دریانیوز// سیستم تصفیه آب توازن برروی شناور ۱۲۰ هزار تنی برای اولین بار در کشور توسط ایزوایکو انجام شد.
سعید جعفری، مدیرعامل ایزوایکو در نشست خبری با خبرنگاران ، اظهار کرد:سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) بهعنوان اولین سازمان توسعهای کشور، زیربنای صنایع بزرگ ایران را ایجاد کرده و ایزوایکو بهعنوان بزرگترین زیرساخت دولتی دریایی از سال ۱۳۵۲ با تأسیس شرکت کشتیسازی خلیج فارس، نقشی کلیدی در توسعه صنعتی و اقتصاد دریاپایه ایفا کرده است.
وی در ادامه افزود: در دوران جنگ تحمیلی، متخصصین ایزوایکو با تلاش شبانهروزی، تعمیر و ساخت شناورهای نفتکش را ادامه دادند تا صادرات نفت کشور متوقف نشود و این اتحاد و همبستگی باید در جهاد تبیین برجسته شود.
جعفری تأکید کرد: ایزوایکو با دو حوض خشک بزرگ (۴۷۵ و ۳۷۵ متر)، ۳۰۰۰ متر دیواره اسکله و چهار سامانه بهآباندازی مدرن، توانایی طراحی، ساخت و تعمیر شناورهای کوچک تا غولپیکر ۳۲۰ هزار تنی با ظرفیت حمل ۲.۵ میلیون بشکه نفت را دارد و از سال ۱۳۸۰ بهعنوان منطقه ویژه اقتصادی صنعتی فعالیت میکند.
او ادامه داد: ایزوایکو ۱۲ پروژه تعمیرات سکوهای حفاری و ۴۷ پروژه تعمیرات کشتی را با موفقیت انجام داده و با وجود تحریمهای دریایی و نفتی، با تعمیر شناورهای VLCC ۳۲۰ هزار تنی و تغییر کاربری شناورهای نظامی از خروج ارز جلوگیری کرده و صادرات نفتی کشور را حفظ کرده است.
مدیرعامل ایزوایکو خاطرنشان ساخت: حدود ۸۷ هزار تن از تجهیزات فراساحلی کشور، معادل ۴۰ درصد کل تجهیزات پارس جنوبی، در ایزوایکو ساخته یا تعمیر شده و پروژههای فاز ۱۱ و میدان نفتی فروزان در حال انجام است.
وی بیان کرد: در سال ۱۴۰۳، ایزوایکو با رشد ۸ درصدی تولید در سهماهه اول، بیش از ۹۵ درصد برنامههای خود را محقق کرده و برای سال ۱۴۰۴، برنامه تولید و خدمات ۶۰ هزار تنی را هدفگذاری کرده است.
جعفری اظهار داشت: به دلیل تحریمهای ظالمانه کمی حضور مشتریان خارجی را کاهش داده و ناترازی انرژی، مانند قطعی برق، فعالیتها را مختل کرده، اما ایزوایکو با مذاکره با شرکت ملی نفتکش و کشتیرانی جمهوری اسلامی برای ساخت شناورهای کانتینربر و فرآوردهبر، به دنبال تقویت تولید داخلی است.
او تأکید کرد: ایران با ۹۷ شرکت کشتیسازی، ظرفیت اشتغال زیر ۳۰ درصد دارد که نشاندهنده هدررفت توان داخلی است. تجمیع تقاضا و سفارشهای پیوسته میتواند زمان و هزینه تولید را کاهش دهد و ایزوایکو آماده تحویل شناورها با کیفیت جهانی است.
جعفری ادامه داد: عمر متوسط ناوگان دریایی ایران بیش از ۲۰ سال است، در حالی که در جهان زیر ۱۰ سال است. شرکتهای کشتیرانی باید سفارشهای جدید خود را به ایزوایکو بسپارند تا ضمن جلوگیری از خروج ارز، تکنولوژی و مهارت ساخت به کشور منتقل شود.
