دریانیوز// مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: براساس برنامه هفتم توسعه، شهرداری هامکلفند زمین را برای راه اندازی روستابازارها در تمام شهرهای کشور تأمین کنند.
محمدرضا طلایی در جلسه کارکنان اداری تعاون روستایی هرمزگان با بیان این مطلب و ضمن ابراز خرسندی از حضور در استان هرمزگان، از تلاشهای رئیس سازمان جهاد کشاورزی و مدیرکل تعاون روستایی هرمزگان تقدیر و تشکر کرد. طلایی در سخنان خود با اشاره به ویژگیهای خاص استان هرمزگان بهعنوان یکی از مناطق نادر کشور با تولید محصولات خارج از فصل، گفت: «هرمزگان استانی آرام و خونگرم است، اما در عین حال مشکلات زیادی وجود دارد که نیازمند توجه ویژه است.
این استان سزاوار همکاریهای بیشتری است تا توانمندیهای خود را به نمایش بگذارد.وی همچنین بر لزوم استفاده از فرصتهای محدود مدیریتی تأکید کرده و افزود: «هر کاری که میخواهید انجام دهید، همین حالا باید شروع کنید. زمان کوتاه است و باید در این دوره کاری یادگارهای خوبی برای تعاون روستایی بگذاریم.»
وی به توانمندیهای تعاون روستایی اشاره کرد و گفت: «تعاون روستایی در کل کشور قدرت زیادی دارد و تنها شرکت دولتی است که مصوبه مجلس را دارا است. باید از این ظرفیتها بهرهبرداری کنیم.درخصوص نیروی انسانی نیز، وی به وضعیت پرسنل اشاره کرد و اعلام کرد که در تلاش هستند تا با افزایش نیروی شرکتی و گسترش چارت سازمانی، ظرفیتهای تعاون روستایی را گسترش دهند.
وی افزود: از ابتدای سال تا پایان سال، ۲۰۰ نفر نیروی شرکتی وقراردادی و ۲ هزار نفر برای سال ۱۴۰۵ جذب می کنیم. طلایی در بخش دیگری از سخنان خود بر اهمیت مولدسازی تأکید کرد و گفت: «شما باید بر روی مولدسازی تمرکز کنید. مجوز برای پروژهها به راحتی صادر میشود و بهترین ساختمانها میتوانند احداث شوند. باید از این فرصتها استفاده کنید و پروژههای خود را معرفی کنید.
وی همچنین بر ضرورت اجرایی شدن پروژههای روستابازار و صنایع تکمیلی در استان تأکید کرد و افزود: باید مزارع تا سفرههای مردم را پوشش دهید. شهرداری ها براساس برنامه هفتم توسعه تکلیف دارد زمینهایی برای احداث روستابازار واگذار کند تا با راه اندازی روستابازارها، کالاها با ۲۵ درصد زیر قیمت عمدهفروشی عرضه شوند.
وی گفت: علاوه بر این، باید پروژههای صنایع تکمیلی را در دستور کار قرار دهید تا خامفروشی به حداقل برسد.طلایی به ضرورت ایجاد پایانههای صادراتی و حمایت از پروژههای کشاورزی و صنایع مرتبط اشاره کرد و گفت: اگر شما پروژهها را استارت بزنید، من حمایت میکنم و از ستاد هم حمایت لازم انجام خواهد شد.
هنر ما این است که از کشاورزان حمایت کنیم و آنها را به سود برسانیم.وی گفت: حداقل سه تا چهارپروژه صنایع تبدیلی در استان اجرا شود وازخام فروشی کاسته شود.عیسی برخورداری پور، مدیر تعاون روستایی استان هرمزگان نیز، گزارشی از وضعیت تعاون روستایی در استان ارائه داد. وی ضمن تشریح عملکرد و دستاوردهای تعاون روستایی هرمزگان، بر اهمیت تقویت هماهنگیهای داخلی و خارجی تأکید کرد و بیان داشت که همکاری مستمر با سازمانهای مختلف میتواند مسیر پیشرفت و توسعه تعاون روستایی را هموارتر سازد.
برخورداری پور با اشاره به خدمات تعاون روستایی به کشاورزان و روستاییان و بیان ابرازرضایت و خوشحالی کشاورزان از خرید پیازشان گفت: همچنین ۴۵هزار تن گندم از اسفندماه تاکنون هم از کشاورزان خریداری شده که پیش بینی می شود این رقم به بیش از ۶۲ هزار تن برسد. وی افزود: ۱۵۵تشکل در استان در بخش های مختلف خرید محصولات کشاورزی، توزیع سوخت،آرد و….فعالیت دارند.
برخورداری پور با اشاره به کمبود نیروی انسانی در تعاون روستایی استان گفت: از ۱۳۲ پست ، ۵۲ پست با تصدی و ۸۰پست بلاتصدی در استان داریم.وی گفت: خودروی دولتی نداریم و همکارانم از خودروهای شخصی برای ماموریت ها استفاده می کنند.رئیس بازرگانی تعاون روستایی هرمزگان نیز در این نشست برخی ظرفیتها و دغدغههای این بخش را تشریح کرد .
محمدرضا ماندگاری گفت: در یکسال اخیر خرید توافقی بیش از ۳۰ هزار تن محصولات کشاورزی ، ۵۸هزار تن خرید مباشرتی گندم، توزیع بیش از ۷هزار تن آرد، ۱۷۶هزار تن مواد سوختی و توزیع بیش از ۲۰۰هزار تن میوه را داشتیم .ماندگاری افزود: درحال حاضر خریدتضمینی پیاز را داریم که تاکنون ۲۸ هزار تن پیاز خریداری شده است.
وی گفت: هرمزگان بدلیل داشتن بنادر بین المللی از جایگاه ممتازی در سطح کشور برخوردار است و امکان صادرات محصولات کشاورزی و شیلاتی را داریم و نیاز به راه اندازی پایانه های صادراتی ،سردخانه ها، صنایع تبدیلی و بسته بندی و... در قطب های تولیدی استان داریم که می طلبد حمایت های لازم در این بخش ها داشته باشیم. وی گفت:برای تنظیم بازار ، در واردات گوشت،نهاده ها و کالاهای اساسی تشکل ها واتحادیه های مان درصورت صدور مجوز، می توانند فعالیت داشته باشند.
ماندگاری گفت: در بندرعباس یکروستابازار راه اندازی کرده ایم وبا تخصیص اعتبار توسط سازمان تعاون روستایی ، ۵نقطه دیگر در مرکز استان و در هر شهرستان هم یکروستا بازار را می توانیم راه اندازی کنیم. وی بر لزوم حمایت از توسعه صادرات محور در قطب های تولیدی استان و راه اندازی پایانه صادراتی تأکید کرد وگفت: امیدواریم با حمایت سازمان مرکزی بتوانیم با توجه به ظرفیت های منحصر بفرد هرمزگان، این استان را به عنوان پایگاهی برای صادرات محصولات کشاورزی در جنوب کشور تبدیل کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان نیز تعاون روستایی را بازوی توانمند این سازمان دانسته و از عملکرد مدیریت تعاون روستایی هرمزگان و تعامل خوب آن با جهاد کشاورزی تقدیر کرد.عباس مویدی افزود: هرمزگان نقش ملی در تولیدمحصولات کشاورزی داردو نقش تعاون روستایی نیز ملی است و اتحادیه ها و تشکل های تعاون روستایی نیز نقش مهمی دارند.وی تاکید کرد: بایستی تعداد روستابازارها در هرمزگان افزایش یابد وبه عنوان الگویی درکشور مطرح شود.
ثبت دیدگاه