دریانیوز// کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان نهادی فرهنگی، آموزشی و تربیتی نقش بیبدیلی در ارتقاء سطح دانش، تقویت خلاقیت و پرورش استعدادهای نسل آینده ایفا مینماید.
این کانونها با ارائه برنامههای متنوع فرهنگی، هنری، ادبی و آموزشی، بستری مناسب برای رشد همهجانبه کودکان و نوجوانان فراهم میآورند و در نتیجه سهم بسزایی در توسعه پایدار جامعه و کاهش آسیبهای اجتماعی دارند. متأسفانه، طی یک تا دو دهه اخیر، توجه شایستهای به توسعه مراکز کانون پرورش فکری در استان هرمزگان صورت نگرفته است.
در برخی شهرستانهای استان، همچنان هیچ مرکزی جهت ارائه خدمات فرهنگی و تربیتی در این حوزه فعال نیست و در شهرستانهایی که دارای مرکز کانون میباشند، معمولاً تنها یک مرکز فعالیت میکند که اغلب با کمبود نیروی انسانی و امکانات مواجه است و تنها یک نفر به عنوان مسئول و مربی در آن خدمت میکند.
شهر بندرعباس به عنوان مرکز استان، با وجود داشتن چندین مرکز کانون، نیازمند توسعه کمی و کیفی بیشتری است. به ویژه در محلات پرتراکم و حاشیهای نظیر مسکن مهر، کمربندی، نخل ناخدا، سنگ کن و مناطق ۶۰۰ دستگاه و دوهزار و…، احداث مراکز جدید کانون ضروری است تا کودکان و نوجوانان این مناطق بتوانند از برنامههای آموزشی و فرهنگی بهرهمند شوند.
این اقدام علاوه بر ارتقاء سطح فرهنگی و آموزشی، در کاهش آسیبهای اجتماعی و تضمین آیندهای سالمتر برای نسل آینده نقش موثری خواهد داشت.در سایر شهرستانهای استان نیز، افزایش تعداد مراکز کانون و جذب مربیان متخصص و با تجربه از اولویتهای مهم به شمار میرود.
متأسفانه در سالهای اخیر، تعدادی از نیروهای مجرب کانون پرورش فکری به دلایل مختلف از این مجموعه خارج و به آموزش و پرورش منتقل شدهاند که ضرورت دارد ضمن جذب نیروهای جدید، از مربیان و مسئولان موجود نیز حمایتهای ویژهای به عمل آید تا انگیزه لازم برای خدمترسانی هرچه بهتر فراهم شود.
یکی از نیازهای اساسی کانونهای استان، تأمین امکانات سیار از جمله کفی تریلی برای اجرای برنامههای فرهنگی و کتابخوانی در مناطق دورافتاده و محلات کمبرخوردار در قالب مراکز سیار کانون است. این درخواست بارها توسط مدیرکل کانون پرورش فکری هرمزگان مطرح شده، ولی تاکنون حمایت لازم برای تحقق آن صورت نگرفته است.
در این زمینه، صنایع و بنگاههای اقتصادی استان میتوانند با ایفای مسئولیت اجتماعی خود، در ساخت و تجهیز مراکز ثابت و سیار کانون مشارکت نمایند. بر اساس بند خ ماده ۲۰ قانون برنامه پنج ساله هفتم توسعه، هزینههای مرتبط با این حمایتها از اصل مالیات قابل کسر میباشد که این فرصت قانونی بایستی به نحو مطلوب مورد استفاده قرار گیرد تا خلأهای موجود در این حوزه مرتفع گردد.
امید است با همراهی استاندار محترم هرمزگان و با توجه به نگاه مثبت ایشان نسبت به توسعه فرهنگی و تربیتی کودکان و نوجوانان، شاهد تحولات چشمگیری در زمینه گسترش و تقویت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان باشیم و بدین ترتیب زمینههای رشد و ارتقای کیفی نسل آینده در استان فراهم گردد.
کانون در شهرستان رودان و بشاگرد شعبه ندارد
در پی درخواست پروین پشتکوهی ، مدیر کل کانون هرمزگان در شورای آموزش و پرورش استان که در محل کانون هرمزگان تشکیل شد ،مبنی بر معین شدن و حمایت یکی از صنایع استان از فعالیت های کانون استان ، استاندار هرمزگان این مهم را شخصا بر عهده گرفت.
