حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

سه شنبه, ۷ مرداد , ۱۴۰۴ Tuesday, 29 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 5283 تعداد نوشته های امروز : 6 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 160×
  • تقویم شمسی

    تیر ۱۴۰۴
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
     12345678910111213141516171819202122232425262728293031  
  • بحران آب در هرمزگان چالشی پیچیده در جنوبی‌ترین نقطه کشور
    ۰۷ مرداد ۱۴۰۴ - ۷:۳۹
    شناسه : 31005
    بازدید 137
    0
    دریانیوز// استان هرمزگان، با پهنه‌ای گسترده در کرانه جنوبی ایران و همسایگی خلیج فارس و دریای عمان، علی‌رغم مجاورت با منابع آبی وسیع، سال‌هاست که با بحران جدی کم‌آبی مواجه است.
    ارسال توسط : نویسنده : زینب شکوه منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریانیوز// استان هرمزگان، با پهنه‌ای گسترده در کرانه جنوبی ایران و همسایگی خلیج فارس و دریای عمان، علی‌رغم مجاورت با منابع آبی وسیع، سال‌هاست که با بحران جدی کم‌آبی مواجه است.

    این استان با دارا بودن اقلیم گرم و خشک، تابستان‌های طولانی و زمستان‌هایی کوتاه، از جمله مناطق کم‌بارش کشور به‌شمار می‌رود که متوسط بارندگی سالانه آن به‌مراتب پایین‌تر از میانگین کشوری است.

    کاهش شدید منابع آب شیرین، افت سفره‌های زیرزمینی، خشکسالی‌های پیاپی، فرسایش منابع آبی تجدیدپذیر و رشد سریع جمعیت، همگی سبب شده‌اند تا تأمین آب شرب، کشاورزی و صنعتی در این استان به یکی از جدی‌ترین دغدغه‌های مردم و مسئولان بدل شود.

    در سال‌های اخیر، کاهش بارندگی و افزایش دمای هوا، سبب شده‌اند تا منابع سنتی تأمین آب نظیر چاه‌ها، قنوات و سدهای کوچک محلی کارایی گذشته را نداشته باشند. هم‌زمان، حفر بی‌رویه چاه‌های غیرمجاز و برداشت بیش از حد از سفره‌های زیرزمینی نیز منجر به افت سطح آب و شوری خاک در بسیاری از مناطق روستایی و حتی برخی مناطق شهری شده است.

    بحران آب در برخی از روستاهای استان به‌حدی وخیم شده که در ماه‌های گرم سال، آب شرب به‌صورت سهمیه‌بندی یا با تانکر تأمین می‌شود.با وجود قرارگیری هرمزگان در کنار دریا، شیرین‌سازی آب دریا هنوز به‌عنوان یک راهکار پایدار در سطح کلان فراگیر نشده است.

    پروژه‌های آب‌شیرین‌کن در برخی مناطق مانند قشم و بندرعباس راه‌اندازی شده‌اند اما ظرفیت این طرح‌ها هنوز پاسخگوی نیاز کل استان نیست. از سوی دیگر، انتقال آب از استان‌های همجوار با توجه به بحران فراگیر آب در کشور، راهکاری پرهزینه و زمان‌بر تلقی می‌شود و با مخالفت‌هایی نیز همراه است.

    هم‌زمان با این بحران، بخش کشاورزی هرمزگان نیز به‌شدت تحت تأثیر کم‌آبی قرار گرفته است. بسیاری از کشاورزان ناگزیر به کاهش سطح زیر کشت یا تغییر الگوی کشت شده‌اند و باغات قدیمی در برخی مناطق خشکیده‌اند. این وضعیت نه‌تنها معیشت هزاران خانوار روستایی را تهدید می‌کند، بلکه امنیت غذایی منطقه را نیز تحت تأثیر قرار داده است.

    در چنین شرایطی، مدیریت منابع آب، اصلاح الگوی مصرف، بهره‌گیری از فناوری‌های نوین آبیاری، ترویج فرهنگ صرفه‌جویی و گسترش پروژه‌های آب‌شیرین‌کن، از جمله اولویت‌های مهم توسعه پایدار در هرمزگان محسوب می‌شوند.

    حل بحران آب، نیازمند عزم ملی، حمایت هدفمند دولت، همراهی بخش خصوصی و مشارکت جدی مردم است؛ چرا که ادامه این روند می‌تواند پیامدهای جبران‌ناپذیری برای زیست‌بوم، توسعه اقتصادی و زندگی روزمره مردم جنوب کشور در پی داشته باشد.

    بحران آب در استان هرمزگان به‌ویژه در شهرستان‌های بندرعباس و بندرخمیر، در سال‌های اخیر به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مردم و مسئولان تبدیل شده است. کاهش شدید منابع آبی، افزایش دما و خشکسالی‌های پیاپی، از جمله عواملی هستند که وضعیت تأمین آب در این مناطق را بحرانی کرده‌اند.

