حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

یکشنبه, ۴ آبان , ۱۴۰۴ Sunday, 26 October , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 5826 تعداد نوشته های امروز : 10 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 173×
  • تقویم شمسی

    مهر ۱۴۰۴
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
     123456789101112131415161718192021222324252627282930  
  • گـروه‌هاي مـرجـع؛ محـور همـبستگي و پـشتوانه امـنيت اجـتماعي
    ۰۴ آبان ۱۴۰۴ - ۰:۳۸
    شناسه : 34524
    بازدید 123
    0
    در نهمين مرحله نشست با گروه‌هاي مرجع و اقشار تاثيرگذار تأکيد شد دریانیوز// در روزگاري که ثبات و امنيت هر جامعه در گرو همبستگي و اعتماد ميان مردم و نهادهاي اجتماعي است، نقش اقشار تأثيرگذار، يا همان گروه‌هاي مرجع، بيش از هر زمان ديگري اهميت يافته است.
    ارسال توسط : نویسنده : زینب شکوه منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریانیوز// در روزگاري که ثبات و امنيت هر جامعه در گرو همبستگي و اعتماد ميان مردم و نهادهاي اجتماعي است، نقش اقشار تأثيرگذار، يا همان گروه‌هاي مرجع، بيش از هر زمان ديگري اهميت يافته است.

    اين گروه‌ها با نفوذ فرهنگي، فکري و اجتماعي خود مي‌توانند پل ارتباطي ميان مردم و حاکميت باشند و زمينه‌ساز آرامش، وحدت و مشارکت عمومي در کشور شوند.

    در همين راستا، نهمين نشست گروه‌هاي مرجع و اقشار تاثيرگذار، با هدف تقويت همبستگي اجتماعي، تعامل اقشار مختلف و ارتقاي امنيت در استان هرمزگان برگزار و بر جايگاه محوري گروه‌هاي مرجع در حفظ انسجام اجتماعي و تقويت امنيت پايدار تأکيد شد.

       امنيت اجتماعي با تعامل مردم و مسئولان تقويت ميشود

    حجت‌الاسلام والمسلمين مجيد بني‌اسدي، رئيس عقيدتي سياسي فرماندهي انتظامي استان هرمزگان، در نشست فوق، با تاکيد بر نقش اقشار مرجع در امنيت گفت: خدمت به مردم و برقراري امنيت، محور اصلي برگزاري اين نشست‌هاست و مديريت آن در سراسر استان و تمامي شهرستان‌ها با جديت دنبال مي‌شود.

    وي افزود: اميدواريم با مشارکت مردم و همکاري مسئولان، زمينه تقويت نظم و امنيت در جامعه فراهم شود.رئيس عقيدتي سياسي فرماندهي انتظامي هرمزگان، ضمن قدرداني از حضور فرمانداران، هنرمندان، اعضاي اهل سنت و ديگر اقشار حاضر، تصريح کرد: تشکر ويژه از سردار جاويدان داريم که در ادامه جلسه، نکات ارزشمندي را براي استفاده حضار ارائه خواهند کرد.

       مشارکت مردم رمز پايداري نظام اسلامي است

    آيت‌الله محمد عبادي‌زاده، نماينده ولي‌فقيه در استان هرمزگان، در اين نشست با تأکيد بر جايگاه مردم در شکل‌گيري و پايداري نظام اسلامي گفت: در آغاز انقلاب، الگوهاي گوناگوني براي نظام سياسي کشور مطرح بود؛ عده‌اي از جمهوري دموکراتيک اسلامي و برخي از جمهوري خلق سخن مي‌گفتند، اما امام خميني(ره) فرمودند جمهوري اسلامي، نه يک کلمه کم و نه يک کلمه زياد، و مردم با بيش از ۹۸ درصد رأي، به آن مشروعيت بخشيدند.

    وي افزود: در هيچ نقطه‌اي از جهان، حتي در کشورهاي مدعي دموکراسي مانند فرانسه، آمريکا و انگليس، اساس نظام سياسي به رأي مستقيم مردم گذاشته نشده است. جمهوري اسلامي تنها نظامي است که ملت، نوع حکومت خود را تعيين کرده و اين موضوع در تاريخ معاصر بي‌سابقه است.

    نماينده ولي‌فقيه در هرمزگان با اشاره به حضور هميشگي مردم در عرصه‌هاي مختلف انقلاب اظهار داشت: اگر اين نظام بيش از ۴۵ سال با صلابت ايستاده، به دليل نقش‌آفريني مردم در دفاع مقدس، پشتيباني از جبهه‌ها، حضور در انتخابات، راهپيمايي‌ها و بيعت‌هاي مردمي بوده است.

