دریا نیوز







مصرف غذاهاي مديترانه‌اي در پيشگيري از ابتلا به آسم موثر است

، 02:44   /   کد خبر: 2953   /   تعداد بازدید: 91


 دريانيوز : بر اساس يك تحقيق، صرف غذاهاي مديترانه‌اي مي‌تواند از خطر ابتلاي كودكان به آلرژيهاي تنفسي و آسم بكاهد.
به گزارش پايگاه اينترنتي بي.بي.سي، پژوهشگران بريتانيايي، يوناني و اسپانيايي رابطه بين رژيم غذايي و سلامت ‪ ۷۰۰‬كودك را در مناطقي از جزيره "كرت" در درياي مديترانه كه ابتلا به آلرژي و آسم در آن نادر است، مورد ارزيابي قرار دادند.
يافته‌هاي آنها نشان داد آنهايي كه در رژيم غذايي شان مقادير زيادي ميوه و سبزيجات وجود دارد، از ابتلا به هر دوي اين بيماريها مصون هستند.
كارشناسان بريتانيايي مي‌گويند كه اين شواهد درباره رژيم غذايي مي‌تواند به كنترل علائم آسم كمك كند.
در حال حاضر بيش از پنج ميليون نفر در بريتانيا از بيماري آسم رنج مي‌برند و از هر ‪ ۱۰‬كودك يكي دچار اين بيماري است.
آسم يك بيماري ريوي مزمن و التهابي است كه تنفس را براي فرد در زمان حمله اين بيماري مشكل مي‌كند و علت آن نيز عوامل محيطي نظير ذرات گرد و غبار، نگهداري از حيوانات خانگي، وجود سوسك حمام در محيط زندگي، وجود كپك و قارچ در فضاهاي بسته، دود، ادكلن‌ها و خوشبوكننده هاي قوي و اسپري‌هاي قوي، گرده‌ها و قارچهاي موجود در فضاهاي باز، فعاليت، سرماخوردگي و عفونت‌ها است.
گفته مي‌شود كه آسم بيشتر در پسران ديده مي‌شود و در مناطق شهري همه‌گيري آن شش تا هشت درصد و در مناطق روستايي تا ‪ ۱۵‬درصد تخمين زده شده است.
اين تحقيق توسط كارشناسان در انستيتوي ملي قلب و ريه بريتانيا، دانشگاه كرت، بيمارستان عمومي ونزليو در كرت و مركز تحقيقات همه گيرشناسي محيطي در بارسلون انجام شده است.
اين گروه از پژوهشگران قصد داشتند دريابند چرا كودكان در برخي از بخش- هاي اروپا از جمله بريتانيا، به آسم مبتلا مي‌شوند در حالي كه در ساير نقاط از جمله كرت، كودكان به آسم مبتلا نمي‌شوند.
آنها همچنين به مطالعه بر روي بروزعلائم آسم، از والديني كه فرزنداني در سنين هفت تا ‪ ۱۸‬سالگي داشتند نيز درباره ميزان مصرف ‪ ۸۸‬نوع غذا در ‪ ۹‬گروه شامل: سبزيجات، ميوه‌ها، ماهي، آجيل، ماهي، حبوبات، لبنيات، گوشت، گوشت پرندگان و مارگارين و روغن پرداختند.
غذاهاي مديترانه‌اي سرشار از سبزيجات و ميوه هستند و در عوض داراي روغن اشباع شده كمي هستند.
اين تحقيق نشان داد كه ‪ ۸۰‬درصد از كودكان در جزيره كرت حداقل دو بار در روز ميوه‌هاي تازه مي‌خورند و دو سوم آنها از سبزيجات تازه استفاده مي‌كنند.