دریانیوز// نشست خبری مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان هرمزگان به مناسبت هفته ملی مهارت (۳۱تیر تا ۶مرداد) برگزار شد. محمد بذرافشان در این نشست با اشاره به نقش کلیدی آموزشهای مهارتی در توسعه انسانی، اقتصادی و اجتماعی، از اجرای طرحها و برنامههای متنوعی در سطح استان خبر داد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان هرمزگان، در نشست خبری خود که به مناسبت هفته ملی مهارت برگزار شد، ضمن گرامیداشت این مناسبت، بر اهمیت مهارتآموزی در رشد فردی، کارآفرینی، توسعه اقتصادی و ارتقای بهرهوری تأکید کرد.وی با بیان اینکه «مهارت» یک پدیده اجتنابناپذیر برای هر جامعهای است، افزود: آموزش مناسب و مبتنی بر مهارت میتواند یکی از ارکان اساسی در مسیر توسعه پایدار کشور باشد.
بر اساس مطالعات جهانی، هر سال آموزش مهارتی میتواند منجر به رشد ۱۰ درصدی درآمد افراد و افزایش ۳ درصدی بهرهوری شود.بذرافشان در ادامه با اشاره به تغییر رویکردها در نظام مهارتی کشور گفت: نگاه ما به آموزش، دیگر عرضهمحور نیست. امروز بهجای اینکه صرفاً بر اساس ظرفیت مراکز خود دوره برگزار کنیم، بهسوی تقاضامحوری و مشارکت با بخش خصوصی و بازار کار حرکت کردهایم.
وجود بیش از ۴۵۰ آموزشگاه فنی و حرفهای در بخش خصوصی استان، گواه این تغییر رویکرد است.مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان با اشاره به سه مکانیزم محوری در آموزش مهارتی تصریح کرد: امروز در کنار کارگاههای دولتی و آموزشگاههای خصوصی، از الگوی محیط کار واقعی نیز بهره میبریم؛ مدلی که با عنوان استاد-شاگردی مدرن شناخته میشود.
در این طرح، افراد با معرفینامه رسمی از اداره کل، وارد کارگاهها و بنگاههای اقتصادی میشوند و ضمن حفظ حقوق قانونی، تحت آموزش مستقیم قرار میگیرند.وی افزود: قانونگذار نیز تمهیداتی همچون پوشش بیمهای کارآموزان را در حوادث درنظر گرفته تا با اطمینان خاطر بیشتری این فرآیند اجرا شود.
بذرافشان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به راهاندازی کنسرسیوم مهارتی صنایع استان، آن را رویدادی بیسابقه دانست و گفت: ۱۴ بنگاه بزرگ اقتصادی استان از جمله منطقه ویژه خلیج فارس، فولاد هرمزگان، آلومینیوم المهدی، پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس، نفت آفتاب و… به این کنسرسیوم پیوستهاند. هدف، ارتقای مهارت نیروی کار، نوسازی مراکز آموزشی و توسعه اشتغال مؤثر در صنایع است.
وی افزود: این ائتلاف، ظرفیت بینظیری برای پیوند میان صنعت و آموزش فراهم کرده و میتواند الگویی برای سایر استانها باشد.وی از اجرای طرح همنوا خبر داد و گفت: در این طرح، مراکز فنی و حرفهای به عنوان مراکز معین هنرستانها و مدارس مهارتی در سطح محلات و مناطق معرفی میشوند.
دانشآموزان میتوانند با استفاده از تجهیزات پیشرفته فنی و حرفهای، مهارتهای کاربردی را فرا بگیرند. این طرح از مهر امسال بهصورت رسمی آغاز میشود.بذرافشان همچنین اعلام کرد: در هفته ملی مهارت، اولین مرکز آموزش مهارتهای پیشرفته از جمله کارگاههای هوش مصنوعی، امنیت سایبری، اینترنت اشیاء و فناوریهای نوین راهاندازی خواهد شد.
این مراکز نقطه عطفی در توسعه آموزشهای آیندهنگر در استان خواهد بود.بذرافشان با اشاره به آغاز ثبتنام چهل رشته مهارتی در قالب مسابقات ملی مهارت، اظهار داشت: ثبتنام در رشتههایی همچون الکترونیک، فناوری خودرو، آشپزی، رباتیک، تهویه و تبرید، طراحی طلا و جواهر، جوشکاری و… تا دهم مرداد ادامه دارد.