    هرجا مردم در صحنه بوده‌اند، نظام اسلامي پيروز شده است.آيت‌الله عبادي‌زاده در ادامه با اشاره به مشکلات اقتصادي جهان گفت: مشکلات اقتصادي تنها مختص ايران نيست؛ کشورهاي غربي نيز با چالش‌هاي معيشتي گسترده مواجه‌اند.

    در حالي‌که رسانه‌هاي معاند تلاش مي‌کنند شرايط اقتصادي کشور را سياه‌نمايي کنند، بسياري از ايرانيان مقيم خارج از کشور اذعان دارند که شرايط زندگي در غرب دشوار و پرهزينه است.وي تأکيد کرد: در هر حوزه‌اي که دولت‌ها صرفاً بر توان خود تکيه کرده‌اند، توفيقي حاصل نشده است.

    موفقيت زماني به دست مي‌آيد که اقتصاد، سياست و مسائل اجتماعي با مشارکت و ظرفيت‌هاي مردمي پيش برود. مردمي‌سازي اقتصاد و مديريت اجتماعي، کليد پايداري و اقتدار نظام است.نماينده ولي‌فقيه در هرمزگان با اشاره به وظايف پليس و نيروهاي مسلح در نظام اسلامي اظهار داشت: صيانت از ارزش‌هاي الهي و اجتماعي از تکاليف پليس و نيروهاي مسلح است و امنيت پايدار زماني تحقق مي‌يابد که مردم در کنار نيروهاي انتظامي حضور و مشارکت فعال داشته باشند.

    وي در بخش ديگري از سخنان خود به نقش مسجد در انسجام اجتماعي و امنيت محلات پرداخت و گفت: مسجد بايد به‌عنوان محور اصلي مديريت محله و موتور محرک فعاليت‌هاي مردمي عمل کند. امام جماعت تنها امام نماز نيست، بلکه مدير و راهبر محله است و بايد مسائل اجتماعي و آسيب‌هاي منطقه را رصد و هدايت کند.

    آيت‌الله عبادي‌زاده افزود: به دستور رهبر معظم انقلاب، طرح سامان‌بخشي جديدي براي مساجد در حال اجراست تا اين پايگاه‌هاي ديني در کنار پليس، گروه‌هاي مرجع و معتمدان محلات، نقشي مؤثر در تأمين امنيت اجتماعي و اخلاقي ايفا کنند.وي در پايان ضمن قدرداني از همراهي مردم با نيروي انتظامي و نهادهاي امنيتي گفت: همکاري مردم با پليس و نيروهاي مسلح، تضمين‌کننده امنيت و آرامش جامعه است. اين پيوند ميان مردم و حافظان امنيت، آينده‌اي روشن و سرشار از آرامش براي کشور رقم خواهد زد.

    اتحاد اقشار مؤمن و انقلابي، مهمترين سد در برابر نقشههاي دشمن است

    سردار علي‌اکبر جاويدان، فرمانده انتظامي استان هرمزگان، هم در اين نشست بر جايگاه ويژه گروه‌هاي مرجع در شکل‌دهي به وحدت و انسجام اجتماعي تأکيد کرد و گفت: در هر جامعه‌اي، گروه‌هاي مرجع نقش هدايت‌گر دارند و به دليل نفوذ فرهنگي و اجتماعي خود مي‌توانند مسير حرکت مردم را در عرصه‌هاي فرهنگي، اقتصادي و امنيتي مشخص کنند.

    وي با اشاره به نقش بي‌بديل قشرهاي مؤثر جامعه از جمله روحانيون، معلمان، بازاريان، کشاورزان، نخبگان فرهنگي، خانواده شهدا و بازنشستگان نيروهاي مسلح افزود: اين اقشار سرمايه‌هاي اجتماعي کشورند و به‌عنوان الگوهاي فکري و رفتاري مردم شناخته مي‌شوند. بدون شک هر جا که اين گروه‌ها منسجم عمل کرده‌اند، جامعه از ثبات و آرامش بيشتري برخوردار بوده است.

    فرمانده انتظامي هرمزگان با يادآوري دوران پيروزي انقلاب و دفاع مقدس گفت: امام خميني(ره) با درايتي مثال‌زدني توانستند ساختاري را ايجاد کنند که در همه نهادهاي دولتي و مردمي نفوذ داشت. ايشان با اتکا به ايمان مردم و سازماندهي اقشار اثرگذار، توانستند حرکت انقلاب را به نتيجه برسانند.

    آن روز، همه از ارتش و حوزه‌هاي علميه گرفته تا دانشگاه‌ها و اصناف، در مسير واحدي گام برداشتند و ثمره آن پيروزي ملت ايران بود.سردار جاويدان ادامه داد: در دوران دفاع مقدس نيز اين انسجام ادامه يافت. بسيج دانش‌آموزان، دانشجويان، روحانيون، فرهنگيان، کشاورزان و بازاريان همگي در قالب تشکل‌هاي مردمي به ياري جبهه‌ها شتافتند و نشان دادند که هر فرد در هر لباس و جايگاهي مي‌تواند خدمتگزار نظام اسلامي باشد.

