشور را درگیر مشکلات ساختاری و مدیریتی دانست و گفت: بندر شهید رجایی به دلیل بروکراسی پیچیده، قوانین و مقررات دست‌وپاگیر، عدم بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و کمبود نیروی متخصص، عملاً به یک انبار شلوغ و خارج از کنترل بدل شده است.

    وی با اشاره به حجم بالای مبادلات وارداتی، صادراتی و ترانزیتی در این بندر افزود: متأسفانه در مقایسه با بنادر هم‌رده در کشورهای منطقه، عملکرد این بندر مطلوب نیست و این وضعیت موجب کندی در روند تخلیه، بارگیری و خروج کالا شده است.تهمتن بر لزوم استفاده از تکنولوژی روز از جمله اسکن کانتینرها در مبادی تخلیه، بارکدگذاری و تعیین تکلیف سریع کالاها برای جلوگیری از رسوب و کاهش هزینه‌ها تأکید کرد و گفت: این هزینه‌ها در نهایت بر دوش مصرف‌کننده می‌افتد و باید از آن جلوگیری کرد.

    وی همچنین با اشاره به بلاتکلیفی بسیاری از کالاهای وارداتی، از جمله چای و برنج که ماه‌ها در انبارها می‌مانند، افزود: چرا باید این کالاها به‌جای مصرف، فاسد و تبدیل به عامل بیماری برای مردم شوند؟ چرا نظام مزایده‌ای ناکارآمد باید ماه‌ها کالا را معطل نگه دارد؟

    تهمتن خواستار ورود جدی مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی و اجرای عملی قانون بهبود محیط کسب‌وکار شد و اظهار داشت: اگر تنظیم‌گری دست وزارت اقتصاد است و گمرک نیز مجری آن است، نباید نگاه درآمدی بر اداره بندر غالب باشد. بنادر در دنیا به‌عنوان خدمات‌رسان به فعالان اقتصادی شناخته می‌شوند نه محلی برای کسب درآمد از رسوب کالا.

    وی در پایان خطاب به مسئولان گفت: نگاه درآمدزایی از بندر را باید کنار گذاشت و با اصلاحات اساسی، راه را برای چابک‌سازی، تسهیل تجارت و ارتقای بهره‌وری هموار کرد. لازم به ذکر می باشد پیش از برگزاری این نشست، هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران دیداری با استاندار هرمزگان داشتند و سپس به‌همراه نمایندگانی از اتاق بازرگانی هرمزگان با حضور در مراکز درمانی، از حادثه‌دیدگان بستری‌شده انفجار بندر شهید رجایی عیادت کرده و در جریان روند رسیدگی درمانی آنان قرار گرفتند.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.