دریانیوز// تأسیس هنرستان کشاورزی در بخش شمیل بندرعباس میتواند نقطه عطف و درخشان در توسعه همهجانبه این منطقه باشد. با توجه به ظرفیت های بالای کشاورزی در بخش شمیل، وجود یک مرکز آموزشی تخصصی میتواند تحولی اساسی در نظام آموزش مهارتی منطقه ایجاد کند.
این هنرستان میتواند جوانان را با آخرین فناوریها و روشهای نوین کشاورزی آشنا سازد و آموزشهای عملی و کاربردی آن، دانشآموزان را برای ورود به بازار کار به صورت مهارت بر پایه دانش ، آماده کند. در این مرکز، جوانان میآموزند چگونه با استفاده از تکنیکهای مدرن، بهرهوری مزارع را افزایش دهند و محصولات باکیفیت تولید کنند.
این مهارتها میتواند زمینهساز ایجاد اشتغال پایدار و راهاندازی کسبوکارهای کوچک، کاهش گرایش به انحرافات اجتماعی و حتی جذب سرمایه های بخش های صنعتی در منطقه باشد.یکی از مزایای کلیدی این طرح، ارتباط مستقیم آموزشها با نیازهای واقعی منطقه است. دانشآموزان میتوانند با حضور در مزارع الگویی و گلخانههای آموزشی، تجربیات عملی ارزشمندی کسب کنند.
این رویکرد تضمین میکند که فارغالتحصیلان بهراحتی جذب بازار کار شوند یا با مشاهده فراینده های علمی که به نتیجه نهایی رسیده اند کسبوکار شخصی خود را راهاندازی نمایند. هنرستان کشاورزی میتواند به کانونی برای ترویج کشاورزی مدرن در شمیل تبدیل شود و با کسب آموزش روشهای نوین آبیاری و کشت محصولات، میتوان بهرهوری را افزایش و مصرف آب که یکی از معضلات جدی منطقه محسوب می شود را نیز تا حد ممکن کاهش داد.
این امر به ویژه در منطقهای مانند بخش شمیل که با چالش کمآبی مواجه است، از اهمیت ویژهای برخوردار میباشد.از بعد اجتماعی، این طرح میتواند تأثیرات مثبت چشمگیری داشته باشد. ایجاد فرصتهای شغلی برای جوانان، به کاهش نرخ بیکاری و در نتیجه کاهش آسیبهای اجتماعی منجر خواهد شد. تجربه نشان داده است در مناطقی که چنین مراکزی راهاندازی شده، نرخ گرایش به بزهکاری کاهش یافته است.
از سویی دیگر هنرستان فنی میتواند با برگزاری کارگاههای مهارتهای زندگی و برنامههای پیشگیرانه، جوانان را در برابر تهدیدات اجتماعی نیز واکسینه کرده و با آموزش های اجتماعی مهارت محور و تاکید بر مسئولیتپذیری، کار گروهی و مدیریت استرس به ارتقای سلامت روانی جوانان منطقه کمک شایانی نماید.
حال باید توجه داشت که حمایت مسئولان استانی و محلی در این زمینه ضرورتی است که با اختصاص بودجه مناسب و تجهیز کارگاههای آموزشی، میتوان این هنرستان را به مرکزی پیشرفته و قطب آموزش های کشاورزی تبدیل کرد. این سرمایهگذاری میتواند به جذب سرمایهگذاران بخش خصوصی و توسعه زیرساختهای کشاورزی منطقه منجر شود.
باید توجه داشت که بسیاری از انحرافات اجتماعی نظیر سوخت بری و قاچاق که جوانان این منطقه را نیز تهدید می کند به دلیل عدم اعتماد به نفس افراد برای ورود به کارهای اشتغال آفرین و ناامیدی نسبت به آینده است که خود این موضوع ناشی از عدم وجود مهارت های فنی و حرفه ای مفید است.
در بعد علمی همکاری با مراکز تحقیقاتی و دانشگاهها میتواند به ارتقای کیفیت آموزشی هنرستان کمک کند و انتقال دانش روز و انجام پروژههای تحقیقاتی کاربردی میتواند مشکلات کشاورزان منطقه را حل نموده و به توسعه پایدار کشاورزی بینجامد. تأسیس هنرستان کشاورزی در بخش شمیل یک ضرورت استراتژیک برای توسعه منطقه محسوب میشود. این طرح میتواند همزمان به اهداف اقتصادی، اجتماعی و محیط زیستی منطقه خدمت کند. با پرورش نیروهای جوان و متخصص، میتوان آیندهای روشن برای کشاورزی بخش شمیل ترسیم نمود.
اکنون زمان راهاندازی این هنرستان است ، فرصت ها همچون ابر می گذرند و به زودی اول مهر و سال تحصیلی جدید نیز فرا خواهد رسید، این پروژه می تواند با همکاری و برنامه ریزی اداره کل آموزش و پرورش استان به عنوان امری ضروری در اولویت این اداره کل باشد، ورود جدی اداره کل جهاد کشاورزی به عنوان مرجع تخصصی فعالیت های کشاورزی ، حمایت استانداری هرمزگان به عنوان مقام برنامه ریز و تصمیم گیر عالی استان و مشارکت صنایع غرب بندرعباس و بخش های مرتبط خصوصی و مردم منطقه به سرآغازی نیکو برای فرزندان بخش خواهد بود. هنرستان کشاورزی شمیل میتواند به الگویی موفق برای دیگر مناطق استان باشد و آیندهای درخشان برای جوانان این منطقه رقم بزند.
ثبت دیدگاه