    وي خاطرنشان کرد: در نظام اسلامي، تفاوت ميان لباس‌ها و سمت‌ها وجود ندارد؛ آنچه اهميت دارد، ايمان، تعهد و صداقت است. مردم از رفتار و گفتار کساني که الگوي آنان‌اند تأثير مي‌گيرند و اين مسئوليت بزرگي بر دوش گروه‌هاي مرجع مي‌گذارد.فرمانده انتظامي استان با اشاره به تهديدات دشمنان انقلاب گفت: دشمنان با آگاهي از تأثير اتحاد ملي، تلاش مي‌کنند از طريق جنگ نرم، شايعه‌سازي و ايجاد اختلاف ميان اقشار، اين انسجام را تضعيف کنند.

    اما ملت ايران بارها نشان داده که با بصيرت و همدلي، نقشه‌هاي دشمن را خنثي مي‌کند. سردار جاويدان افزود: در حوادث اخير منطقه، دشمن با هدف بر هم زدن آرامش ملت ايران، به ترور فرماندهان و دانشمندان و تخريب مراکز حياتي روي آورد، اما هوشياري مردم و انسجام اقشار مختلف مانع از تحقق اهداف آنان شد.

    مردم با وجود فشارها و هجمه‌هاي رسانه‌اي، با وفاداري به آرمان‌هاي انقلاب و رهبري، از تفرقه پرهيز کردند و همين «اتحاد مقدس» بود که دشمن را ناکام گذاشت.وي با تأکيد بر نقش مشارکت مردمي در حفظ امنيت اظهار داشت: امنيت پايدار حاصل همکاري مردم و نهادهاي مسئول است. نيروي انتظامي، بسيج و ديگر نهادهاي امنيتي در صورتي موفق خواهند بود که در کنار مردم و با حمايت آنان عمل کنند.

    فرمانده انتظامي هرمزگان با اشاره به گستره ارتباط اجتماعي پليس گفت: هيچ سازماني به اندازه پليس در تماس مستقيم با مردم نيست. ما از تعامل و همفکري گروه‌هاي مرجع استقبال مي‌کنيم، زيرا باور داريم که مشارکت آنان مي‌تواند در ارتقاي امنيت و آرامش اجتماعي نقش بسزايي داشته باشد.وي در ادامه تصريح کرد: دشمن خارجي زماني مي‌تواند آسيب وارد کند که در داخل، اختلاف و چنددستگي وجود داشته باشد.

    بايد مراقب نفوذ و نفاق بود و با تمسک به قرآن، سيره پيامبر(ص) و آموزه‌هاي ديني، وحدت را تقويت کرد. امنيت، زيربناي همه پيشرفت‌هاست و اگر امنيت برقرار باشد، اقتصاد، فرهنگ و اجتماع نيز مسير رشد را طي خواهند کرد.سردار جاويدان در پايان ضمن قدرداني از تلاش و همدلي اقشار مختلف مردم استان گفت: هرمزگان استاني حساس و استراتژيک است و امنيت پايدار آن نتيجه همکاري مردم، نخبگان، روحانيون، فرهنگيان و نيروهاي انقلابي است.

    از خداوند متعال مي‌خواهيم که اين وحدت و همبستگي را روزبه‌روز مستحکم‌تر گرداند.نهمين نشست گروه‌هاي مرجع و اقشار تأثيرگذار استان هرمزگان، بار ديگر اهميت نقش مردم و نخبگان جامعه در حفظ انسجام، همبستگي و امنيت کشور را برجسته کرد. سخنان آيت‌الله عبادي‌زاده و سردار جاويدان نشان داد که پايداري نظام اسلامي، امنيت پايدار و ثبات اجتماعي تنها با مشارکت فعال مردم و همراهي مسئولان ممکن است.

    گروه‌هاي مرجع با نفوذ فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي خود نه‌تنها الگوهاي رفتار و تفکر جامعه‌اند، بلکه ستون فقرات اتحاد ملي و سد محکمي در برابر توطئه‌هاي داخلي و خارجي به شمار مي‌روند.اين نشست، ضمن تأکيد بر ضرورت همکاري نهادهاي انتظامي و مردم، نشان داد که هرگونه تلاش براي ايجاد تفرقه يا تهديد امنيت، در صورت انسجام اجتماعي و همبستگي اقشار مختلف، ناکام خواهد ماند و آينده‌اي امن و پايدار براي استان و کشور رقم خواهد خورد.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.