حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

دوشنبه, ۶ مرداد , ۱۴۰۴ Monday, 28 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 5277 تعداد نوشته های امروز : 6 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 160×
  • تقویم شمسی

    تیر ۱۴۰۴
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
     12345678910111213141516171819202122232425262728293031  
  • ضرورت صیانت هوشمندانه از میراث ناملموس استان
    ۰۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۵
    شناسه : 30999
    بازدید 187
    0
    استاندار هرمزگان در آیین آغاز عملیات اجرایی بازارچه دائمی صنایع‌دستی بندرعباس تاکید کرد دریانیوز// مراسم کلنگ‌زنی احداث بازارچه دائمی صنایع‌دستی بندرعباس با حضور محمد آشوری تازیانی استاندار هرمزگان، محمد محسنی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان، فرماندار بندرعباس، شهردار، اعضای شورای اسلامی شهر و جمعی از مدیران دستگاه‌های اجرایی برگزار شد.
    ارسال توسط : نویسنده : امین زارعی منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریانیوز// مراسم کلنگ‌زنی احداث بازارچه دائمی صنایع‌دستی بندرعباس با حضور محمد آشوری تازیانی استاندار هرمزگان، محمد محسنی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان، فرماندار بندرعباس، شهردار، اعضای شورای اسلامی شهر و جمعی از مدیران دستگاه‌های اجرایی برگزار شد.

    صنایع دستی هرمزگان در مسیر تقویت

    استاندار هرمزگان در این آیین گفت: احداث این بازارچه یکی از اقدامات بزرگ و اساسی در راستای پاسخ به مطالبات به‌حق فعالان این حوزه است و رسماً عملیات اجرایی آن آغاز شد. محمد آشوری تازیانی با بیان این مطلب و با تأکید بر اهمیت صنایع‌دستی به عنوان یکی از جلوه‌های برجسته تمدن ایرانی، اظهار داشت: ملت ایران، مردمی با فرهنگ، هنرمند و متمدن هستند.

    هویت ملی ما به ریشه‌های عمیق تمدنی وابسته است و صنایع‌دستی بخش مهمی از این هویت را نمایندگی می‌کند.استاندار هرمزگان با اشاره به تهدیدات فرهنگی پیش‌رو، خاطرنشان کرد: امروز برخی کشورهای همسایه تلاش دارند عناصر فرهنگی ایرانی را به نام خود ثبت یا معرفی کنند.

    در چنین شرایطی باید با حرکتی منسجم، برنامه‌ریزی‌شده و هوشمندانه، از میراث ناملموس خود صیانت کنیم و زیرساخت‌هایی برای پایداری اقتصادی هنرهای سنتی فراهم آوریم. وی افزود: تولیدات صنایع‌دستی زمانی به موفقیت پایدار می‌رسند که در کنار کیفیت تولید، زنجیره‌ای کامل از بازاریابی، توزیع و صادرات نیز شکل بگیرد.

    این فرآیند نیازمند همکاری مشترک بین تشکل‌های مردم‌نهاد و دستگاه‌های اجرایی است که خوشبختانه در این پروژه، اتاق بازرگانی، شهرداری بندرعباس و سایر نهادها با جدیت حضور دارند. آشوری با اشاره به نقش سیاست خارجی در حمایت از صنایع فرهنگی، گفت: حرکت در مسیر تقویت صنایع‌دستی باید با پشتیبانی در حوزه دیپلماسی اقتصادی و فرهنگی همراه باشد.

    در گفت‌وگو با وزیر امور خارجه، موضوع فعال‌سازی دیپلماسی استانی نیز مطرح شد تا بتوانیم از طریق تبادلات فرهنگی و تجاری، هم اصالت‌های خود را معرفی و تثبیت کنیم و هم اقتصاد فرهنگ‌محور استان را رونق ببخشیم.استاندار هرمزگان در پایان ابراز امیدواری کرد با اهتمام و هم‌افزایی دستگاه‌ها، بازارچه صنایع‌دستی بندرعباس به مرکزی فعال برای عرضه، آموزش و صادرات صنایع‌دستی تبدیل شود و الگوی موفقی در سطح ملی به شمار آید.

    احداث بازارچه در سایه حمایت‌های استاندار

    محمد محسنی، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان هرمزگان در این مراسم با اشاره به اهمیت این پروژه در تقویت اقتصاد فرهنگ‌محور استان، گفت: احداث این بازارچه در سایه حمایت‌های استاندار هرمزگان و همکاری شهرداری، اتاق بازرگانی و فرمانداری به مرحله اجرا رسیده است که رئیس شورای شهر بندرعباس نیز با تسریع در تصویب مصوبه مربوط به احداث بازارچه، زمینه اجرای سریع آن را فراهم کرد.

    وی اظهار کرد: بازارچه صنایع‌دستی بندرعباس در زمینی به مساحت ۱۷۰۰ مترمربع در فاز نخست احداث می‌شود. اجرای این طرح با نظارت مستقیم اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان انجام می‌گیرد.به گفته محسنی، اعتبار اولیه فاز نخست پروژه، ۵۰۰ میلیارد ریال است که از محل منابع مختلف از جمله مسئولیت‌های اجتماعی شرکت نفت، تفاهم‌نامه‌های همکاری با شهرداری و اتاق بازرگانی و اعتبارات ملی و استانی تأمین شده است.

    مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان هرمزگان افزود: در فاز نخست بازارچه دائمی صنایع‌دستی، سالن جلسات و کارگاه‌های تولیدی و آموزشی احداث خواهد شد. وی بیان کرد: برای اجرای فاز دوم این پروژه و تکمیل زیرساخت‌ها از جمله تجهیز غرفه‌ها، غرفه‌بندی و ساماندهی مبادی ورودی بازارچه، مبلغی معادل ۵۰۰ میلیارد ریال دیگر مورد نیاز است که در دستور کار پیگیری تأمین قرار دارد.

    محسنی با اشاره به هویت فرهنگی منطقه و ذهنیت عمومی مردم، خاطرنشان کرد: نام‌گذاری محدوده احداث بازارچه دائمی صنایع دستی به عنوان بلوار صنایع‌دستی، نشان‌دهنده پیوند عمیق فرهنگ با زندگی شهری است که در همین راستا، اجرای پیاده‌راه فرهنگی از طلوع تا میدان صادقیه با استفاده از المان‌های صنایع‌دستی نیز در دست برنامه‌ریزی قرار دارد که می‌تواند جلوه‌ای ویژه به سیمای شهری بندرعباس ببخشد.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.