دریا نیوز







بادنجان و كدوي توپر

، 07:04   /   کد خبر: 1288   /   تعداد بازدید: 513


 

 

 

 

مواد لازم :

6 عدد متوسط

كدوي خورشتي

6 عدد متوسط

بادنجان قلمي

2 قاشق سوپ خوري

روغن زيتون

(1 عدد متوسط ( خرد شود

پياز

(1 عدد متوسط ( خرد شود

سير

400 گرم

گوشت چرخ كرده

( 200 گرم ( رنده شود

گوجه فرنگي

يك چهارم ليوان

رب گوجه فرنگي

250 ميلي ليتر

آب گوشت

65 گرم

برنج

( 2 قاشق سوپ خوري ( خرد شود

جعفري

( 40 گرم ( رنده شود

پنير پيتزا

به مقدار كافي

نمك و فلفل

 

 مواد  لازم براي سس :

30 گرم

كره ي پاستوريزه

يك و نيم قاشق سوپ خوري

آرد

1 ليوان

شير پاستوريزه

1 عدد

تخم مرغ

كمي ( رنده شود)

جوز هندي

 طرز تهيه :

بادنجان و كدو را از طول نصف كنيد. داخل آن را با قاشق خالي كنيد. بادنجان وكدويي را كه با قاشق درآورده ايد، به طور كامل ساطوري كنيد. روغن را داغ كرده ، سير و پياز را به روغن اضافه كنيد تا نرم شود. سپس گوشت چرخ كرده را به آن بيفزاييد تا قهوه اي شود. بادنجان و كدوي ساطوري شده و گوجه فرنگي رنده شده را بيفزاييد. رب گوجه را در آب گوشت حل كنيد ، سپس به بقيه مواد بيفزاييد. برنج راهم مخلوط كنيد. مواد را روي حرارت بگذاريد تا بدون در به مدت 15 دقيقه بماند تا غلظت بگيرد و برنج نرم شود. جعفري ، نمك و فلفل را نيز بيفزاييد. سپس با اين مواد ، داخل  كدو و بادنجان را پر كنيد. كمي از سس آماده شده روي مواد بريزيد و سپس با پنير رنده شده روي آن را بپوشانيد و در فر 180 درجه ي سانتيگراد ( 350 درجه ي فارنهايت ) به مدت حدود 35 دقيقه بپزيد تا روي سبزيجات طلايي شود.

 طرز تهيه سس :

كره را روي حرارت ذوب كنيد. آرد را اضافه كرده و به هم بزنيد، سپس بگذاريد تا كمي بماند و بوي خامي آرد از بين برود. پس از آن شير را كم كم اضافه كرده و روي حرارت هم بزنيد تا غلظت بگيرد. آنگاه پس از اين كه سس سرد شد، تخم مرغ و جوز هندي را بيفزاييد و هم بزنيد تا به طور كامل به صورت يكنواخت در بيايد.

 نكات تغذيه اي :

اين غذا را مي توانيد با نان يا برنج ميل كنيد. بادنجان داراي خواص مفيدي است و در احاديث نيز بر خوردن آن تأكيد شده است. در حديثي از امام صادق نقل شده است كه حضرت فرمود : بادنجان بخوريد، زيرا بادنجان مرض و درد را از بين مي برد و دردي در آن نيست و موجب مرضي نمي شود.

بادنجان موجب جلوگيري از مرض پيسي مي شود.