وی افزود: ایزوایکو با همکاری شرکتهای چینی، کرهای و اتحادیه کشتیسازی روسیه، به دنبال انتقال تکنولوژی و ساخت مشترک شناورها است و در شناورهای کوچک و متوسط، امکان بومیسازی ۸۵ تا ۹۰ درصدی را دارد، هرچند برخی تجهیزات خاص شناورهای بزرگ به دلیل عدم صرفه اقتصادی وارد میشوند.
مدیرعامل ایزوایکو خاطرنشان کرد: در راستای شعار سال، مذاکراتی با ۶ شرکت خصوصی برای سرمایهگذاری در تولید فولاد و کابلهای دریایی در منطقه ویژه کشتیسازی در جریان است و ایزوایکو با گواهینامههای بینالمللی، شناورهای قابل استفاده در آبهای بینالمللی تولید میکند.
جعفری در پایان خاطر نشان کرد: با وجود چالشهای مالی ناشی از تأخیر پرداختهای کارفرمایان، ایزوایکو با برنامه استراتژیک بلندمدت در حال بررسی واگذاری بخشی از بهرهبرداری به بخش خصوصی است و با استفاده از هوش مصنوعی در بخشهای IoT و MIS و همکاری در پروژههای انرژی تجدیدپذیر، به دنبال کاهش تأثیر قطعی برق و تقویت نقش خود در اقتصاد دریاپایه است.
در ادامه این نشست خبری نیز علی عزیزی مدیر گروه طراحی و ساخت شناورهای بزرگ ایزوایکو، گفت:پروژه بازسازی و تعمیرات ادواری یکی از بزرگترین تانکرهای نفتکش کلاس افرامکس با ظرفیت حمل ۷۰۰ هزار بشکه نفت خام با موفقیت به پایان رسید.
این شناور عظیم ۱۲۰ هزار تنی که برای اولین بار در کشور تحت چنین پروژهای قرار گرفته، تحت نظارت دقیق ردهبندی و استانداردهای بینالمللی بازسازی شد. مدیر گروه طراحی و ساخت شناورهای بزرگ ایزوایکو، عنوان داشت: این پروژه شامل تعمیرات جامع در تمامی بخشهای شناور از جمله موتور اصلی، ژنراتورها، پمپها، شیرآلات، سیستم لولهکشی، تعویض ورقهای پوسیده، سندبلاست و رنگآمیزی بدنه، عرشه و.. بود.
همچنین، اماکن زیستی شناور از نظر دکوراسیون داخلی بهروزرسانی شد. وی ابراز کرد: یکی از نقاط برجسته این پروژه، نصب سیستم تصفیه آب توازن برای اولین بار در کشور روی شناوری با این ابعاد بود. این سیستم که بر اساس قوانین جدید سازمان جهانی دریانوردی (IMO) از سپتامبر ۲۰۲۴ برای تمامی کشتیهای فعال در آبهای بینالمللی الزامی است از انتقال میکروارگانیسمها و پلانکتونها بین بنادر جلوگیری کرده و به حفظ محیطزیست دریایی کمک میکند.
عزیزی در پایان، گفت: این اقدام در راستای کاهش اثرات زیستمحیطی، مانند پدیده کشند قرمز که سالها پیش در بندرعباس مشاهده شد، صورت گرفته است. عزیزی افزود: «این پروژه با رعایت زمانبندی دقیق و استانداردهای سختگیرانه تحت نظارت نمایندگان مالک و ردهبندی با موفقیت انجام شد.
ایزوایکو با این دستاورد، اکنون توانایی ارائه خدمات نصب سیستم تصفیه آب توازن به ناوگان داخلی و بینالمللی را دارد. این شناور هماکنون در کنار اسکله ایزوایکو پهلو گرفته و با خروج از حوضچه، به ناوگان حملونقل نفت کشور ملحق خواهد شد تا خدمات خود را از سر بگیرد. ایزوایکو با افتخار این موفقیت را بهعنوان گامی بزرگ در راستای خودکفایی صنعت دریایی کشور ثبت کرده و آماده ارائه خدمات به شناورهای بزرگ داخلی و خارجی است.
ثبت دیدگاه