دریانیوز// شهر میناب با جمعیتی بالغ بر صد هزار نفر و موقعیت جغرافیایی طولی، یکی از شهرهای مهم استان هرمزگان است که با چالشهای متعددی در حوزه آتشنشانی مواجه است.
این شهر به دلیل پوشش گسترده حوزه شهرستان و وجود هزار و ۵۰۰هکتار باغ در داخل و حومه شهر، هر ساله با آتشسوزیهای متعددی بهویژه در فصلهای گرم مواجه میشود. آتشسوزیهای هوایی و باغی، فشار مضاعفی بر امکانات محدود آتشنشانی میناب وارد کرده و کمبود تجهیزات، نیروی متخصص و ایستگاههای فعال، مهار سریع این حوادث را دشوار ساخته است.
در این گزارش، به بررسی وضعیت آتشنشانی این شهر و ضرورت آمادگی برای پیشگیری از حوادث آتشسوزی پرداخته میشود.شهردار میناب در این زمینه میگوید: شهر میناب دارای صد هزار نفر جمعیت است و حوزه بزرگی از شهرستان را پوشش میدهد و ماموریتهای آتشنشانی این شهر بیشتر به خارج از محدوده شهری اختصاص دارد.
سهرابی عنوان میکند: از هر ۱۰۰ ماموریتی که آتشنشانی شهرداری میناب انجام میدهد ۶۰ ماموریت آن مربوط به خارج از محدوده شهر و در حوزه شهرستان میباشد و یکی از مشکلات اصلی شهرستان میناب در زمینه آتش نشانی مربوط به دهیاریها و شهرداریهای اطراف است که یا امکانات و تجهیزات آتشنشانی ندارند و یا معیوب بوده و تعمیر نشدهاست.
این در حالی است که اگر دهیاریها و شهرهای اطراف دارای امکانات آتشنشانی باشند تجهیزات آتشنشانی شهرداری میناب برای خود شهر کفایت میکند.وی با اشاره به اینکه شهر میناب یک شهر طولی است بیان میکند: یکی از مشکلاتی که ما در شهر میناب برای رسیدن به محل حادثه با آن روبرو هستیم طولی بودن این شهر است که مدت زمان رسیدن ماموران آتش نشانی به محل حادثه در محدوده حاشیه شهر را چیزی حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه زمان نیاز است و این زمان، زمان طلایی برای مهار آتش است به همین دلیل نیاز است که ایستگاه شماره دو آتشنشانی میناب نیز فعالیت خود را آغاز نماید.
شهردار میناب ادامهمیدهد: ایستگاه شماره دو آتشنشانی میناب ۲۲سال قبل ساختمان آن ساخته شده اما به دلیل عدم استفاده و نبود تجهیزات و نیروی کافی برای استقرار در این محل، کمکم به مخروبه تبدیل میشود و باید بازسازی شده و تجهیزات مورد نیاز و نیروی متخصص آتشنشانی برای آن جذب شود.
در حال حاضر سی نیروی متخصص آتشنشانی در شهرداری میناب مشغول به فعالیت هستند و برای ایستگاه شماره دو هم نیاز به جذب نیرو میباشد. به دلیل بالا بودن ماموریتها، نیروها و ماشینآلات آتشنشانی نیز فرسوده شدهاند.وی خاطرنشان میکند: جذب نیروی متخصص برای ایستگاه شماره دو ضرورت زیادی دارد و بعد از آن هم اگر تجهیزات برای این ایستگاه تامین شود خدماترسانی به مردم سریعتر صورت میگیرد و برای رسیدن به محل حادثه نیز زمان کمتری نیاز میباشد.
