حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

چهارشنبه, ۱ مرداد , ۱۴۰۴ Wednesday, 23 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 5257 تعداد نوشته های امروز : 6 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 156×
  • تقویم شمسی

    تیر ۱۴۰۴
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
     12345678910111213141516171819202122232425262728293031  
  • جزییات اجرای طرح پزشک خانواده  در هرمزگان
    ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۷:۱۷
    شناسه : 30867
    بازدید 198
    1
    معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تشریح کرد دریانیوز// معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت : از جمعیت دومیلیون و ۱۰۰هزار نفری هرمزگان، یک میلیون و ۱۱۳ خانواده روستایی و شهرهای زیر۲۰هزار نفر تحت پوشش طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع قرار دارند.
    ارسال توسط : نویسنده : علی زارعی منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریانیوز// معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت : از جمعیت دومیلیون و ۱۰۰هزار نفری هرمزگان، یک میلیون و ۱۱۳ خانواده روستایی و شهرهای زیر۲۰هزار نفر تحت پوشش طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع قرار دارند.

    دکتر یحیی میرزاده درجمع خبرنگاران افزود: در ۱۱۳مرکز روستایی و همچنین مراکز شهری زیر۲۰هزارنفر این طرح اجرا می شود.به گفته میرزاده در خانه های بهداشت بیماران توسط بهورزان از طریق سامانه سیب به مراکزجامع سلامت ارجاع داده می شوند و در آنجا توسط پزشک عمومی ویزیت می شوند و در صورت نیاز به دریافت خدمات تخصصی از طریق همین سامانه به کلینیک های تخصصی و بیمارستان‌ها ارجاع داده می شوند و بیمار در روز و ساعاتی که امکان حضور در مراکز درمانی دارد، تحت درمان قرار می گیرد و خدمات لازم را دریافت می کند .

    وی افزود: با نظام ارجاع ،خدمات بصورت رایگان انجام شده و یا حداکثر فرانشیز۱۵درصدی توسط بیمار پرداخت می شود.میرزاده از ارجاع ۳۳هزار و ۴۲۹نفر از مراکز شهری و روستایی به مراکز دیگر در استان در قالب این طرح خبر داد.وی گفت: در مراکز جامع سلامت ۳۱۹ پزشک خدمت ارائه می دهند که براساس استانداردها ۲۷۱پزشک کسری داریم تا بتوانیم این طرح را بطور کامل اجرا کنیم.

    وی افزود: ۱۱۵ واحد دندانپزشکی فعال در استان داریم که که در این بخش هم ۲۵ دندانپزشک دیگر برای بندرعباس نیاز داریم. برای هر ۲۵هزار نفر یک دندانپزشک می خواهیم‌.معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: ۱۹۲ ماما در مراکزمان داریم و برای رسیدن به شرایط مطلوب به ۱۰۰ مامای دیگر نیاز داریم. ۳۸۵ کارشناس مراقب سلامت داریم و ۱۹۸ کارشناس کسری داریم.

    وی گفت: کارشناس سلامت روان ۵۰نفر داریم و ۵۵نفر کسری داریم. کارشناس تغذیه هم ۲۰نفر داریم و ۷۹نفر کسری وجود دارد‌.معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با بیان اینکه اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع در قانون پنجم، ششم و هفتم توسعه موردتاکید قرار گرفته است و دولت و وزارت بهداشت نیز بر اجرای آن تأکید دارند ؛ اظهار داشت: از سال ۸۴ در کشور و استان هرمزگان طرح پزشک خانواده و بیمه روستایی اجرایی شده است.

    میرزاده افزود: بهینه سازی و افزایش دسترسی به خدمات سلامت جهت رسیدن به عدالت در سلامت ،دسترسی آسان به خدمات سلامت ، مدیریت و سازماندهی نظام ارجاع در سطح استان، ایجاد بازخورد سطوح بالاتر و پایین تر جهت پیگیری های درمانی لازم ،کاهش هزینه های درمانی و پرداخت ازجیب بیماران و افزایش بهره وری و بهبود کیفیت و نظارت بر ارائه خدمات از جمله اهداف اجرای این طرح است. وی افزود: با نظام ارجاع، پرداختی از جیب بیمار صفر یا حداکثر ۱۵ درصد فرانشیز است.

    معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با بیان اینکه با اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع ، توانمندسازی و همکاری بین بخشی را بدنبال دارد، گفت: ۲۵تا۴۰درصد هزینه های حوزه سلامت برعهده وزارت بهداشت است و مابقی هزینه ها برعهده شرکای خارج از وزارت بهداشت از جمله وزارتخانه های راه ،جهادکشاورزی، کشور ، استانداری ها و….است .

    میرزاده با بیان اینکه بهبودکیفیت و نظارت برخدمات بهداشتی از دیگر اهداف اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع می باشد، اظهارداشت: رضایت خدمت گیرندگان بسیار مهم است که در طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع به این موضوع توجه شده است.

    وی خاطرنشان کرد: در گذشته برای هر ۷هزار نفر و در حال حاضر برای هر ۴هزار نفر یک پزشک خانواده درنظرگرفته شده است.معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تصریح کرد: ۱۲۰نفر در حوزه بهداشت قرار است در آزمون استخدامی که بزودی برگزار می شود ، جذب شده تا بخشی از کمبودهای استان در این بخش برطرف شود‌.

    وی گفت: در شش ماهه اخیر نیز ۳۰۰نیروی انسانی را جذب کرده ایم.میرزاده تأکید کرد: از آذرماه تاکنون هیچ مرکز بهداشتی درمانی در استان خالی از پزشک نبوده است.معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تأکید کرد: جلوگیری از مرگ نابهنگام یکی از اهداف‌مان است که مردم و مسئولان نیز بایستی به این بخش توجه بیشتری کنند که ۷۵ درصد این مرگ‌ها در سنین اشتغال یعنی ۳۰تا۶۵درصد رخ می دهد که می توان به تصادفات ،خودکشی‌ها ، بیماری های قلبی و عروقی ، دیابت و فشارخون اشاره کرد.

    وی بر پیشگیری در این حوزه ها و لزوم آموزش و فرهنگ‌سازی تاکیدکرد که در حوزه تصادفات کمپین « نه به تصادف» در سال جاری آغاز شده و قرار است سه سال ادامه یابد.میرزاده گفت: ۵۳۷میلیون مبتلا به دیابت در دنیا وجود دارد که پیش بینی می شود این آمار در سال ۲۰۳۰ به ۹۴۳ میلیون نفر برسد و هر ۵ثانیه یک دیابتی جانش را ازدست می دهد.

    به گفته این مقام مسئول در ایران ۵ونیم تا شش میلیون مبتلا به دیابت هستند که تا ۲۰۳۰ به هفت ونیم میلیون و تا ۲۰۴۵ به نه و نیم میلیون نفر می رسد.معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: پیش بینی می شود که ۱۴درصد جمعیت بالای ۳۰درصد کشور مبتلا به دیابت باشند که در هرمزگان پیش بینی می شود این رقم ۱۲درصد باشد.

    وی گفت: در سطح خانه های بهداشتی و مراکز درمانی ۶۳هزار و ۳۴۳ نفر دیابتی شناسایی شده اند و پرونده دار هستند که از این تعداد ۲۴۹۵ نفر دیابت نوع یک و مابقی دیابت نوع دو هستند که شناسایی مان در سطح استان فقط شش ونیم درصد است و به ۱۲درصد پیش بینی وزارت بهداشت نرسیده ایم.

    وی گفت: درواقع از هر ده نفر ، یک‌نفر مبتلا به دیابت است و نیمی از دیابتی ها هم از بیماری شان خبر ندارند و عدم تشخیص و درمان ،عوارض جدی برای خودشان و سیستم سلامت به همراه دارد.تغذیه سالم ، ورزش ، استفاده از سبزیجات و میوه جات ،عدم استفاده از مواد قندی و فست فودها هم در عدم ابتلا و یا روند درمان وکنترل این بیماری بسیار مهم است‌.

    میرزاده با بیان اینکه ۲۶درصد جمعیت کشور به فشارخون مبتلا هستند، تصریح کرد: ۱۳۱هزار و ۶۸۲ نفر در استان بافشارخون بالا تحت مراقبت هستند که در واقع سیزده و نیم درصد از جمعیت استان مبتلا به این بیماری شناسایی شده اند و بایستی مردم بصورتی فصلی یا دومرتبه در سال به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند تا معاینه شوند و با مراقبت و روند درمان این بیماری، از میزان سکته های قلبی و عروقی و اشغال تخت های آی سی یو و سی سی یو کاسته شود .

    معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: ۵۸درصد افراد مبتلا به فشارخون از بیماری شان اطلاع ندارند. وی افزود: میزان ابتلای مردم به دیابت و فشار خون در برخی مناطق استان بدلیل استفاده از برخی موادغذایی خاص، فست فودها، چربی های غیراشباع و کم تحرکی ها بالاتر است.

    وی گفت: در حوزه ادارات و صنایع ، کارمندان و کارکنان این حوزه مرتب قندخون و فشارخون شان چک می شود و پرونده سلامت برایشان تشکیل می شود، اما نگرانی مان در حوزه جامعه کارگری خانواده های مناطق حاشیه ای و کم برخوردار و خانواده هایی که فقط به فوق تخصص مراجعه می کنند، می باشد‌.

    وی با اشاره به جمع آوری مرتب قلیان ها در سواحل بندرعباس و حضور مجدد آنها و کبابی های خیابانی، اظهارامیدواری کرد با دستور دادستان و همکاری سایر دستگاه ها اقدامات اثرگذار در این حوزه ها صورت گیرد.

    قلیان های پیکی

    وی گفت : قلیان های پیکی یکی دیگر از معضلات اجتماعی در استان است که قلیان را درب خانه و… می آورند و درآمد بالایی در سوددهی عرضه قلیان وجود دارد که اقشار مختلف در این حوزه اشتغال دارند .

    به گفته وی ۳۰۰بیماری و ۷۰ سرطان در مصرف قلیان مشخص شده است که مردم بایستی به این حوزه توجه کنند. وی گفت: علاوه بر قلیان با تنباکوی لنگه ای ، مردم از تنباکوی میوه ای استفاده می کنند که موادمخدر ،شیشه و…. دارند و بسیار اعتیادآور می باشند و خانواده ها بایستی به این موضوع توجه کنند‌.

    تماس با ۱۹۰

    وی از مردم خواست شکایات حوزه بهداشتی را با تلفن ۱۹۰ اطلاع رسانی کنند.وی گفت: در استان هرمزگان هزار واحد ارائه دهنده خدمت شامل خانه های بهداشت ، پایگاه های بهداشت و مراکز جامع سلامت داریم.میرزاده اظهارداشت :۶۴۱ خانه بهداشت فعال داریم که ۱۰۵۴نفر بهورز در این خانه های بهداشت به ارائه خدمات حوزه سلامت در سطح روستاها می پردازند‌.

    معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: ۳۴۱ پایگاه بهداشتی شهری و روستایی در استان داریم‌.همچنین۱۳۳ پایگاه در سطح استان خدمات جامع بهداشتی را ارائه می‌دهند و بقیه واحدها نیز مراکز جامع سلامت هستند.وی گفت:۴۷۰۰نفر پرسنل حوزه بهداشت شامل پزشک، دندانپزشک، ماما،پرستار، کارشناس مراقب سلامت،کارشناس تغذیه،بهداشت روان، بهداشت محیط ،بهداشت حرفه ای و… خدمات حوزه سلامت را ارائه می دهند‌.

    معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر تحت پوشش خدمات حوزه بهداشت هرمزگان هستند و سال گذشته ۱۷ میلیون و ۲۱۹ هزار و ۹۰۴ خدمت به بیش از ۲ میلیون و ۶۹۸ هزار و ۳۸۲ مراجعه کننده ارائه شده است‌.وی عنوان کرد: در سه ماهه ابتدای امسال نیز ۴میلیون و ۸۷۳ هزار و ۴۴۴ خدمت ارائه شده است.

    وی گفت: ۷۶۱ هزار در سال ۱۴۰۳ واکسیناسیون شده‌اند.معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی عنوان کرد: طی سال جاری تاکنون ۲۲۷ هزار و ۸۲۷ واکسن در سطح استان تزریق شده است.

    میرزاده خاطرنشان کرد: از میان دریافت کنندگان خدمات بهداشتی استان هرمزگان ۱۱۱ هزار نفر جزو اتباع بیگانه که در سامانه سیب ثبت شده اند و خدمات بهداشتی دریافت کرده اند.وی گفت: بیش از ۹۰درصد موارد مبتلا به مالاریا در استان اتباع افغانستانی و پاکستانی هستند که بخشی از آنها غیرمجازهستند.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.