    در همین راستا، نشستی با حضور مسئولان ذی‌ربط برگزار شد تا ضمن بررسی چالش‌های موجود در زمینه تأمین آب در این دو شهرستان، راهکارهایی برای رفع این مشکلات و بهبود وضعیت منابع آبی استان ارائه شود.

    بررسی چالش‌های آبی بندرعباس و خمیر در نشست مشترک مدیرعامل آبفا و نماینده مردم هرمزگان / اجرای پروژه‌های متعدد برای کاهش بحران خشکسالی نشستی با هدف بررسی مشکلات حوزه آب در شهرستان‌های بندرعباس و خمیر با حضور
    عبدالحمید حمزه‌پور، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان، احمد مرادی، نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی، و جمعی از اعضای شوراهای اسلامی این مناطق برگزار شد.

    در این نشست، حمزه‌پور با قدردانی از پیگیری‌های نمایندگان استان در مجلس و حمایت‌های مستمر استاندار هرمزگان، تأکید کرد: تأمین آب پایدار و رفع مشکلات آب شرب در شهرها و روستاهای استان، از اولویت‌های اصلی شرکت آبفا بوده و این موضوع در جلسات متعددی با استاندار به‌صورت ویژه دنبال شده است.

    وی با اشاره به اثرات شدید خشکسالی‌های اخیر، گفت: کاهش منابع آب زیرزمینی، شور شدن چاه‌ها و خشک شدن منابع موجود، تأمین آب را با چالش‌های جدی مواجه کرده است. با این حال، شرکت آب و فاضلاب استان با تمام ظرفیت خود، پروژه‌های متعددی را با هدف کاهش پیامدهای بحران در دست اجرا دارد.

    مدیرعامل آبفا، توسعه آب‌شیرین‌کن‌ها را یکی از راهکارهای اساسی در مقابله با کم‌آبی دانست و افزود: تولید آب از طریق شیرین‌سازی، ضمن اثربخشی بالا، نیازمند تأمین منابع مالی و حمایت‌های کشوری، به‌ویژه صدور مجوز خرید تضمینی از سوی سازمان برنامه و بودجه است.

    وی در ادامه با اشاره به دغدغه‌های مطرح‌شده از سوی شوراهای اسلامی شهرستان‌های بندرعباس و خمیر، از پیشرفت چشمگیر پروژه خط انتقال آب از آب‌شیرین‌کن خلیج فارس به مناطق کهورستان و رویدر خبر داد و گفت: این پروژه در مراحل نهایی قرار دارد و امید است تا پایان سال جاری به بهره‌برداری برسد.

    حمزه‌پور همچنین به اجرای پروژه آبرسانی به روستاهای غرب کهورستان و رویدر اشاره کرد و گفت: در راستای تأمین آب مجتمع جیحون، خط انتقال از مرکز بخش کهورستان در قالب طرح جهاد آبرسانی در حال اجراست.

    وی ادامه داد: پروژه انتقال آب به روستاهای دمیلو و آرابی نیز در دستور کار قرار گرفته و با تأمین لوله‌های مورد نیاز، عملیات اجرایی آن به‌زودی آغاز خواهد شد.مدیرعامل آبفا همچنین از تأمین آب مورد نیاز روستاهای شهرو، سودرو، بلندو، چاهو و گربند از طریق آب‌شیرین‌کن خلیج فارس خبر داد و بر نقش مشارکت مردمی در عبور از بحران خشکسالی تأکید کرد.

    وی گفت: با توجه به تداوم شرایط بحرانی، مدیریت مصرف و مصرف بهینه آب، ضرورتی انکارناپذیر در مسیر پایداری منابع آبی است. در ادامه این نشست، احمد مرادی، نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به دغدغه‌های مردم و اعضای شوراهای اسلامی، اظهار داشت: پیش‌بینی‌هایی در سطح ملی و از محل اختیارات نمایندگان برای تأمین بودجه آبرسانی صورت گرفته که امیدواریم با تخصیص به‌موقع این اعتبارات، شاهد رفع بخش مهمی از مشکلات آبی مناطق باشیم.

    وی با بیان اینکه این‌گونه نشست‌ها با هدف شنیدن مطالبات مردم و ارائه راهکارهای عملیاتی برگزار می‌شود، تصریح کرد: گزارش‌ها و درخواست‌های شوراها، مبنای پیگیری‌های میدانی و طرح در سطح ملی خواهد بود. مرادی در پایان، ضمن قدردانی از تلاش‌ها و اقدامات شرکت آبفا در شرایط دشوار اقلیمی، بر لزوم تداوم این همکاری‌ها برای عبور از بحران آبی تأکید کرد و گفت: آب، مسئله‌ای حیاتی و ملی است و تنها با هم‌افزایی و اقدام جهادی می‌توان از این مرحله دشوار عبور کرد.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.