سهرابی با بیان اینکه مکانهایی که برای اطفای حریق، ماشینآلات آتشنشانی میروند باغ است میگوید: شهر میناب ۵۰۰هکتار و حومه آن نیز هزار هکتار باغ است و بیشتر آتشسوزیها در باغها اتفاق میافتد و ماشینآلات مجبور هستند به این مکانها بروند و خرابی و هزینههای جاری برای تعمیر و نگهداری این ماشینآلات نیز بالا رفته است تا بتوانیم آنها را برای انجام ماموریتها آماده نگه داریم.
شهردار میناب درباره هزینههای تجهیزات و ماشینآلات آتشنشانی بیان میکند: برای تهیه یا نگهداری ماشینآلات آتشنشانی شهرداری میناب هزینه جداگانه ندارد و باید از بودجه جاری شهرداری به این امر اختصاص دهیم و به دلیل کم بودن بودجه، توان خرید تجهیزات جدید وجود ندارد و تنها میتوانیم با امکانات موجود کار را انجام دهیم.
وی درباره تعداد خودروهای آتشنشانی میگوید: در حال حاضر آتشنشانی میناب شش دستگاه خودرو دارد که یک دستگاه خراب است و پنج دستگاه در حال ارائه خدمت هستند که همه در ایستگاه شماره یک قرار دارند و برای ایستگاه شماره دو هم حداقل سه دستگاه ماشین نیاز است. وی عنوان میکند: برای رفع مشکلاتی که در زمینه اطفای حریق در شهرها و روستاهای اطراف وجود دارد با فرمانداری میناب مکاتباتی داشتهایم تا حداقل برای تعمیر و نگهداری ماشینآلات آتشنشانی دهیاریها و شهرداریهای اطراف که به آنها خدمات ارائه میشود مشارکت داشته باشند تا بتوانیم این خودروها را در مدار خدمت قرار دهیم.
وی اضافه میکند: اگر هر پنج تا شش دهیاری بتوانند یک خودروی آتشنشانی کوچک تهیه نمایند، میتوانند در زمان حادثه تا رسیدن خودروهای ما از سرایت آتش جلوگیری نمایند و آتش را تحت کنترل قرار دهند. سهرابی یکی از معضلات دهیاریها و شهرداریهای اطراف را نبود نیروی متخصص آتشنشانی بیان و عنوان میکند: در این مکانها نیروی متخصص آتشنشانی وجود ندارد و این معضلی است که ما تا جایی که در توان داریم با ارائه آموزش تلاش کردهایم آن را برطرف نماییم.
وی در پایان میگوید: ما یک سالن آموزش راهاندازی کردهایم که بتوانیم برای گروههای مختلف آموزشهای لازم را ارائه نماییم که از جمله این گروهها، دانشآموزان هستند تا نکات ابتدایی در مواجه با آتش را یاد بگیرند. همچنین نیروهای آتشنشانی شهرداری هم آموزشهای مورد نیاز را در دورههای زمانی مختلف فرا میگیرند تا اطلاعات آنها به روز باشد. آتشسوزیهای هوایی و باغی هر ساله در میناب خسارات قابلتوجهی به بار میآورد و امکانات محدود آتشنشانی این شهر، پاسخگویی به حجم بالای ماموریتها را با چالش مواجه کرده است.
برای پیشگیری از این حوادث، ضرورت دارد که از هماکنون اقداماتی نظیر راهاندازی و تجهیز ایستگاه شماره دو آتشنشانی، جذب نیروی متخصص، تعمیر و نگهداری ماشینآلات و تقویت امکانات دهیاریها و شهرهای اطراف در دستور کار قرار گیرد. همکاری بیندستگاهی با فرمانداری و آموزش شهروندان و نیروهای محلی نیز میتواند نقش موثری در کاهش خسارات و افزایش سرعت واکنش به حوادث ایفا کند.
سرمایهگذاری در زیرساختهای آتشنشانی و آمادگی پیش از وقوع حوادث، نهتنها از خسارات مالی و جانی جلوگیری میکند، بلکه ایمنی و آرامش را به شهروندان میناب بازمیگرداند.
ثبت دیدگاه