استقبال جوانان هرمزگانی در مقایسه با سایر استانها بسیار بالا بوده و بیش از ۱۵۰نفر تاکنون ثبت نام کرده اند و نشان از تحول نگاه عمومی به مهارت دارد.وی بااشاره به برگزاری سومین المپیادنوجوانان ایران در هرمزگان برای نخستین بار در اسفندماه سالگذشته، گفت: افتخارآفرینی نوجوانان هرمزگانی در مسابقات ملی و بینالمللی مهارت و کسب مدالهای طلا و نقره، نشانهای از ظرفیت بالای استان در حوزه آموزشهای فنی و حرفهای است.
بذرافشان در ادامه با اشاره به لزوم توسعه زیرساختهای آموزشی در مناطق کمتر برخوردار بیان داشت: در سال جاری، عملیات اجرایی مرکز آموزش فنی و حرفهای در سیریک آغاز خواهد شد. همچنین پس از سالها، راه اندازی مرکز آموزش فنی و حرفه ای خواهران بندرعباس با رشتههای متنوع در دستور کار قرار گرفته است.
همچنین بدنبال راه اندازی مرکز دیگر دولتی جهت آموزش مهارت های فنی و حرفه ای رایگان به خواهران در غرب بندرعباس هستیم. بذرافشان راه اندازی مراکز فنی و حرفه ای دولتی در مسکن مهر بندرعباس را از دیگر اولویت های این اداره کل اعلام کرد.
وی از آغاز فرآیند رتبهبندی آموزشگاههای فنی و حرفهای خبر داد و گفت: بر اساس شاخصهای تخصصی، کیفیت آموزشی، تجهیزات، عملکرد در آزمونها و افتخارات کسبشده، رتبهبندی آموزشگاهها انجام و به اطلاع عمومی خواهد رسید. همچنین سیستم نظارت هوشمند برای پایش عملکرد مؤسسات اجرایی خواهد شد.
وی به اجرای طرح «کارآفن» جهت ظرفیت سازی برای فروش محصولات تولیدی بانوان در رشته های مهارتی و تبدیل ایده به درآمد در استان اشاره کرد. بذرافشان از برگزاری نمایشگاه توانمندیهای مهارتی استان در هفته ملی مهارت خبر داد و گفت: این نمایشگاه فرصتی است برای معرفی ظرفیتهای استان و ایجاد انگیزه در جوانان برای ورود به مسیر مهارتآموزی.
مردم باید بدانند آموزش فنی و حرفهای تنها محدود به مشاغل صنعتی نیست؛ از طراحی طلا و جواهر تا آرایش و پیرایش، از فناوری اطلاعات تا صنایع غذایی، همه در قالب آموزشهای مهارتی ارائه میشوند.وی از اصحاب رسانه خواست تا با اطلاعرسانی مستمر و هدفمند، زمینه تحول در نگرش جامعه نسبت به مهارت را فراهم سازند و افزود: ما در حوزه آموزش مهارت، حرفهای زیادی برای گفتن داریم و به آیندهای روشن در هرمزگان امیدواریم.
وی بااشاره به هیئت امنایی شدن دومرکز آموزش فنی وحرفهای در بندرلنگه و بندرعباس در سال جاری و تداوم این روند، از افتتاح مرکز تی ام سی باهمکاری جهاد دانشگاهی و اجرای طرح تابستانی مهارت از ۱۵تیر تا۱۵ شهریور در استان خبر داد.به گفته بذرافشان ۶۰تا۷۰درصد از مهارت آموزان که مدرک فنی و حرفه ای می گیرند، وارد بازارکار می شوند.
به گفته وی در چهارماهه سال جاری در ۱۹گروه هدف آموزشی ، ۱۴هزار و ۹۰۲نفر با دومیلیون و ۳۸۰ نفرساعت دوره آموزشی در هرمزگان دیده اند.وی از تجلیل از آموزشگاههای برتر در حوزه فنی و حرفه ای و مهارتی در هفته ملی مهارت خبرداد.وی مهارت را رمز توسعه پایدار و اشتغال مؤثر در هرمزگان خواند.
ثبت دیدگاه