پروین پشتکوهی، مدیر کل کانون هرمزگان در این نشست با اشاره به عملکرد کانون در یک سال گذشته و همچنین توضیح در خصوص فعالیت ها ، مراکز و تاریخچه کانون گفت: در حال حاضر کانون در شهرستان رودان و بشاگرد شعبه ندارد و پارسیان نیز تنها یک مرکز سیار شهری دارد.
وی تاکید کرد با توجه به فعالیت های گسترده کانون و همچنین کمی بودجه اختصاصی انتظار است که یکی از صنایع استان به عنوان حامی و معین از فعالیت های کانون حمایت نماید . مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان بیان کرد : با توجه به پراکنش روستا های هرمزگان و عدم دسترسی همه کودکان به خدمات کانون و برقراری عدالت آموزشی نیاز است تعدادی خودرو از طرف فرمانداری ها، دهیاری ها، شوراهای اسلامی و… برای راه اندازی مراکز سیار روستایی به کانون اختصاص یابد.
پروین پشتکوهی همچنین خواستار نشان دار کردن کانون و اختصاص بودجه از طریق بند قانونی شهرداری ها در راستای حمایت از فعالیت های مراکز فرهنگی و هنری شد.وی در بخش دیگری از سخنان خود به تعداد اعضا، دستاوردهاو رتبه های کسب شده بین المللی ، ملی و منطقه ای توسط اعضا کانون استان اشاره کرد و گفت: بعضی از مراکز کانون هرمزگان با وجود کمبود شدید نیرو در سه شیفت کاری به کودکان و نوجوانان ۶۰ خدمت را ارائه می دهند.
پشتکوهی همچنین با تاکید بر اینکه کانون زبان ایران قدمتی صد ساله دارد، در حال حاضر ۱۰ زبان زنده دنیا را آموزش می دهد. مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان از انعقاد ۲ تفاهم نامه با مدیر کل امور اجتماعی استانداری هرمزگان در راستای کاهش آسیب های اجتماعی، برقراری عدالت آموزشی، ایجاد شور و نشاط و امید آفرینی در بین کودکان و نوجوانان در مناطق کمتر برخوردار خبر داد.
پشتکوهی همچنین خواستار پیگیری استانداری هرمزگان در خصوص اختصاص شناور برای فعالیت های فرهنگی که قبلا قول آن داده شده بود شد. وی از نظارت بر ورود اسباب بازیها به کشور توسط کانون و اجرای طرح کانون مدرسه و حضور کانون یاران در مدارس نیز خبر داد.
در ادامه شورای آموزش و پرورش استان با دو دستور کارتعیین معین و حامی برای فعالیت های کانون استان و همچنین اختصاص خودرو برای ایجاد مراکز سیار روستایی توسط فرمانداران ، بخشداران و دهیاران ، ارتقا بودجه تملک دارایی از سازمان برنامه، ساخت مرکز فرهنگی هنری در رودان و بشاگرد از نهضت ملی مدرسه سازی به جهت دسترسی بیشتر کودکان و نوجوانان استان به خدمات کانون به ازای هر ۱۰۰ مدرسه یک مرکز فرهنگی هنری ، کار خود را ادامه داد.
کانون باید از محدودیت خارج شود
استاندار هرمزگان نیز ضمن تقدیرو تشکر از انجام فعالیت های در خور توجه کانون هرمزگان با بیان اینکه کانون توانسته با وجود تمام محدودیت ها بهترین بهره وری را به بهترین شکل داشته باشد گفت: با توجه به عملکرد خوب کانون استان و با توجه به تنگناهایی که در مسیر انجام وظایف قانونی داشته اید سعی خواهیم نمود با مشارکت اعضای شورای آموزش و پرورش فعالیت های کانون روند بهتری به خود بگیرد.
محمد آشوری تازیانی تاکید کرد: فلسفه وجودی کانون توجه به شکل گیری شخصیت کودکان و کشف استعدادهای نهفته آن ها در بستر فعالیت های کانون است که کانون در این زمینه کار جدی انجام می دهد و کودکان و نوجوانان باطی فرآیند جامعه پذیری به بهترین شکل درکانون آماده ورود به عرصه زندگی وجامعه می شوند.
وی با تاکید بر اینکه کانون در حاشیه قرار گرفته است ابراز داشت: نهادسازی های متعددسبب محدودیت کانون شده در حالی که کار اصلی فرآیند جامعه سازی را کودکان و نوجوانان در کانون طی می کنند در این راستا یکی از کارهای اساسی که مسئولیت داریم انجام دهیم کانون را از محدودیت ها نجات دهیم تا سطح آن ارتقا یابد که در این رابطه هم الزامات بودجه را می طلبد و هم یک راه میانبر باید طی شود.
استاندار هرمزگان با اشاره به اینکه ترمیم بودجه کانون می تواند شروع حرکت باشد بیان کرد: بنده خود به عنوان معین و حامی کانون هرمزگان خواهم بود تا کودکان این مرزو بوم بتوانند به بهترین شکل وارد عرصه های مختلف و جاذبه های هنری، ورزشی، فکری و… شوند وتوازن و عدالت آموزشی در کل استان ایجاد شود.
آشوری تاکید کرد: کانون در حوزه هنری ، فرهنگی، اجتماعی و پژوهشی به صورت جدی هم در سطح بین المللی، ملی و محلی ورود کرده است که می تواند منشا یک حرکت فراگیر باشد.وی در ادامه خواستار اجرای برنامه تجلیل از مجموعه مقام آوران کانون هرمزگان شد.
استاندار هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: یکی از بحث های جدی در جامعه امروز مساله مهارت آموزی و مهارت هایی است که بچه ها به آن نیاز دارند اما بستر آن فراهم نیست و این ضعف توانمندی حرکت ما را در آینده کند خواهد کرد. محمد آشوری تازیانی بیان کرد: یک جامعه توانمند بایداز آموزش استاندارد برخوردار باشد و کار پژوهشی انجام دهدکه در این زمینه مجموعه مهارت هایی که نیازمند آموزش و برنامه ریزی است باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه اگر بخواهیم تغییراتی ایجاد کنیم باید از پهنه تمدنی ایران آغاز کنیم ابراز داشت : در حال حاضر متاسفانه با پهنه تمدنی خود غریب هستیم اتفاقی که در این زمینه افتاده است ، هویت ایرانی در حال جعل شدن توسط عرصه های مهاجم است که با تولید فیلم و… مفاخر علمی و ادبی ما را به نام خود جعل می نمایند که در این رابطه نقش کانون فکری بسیار مهم و تاثیر گذار است و می تواند هویت سازی نماید.
استاندار هرمزگان تاکید کرد : هر چه این زیر بنا محکم تر باشد، آنچه بر این سازه فکری بنا می شوددر آینده کمتر دچار تزلزل و تهاجم خواهد شد.وی تاکید کرد: احداث کانون دو شهرستان رودان و بشاگرد را در برنامه امسال از محل نهضت مدرسه سازی و عدالت آموزشی دنبال خواهیم کرد که آموزش و پرورش استان و نوسازی مدارس موظف هستند این کار را دنبال کنند.
آشوری همچنین گفت : در حوزه سخت افزاری و نرم افزاری نیز کانون حمایت خواهد شد . شهرداری ها نیز اگر الزام قانونی در زمینه حمایت دارند از طریق معاونت عمرانی پیگیری خواهد شد. استاندار هرمزگان ادامه داد: در خصوص نشان دار شدن کانون نیز باید این پیشنهاد به مجلس ارائه شود. وی همچنین دستور پیگیری اختصاص شناور برای فعالیت های فرهنگی هرمزگان را نیز صادر نمود.
استاندار هرمزگان همچنین از اهمیت کانون زبان ایران، یک موسسه با قدمت ۱۰۰ سال سخن گفت و با اشاره به اهمیت زبان آموزی و ضرورت توانمندی فرزندان در زمینه زبان دوم ، افزود: فلسفه تشکیل کانون زبان ایران در راستای تعاملات فرهنگی، اجتماعی ، اقتصادی و سیاسی ایران با جهان بوده است .
لازم به ذکر است ؛ این نشست با بازدید استاندارهرمزگان و هیات همراه از بخش های مختلف کانون از جمله کارگاه های تخصصی مرکز مجتمع ، گفت گو با اعضا و والدین همراه بود. همچنین آیشین فرهادی برگزیده بین المللی نقاشی لوح خود را از ایشان دریافت نمود.
همچنین در این نشست مدیر کل آموزش و پرورش استان و مشاوران استاندار نیز به بیان نقطه نظرات خود در خصوص مزایا و تاثیر کانون بر آینده کودکان و نوجوانان پرداختند . یادآور می شود ؛تعدادی از اعضای کانون نیز در این نشست اجرای برنامه نمودند.در پایان نیز مبینا مرادی، یکی از اعضای کانون به عنوان مشاور استاندار در امور دانش آموزی حکم خود را از استاندار دریافت کرد.
ثبت دیدگاه